Μίνι Road Trip στο Σούνιο

Με το Σαββατοκύριακο να είναι πια εδώ και τον καιρό να έχει κάπως βελτιωθεί μετά τις μπόρες αυτής της εβδομάδας, τι καλύτερο από μια ημερήσια βόλτα στο Σούνιο; Καμιά φορά είναι ωραίο να γίνεσαι τουρίστας στην ίδια σου την πόλη, στοιχηματίζω δε ότι πολλοί από σας δεν έχετε καν επισκεφτεί τον αρχαιολογικό χώρο του Ναού του Ποσειδώνα.

Προτείνω λοιπόν να ξεκινήσετε ένα ωραίο μίνι road trip παραλιακά, να κάνετε μια ξενάγηση στο Ναό και να απολαύσετε τη μαγευτική θέα που προσφέρει.

Εάν ο καιρός είναι καλός, μπορείτε προτού φτάσετε να σταματήσετε για μια βουτιά στον κρυφό παράδεισο των Λεγραινών, την παραλία που είναι γνωστή ως “ΚΑΠΕ”, λόγω της ομώνυμης ταμπέλας, η οποία λειτουργεί ως σήμα κατατεθέν στο 60ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου. Σκοτώνοντας λίγο χρόνο εκεί, μπορείτε να καταφέρετε να συγχρονίσετε την ξενάγησή σας στο Ναό με την ώρα του ηλιοβασιλέματος, κάτι που θα κάνει την εμπειρία της επίσκεψης μοναδική!

Καθώς οι ωραίες βόλτες πρέπει πάντοτε να συνδυάζονται και με μια γαστρονομική πανδαισία, προτείνω για άλλη μια φορά την ταβέρνα Θόδωρα και Ελένης στα Λεγραινά, για φοβερό ψάρι και λαχταριστούς ψαρομεζέδες.

Εάν πάλι με τα διάφορα σας βρει το βράδυ, δεν έχω παρά να σας προτείνω να κλείσετε ένα τραπέζι στο Λίθοινον Private 16 στη Σαρωνίδα, που πραγματικά όμοιό του δεν θα βρείτε πουθενά στην Αττική. Ναι, είναι ακριβό, και μάλιστα αρκετά, αξίζει όμως να το δοκιμάσετε τουλάχιστον μια φορά, ιδιαίτερα αν είστε λάτρεις του καλού φαγητού και κρασιού. Με μόλις 16 θέσεις, το “εστιατόριο” αυτό τόλμησε να ανοίξει στην άλλη άκρη του λεκανοπεδίου, αλλά με τις top γεύσεις του, τα εξαιρετικής ποιότητας υλικά του και τη σπάνια συλλογή κρασιών του δεν απογοήτευσε κανέναν.

Καλή βολτάδα!

Αρθρογράφος

Εργάζεται ως δικηγόρος στο χώρο της ναυτιλίας. Ως γνήσια λάτρης των εξορμήσεων, μας ταξιδεύει κάθε εβδομάδα σε έναν νέο προορισμό που αξίζει να επισκεφθούμε.

Σχολιασμός

Σχολιασμός