Το Απόλυτο Drinking Game για τους Λάτρεις του Κρασιού

“Ποια είναι η ποικιλία των κόκκινων κρασιών της Βουργουνδίας; Ποιο κρασί ταιριάζει άριστα με τα στρείδια; Σε ποια χώρα παράγεται το Sherry;”

Όταν φοιτούσα στα θρανία του WSPC, πέρα από την ολοκληρωμένη γνώση για το κρασί, απέκτησα και φιλικές σχέσεις με πολύ ενδιαφέροντες ανθρώπους. Δύο απ’ αυτούς, η Χριστίνα Αγουρίδη και ο Θοδωρής Τσέλιος, ερωτευμένοι μεταξύ τους, αλλά και με το κρασί,  δημιούργησαν μαζί κάτι πολύ ιδιαίτερο: το Κrasi – The Wine Card Game, το παιχνίδι καρτών για τους λάτρεις του κρασιού που μόλις κυκλοφόρησε μετά από 4 χρόνια προετοιμασίας και δουλειάς.

Το ‘Krasi’ είναι ένα παιχνίδι καρτών με ερωτήσεις και απαντήσεις για το κρασί, το οποίο απευθύνεται τόσο σε αρχάριους όσο και προχωρημένους. Παίζεται με 1 έως 12 παίκτες και γι’ αυτό είναι ιδανικό για την παρέα και αυτούς που θέλουν διασκεδάζοντας να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.

Πώς Παίζεται;

Κάθε κάρτα έχει στη μια της πλευρά μια ερώτηση πολλαπλής επιλογής ή ερώτηση “σωστό-λάθος” και στην άλλη τη σωστή ή τις σωστές απαντήσεις, μαζί με κάποια επιπλέον σχετικά δεδομένα για να διευρύνετε τις γνώσεις σας.

Οι κάρτες είναι χωρισμένες σε 4 κατηγορίες: 

  • Οινόσφαιρα: Οι ποικιλίες, τα κρασιά που παράγουν και η γεωγραφία τους. 
  • Το κελάρι: Επιλέγοντας, συντηρώντας και δοκιμάζοντας το κρασί. 
  • Φτιάχνοντας το κρασί: Καλλιέργεια, οινοποίηση και η παγκόσμια παραγωγή κρασιού. 
  • Κρασί & φαγητό: Συνδυασμοί φαγητού-κρασιού, μαγειρεύοντας με κρασί, σερβίροντας το κρασί.

Διαλέξτε μια κάρτα από οποιαδήποτε κατηγορία και κάντε την πρώτη ερώτηση. Αν απαντηθεί σωστά, σημειώστε Χ στο φύλλο από το μπλοκάκι που κρατάτε το σκορ, στην κατηγορία που ανήκει n ερώτηση και συνεχίζει ο ίδιος παίκτης. Αν απαντηθεί λάθος πίνετε μια γουλιά από το κρασί και συνεχίζετε με τον επόμενο παίκτη/ρια ή ομάδα, ακολουθώντας τη φορά των δεικτών του ρολογιού.

Πώς Κερδίζεις; 

Νικητής είναι ο παίκτης ή η ομάδα που θα απαντήσει σωστά σε 3 ερωτήσεις από κάθε κατηγορία. Ή, εναλλακτικά, νικάει όποιος απαντήσει σωστά σε 12 συνολικά ερωτήσεις, αλλά σε τουλάχιστον μια ερώτηση από κάθε κατηγορία.

Εγώ το έχω ήδη στα χέρια μου και είμαι έτοιμη να νικήσω! Εσείς;

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
CARPE VINUM
CARPE VINUM

Η Μαρία είναι Δικηγόρος Αθηνών αλλά και γκαλερίστα. Μεγαλωμένη σε κοσμοπολίτικο περιβάλλον και ζώντας για πολλά χρόνια στο εξωτερικό ανέπτυξε μια ιδιαίτερη σχέση με το κρασί και τη γαστρονομία, την οποία ακολουθεί πάντα και παντού! Δεν κρύβει ποτέ την παράφορη αγάπη της για την Αθήνα και μοιράζεται μαζί μας μικρά μυστικά από τον χώρο της γαστρονομίας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+