Σαββατοκύριακο στην Αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού

Διαχρονικά αγαπημένο νησί, η ατμοσφαιρική και αρχοντική Ύδρα αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για όλες τις εποχές. Ο αρχιτεκτονικός χαρακτήρας της έχει διατηρηθεί ανέπαφος από τις αρχές του 19ου αιώνα και στο πλαίσιο αυτού έχει στηθεί ένα τουριστικό θέρετρο που ελκύει τον κόσμο της τέχνης, αλλά και όσους απλά αναζητούν μια ήρεμη και ποιοτική ολιγοήμερη απόδραση.

Το λιμάνι αποτελεί το κέντρο του νησιού – μπορείτε να περιπλανηθείτε στα σοκάκια του όπου θα ανακαλύψετε ενδιαφέρουσες μπουτίκ και καλόγουστες καφετέριες. Εξίσου όμορφοι είναι κι οι περίπατοι προς το Ιστορικό Αρχείο και το Λιμεναρχείο προς την Κιάφα, με τα αρχοντικά των Παύλου και Λαζάρου Κουντουριώτη, κι από κει, παραλιακά, προς τη Σπηλιά, τους Μύλους και το Καμίνι. Για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για την ιστορία του νησιού, πέρα από τα επισκέψιμα αρχοντικά, μπορούν να επισκεφθούν και το Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο (βλ. παραπάνω), καθώς και το Εκκλησιαστικό και Βυζαντινό Μουσείο.

Για εκείνους που προτιμούν να περάσουν τη μέρα τους στη θάλασσα, τα beach bars Σπηλιά και Hydronetta στην άκρη του λιμανιού προσφέρουν προσβάσιμα βράχια για βουτιές. Εναλλακτικά, μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στις παραλίες Μπίστι και Άγιο Νικόλαο, οι οποίες είναι προσεγγίσιμες με καΐκια και θαλάσσια ταξί που αναχωρούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα από το κέντρο του λιμανιού, γνωστό και ως Ρολόι.

Φτάνοντας στο σημαντικότερο για πολλούς παράγοντα για να περάσουν κάπου τις διακοπές τους, το φαγητό, σας έχω καλά νέα: η Ύδρα προσφέρει φοβερή γαστρονομία. Προτείνω ανεπιφύλακτα το Manna, το Ηλιοβασίλεμα για ψαρικά, το Il Casta για ιταλικές γεύσεις, καθώς και το Bratsera, το οποίο βρίσκεται στο ομώνυμο ξενοδοχείο. Για ποτό, μη παραλείψετε μια επίσκεψη στον Πειρατή, όπου όλοι όσοι έχουν νυχτοπερπατήσει στο νησί έχουν ζήσει ξέφρενα γλέντια!

Τα ανοιξιάτικα Σαββατοκύριακα στην Ύδρα είναι τα αγαπημένα μου, καθώς ο καιρός επιτρέπει τους περιπάτους για τους οποίους φημίζεται το νησί, σε κάθε περίπτωση όμως, το καλοκαίρι είναι πιο δραστήριο από άποψη εκδηλώσεων και θεαμάτων. Συγκεκριμένα, το ΔΕΣΤΕ του Δάκη Ιωάννου, καθώς και ο Δημήτρης Αντωνίτσης διοργανώνουν μια σειρά από εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, με πιο γνωστές αυτές που στεγάζονται στα Παλιά Σφαγεία και στο Παλιό Γυμνάσιο αντίστοιχα.

Όποτε κι αν αποφασίσετε να επισκεφτείτε την Ύδρα, δεν μένει παρά να κλείσετε το εισιτήριό σας εδώ για μια γαλήνια και ξέγνοιαστη απόδραση.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Around the World in 80 Days
Around the World in 80 Days

Η Ειρήνη Συνεφιά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Σπούδασε Νομικά στο University of the West of England, Bristol και κατέχει μεταπτυχιακό στο International Business Law από το University College London (UCL). Συνέχισε τις σπουδές της στη Βαρκελώνη, όπου και απέκτησε Diploma στα Ισπανικά από το Universitat de Barcelona. Το 2010 ξεκίνησε την καριέρα της ως δικηγόρος στην Αθήνα και από το 2012 δραστηριοποιείται στον χώρο της ναυτιλίας. Ως γνήσια λάτρης των ταξιδιών κυνηγά πάντα την εξερεύνηση νέων προορισμών καθώς και την επαφή με διαφορετικές κουλτούρες και καινούρια πρόσωπα. Αγαπά πολύ τους φίλους της και ιδανικά θα ήθελε να "κατακτήσει" τον κόσμο μαζί τους!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+