Οι Εκδόσεις Ίκαρος Μπαίνουν Δυναμικά στο 2022

Οι  Εκδόσεις Ίκαρος υποδέχονται το 2022 με ένα πλούσιο εκδοτικό πρόγραμμα για όλες τις ηλικίες, που περιλαμβάνει βιβλία ποίησης, ελληνικής και ξένης πεζογραφίας, δοκίμια, βιβλία εκλαϊκευμένης φιλοσοφίας, καθώς και βιβλία για παιδιά και εφήβους.

Μοιράστηκαν μαζί μας το εκδοτικό πρόγραμμα με πληροφορίες για τα βιβλία που θα κυκλοφορήσουν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2022.

Τους επόμενους μήνες θα κυκλοφορήσει επίσης η ιστορία που ολοκληρώνει την «Τριλογία του Βυθού», τη δεύτερη τριλογία της Ευτυχίας Γιαννάκη με ήρωα τον αστυνόμο Χάρη Κόκκινο.

Ο Alec Ross –συγγραφέας του βιβλίου «Οι Βιομηχανίες του Μέλλοντος»– επανέρχεται με το «The Raging 2020s», προσκαλώντας τους αναγνώστες να αναθεωρήσουν κάποιες θέσεις τους σχετικά με τη δημοκρατία, τον καπιταλισμό και την παγκοσμιοποίηση. Το πολυαναμενόμενο μυθιστόρημα της Hannah Kent, «Η Λατρεία», φέρνει στο επίκεντρο τον απαγορευμένο έρωτα δύο γυναικών κατά τον 19ο αιώνα. Ένα βιβλίο για τα ανυπέρβλητα όρια που ξεπερνάμε για τους ανθρώπους που αγαπάμε.

Στην κατηγορία των graphic novel, θα δούμε στον «Αριστοτέλη» να ξετυλίγεται η ζωή του εμβληματικού φιλοσόφου, μέσα από τη ματιά του συγγραφέα και σεναριογράφου Τάσου Αποστολίδη και του δημοφιλή σκιτσογράφου Αλέκου Παπαδάτου. Επίσης, στην ίδια κατηγορία, ο Θανάσης Πέτρου με το «1923 – Εχθρική πατρίδα» ακολουθεί τους ήρωες των βιβλίων «Οι Όμηροι του Γκαίρλιτς» και «1922: το Τέλος ενός Ονείρου» κατά την άφιξή τους στο λιμάνι του Πειραιά μαζί με τις χιλιάδες των Μικρασιατών προσφύγων, τον Σεπτέμβριο του 1922.

Στις 28 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η παγκόσμια κυκλοφορία του βιβλίου της Annabel F. Steadman «Ο Σκάνταρ και ο Κλέφτης του Μονόκερου». Η νέα επική σειρά περιπέτειας, που έσπασε κάθε ρεκόρ πώλησης δικαιωμάτων και ετοιμάζεται να γίνει ταινία από τη Sony, θα είναι διαθέσιμη στο ελληνικό αναγνωστικό ταυτόχρονα με άλλες 35 χώρες.

Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων Θοδωρής Παπαϊωάννου επιστρέφει με τον «Πελεκάνο», το νεανικό του μυθιστόρημα για παιδιά από 9 ετών, ενώ το γοητευτικά πρωτότυπο βιβλίο του Oliver Jeffers «Υπάρχουν Φαντάσματα σ’ αυτό το Σπίτι» μας καλεί να βοηθήσουμε την ηρωίδα της ιστορίας να εντοπίσει τα κρυμμένα φαντάσματα σε κάθε γωνιά του σπιτιού, χρησιμοποιώντας τις διαδραστικές-διαφανείς σελίδες της έκδοσης.

Θα βρείτε αναλυτικά τα βιβλία που κυκλοφορούν και θα κυκλοφορήσουν στο site των Εκδόσεων Ίκαρος.

Διαβάστε ακόμη στην αθηΝΕΑ:

Χειρόγραφες Σκέψεις

«Τρέχοντας ο Τέρι Έγινε Ξεφτέρι» ή Πώς το Τρέξιμο Ενώνει Μικρούς και Μεγάλους

Δουβλίνο, η Πόλη της Λογοτεχνίας

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
EX LIBRIS
EX LIBRIS

Ο Άρης Γαβριελάτος είναι κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδες στον Κοινωνικό Αποκλεισμό και το Φύλο. Αρθρογραφεί για βιβλία, θέατρο και μουσική, ενώ αγαπημένο του hobby είναι το ορεινό τρέξιμο.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+