Different Beast: Ένα Διαφορετικό Διάλειμμα απ’ την Καθημερινότητα

Καθημερινή, ενδιάμεσα απ’ το γραφείο και το τρέξιμο, καμιά φορά το πιο όμορφο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου είναι να πιεις έναν ήσυχο καφέ σ’ έναν ιδιαίτερο χώρο. Για να ικανοποιήσεις την επιθυμία σου δεν έχεις παρά να επισκεφτείς την Κηφισιά και να κάνεις μια στάση στο Different Beast.

Πρόκειται για έναν σχετικά καινούριο χώρο στην οδό Κασσαβέτη, με μοντέρνα αισθητική αλλά και country στοιχεία που δημιουργούν μια εξαιρετικά ζεστή ατμόσφαιρα. Οι άνθρωποι που το δουλεύουν είναι πραγματικά φιλικοί και μοιράζουν χαμόγελα, γεγονός που σε κάνει ν’ αποκτήσεις γρήγορα οικειότητα με το χώρο και τους θαμώνες του.

Δεν μπορέσαμε να μη κοντοσταθούμε στο τραπέζι με τα χειροποίητα γλυκά — σοκολάτα πολύ, σε διάφορες εκδοχές, μας έκανε ν’ ανυπομονούμε ακόμα περισσότερο γι’ αυτό που θα δοκιμάσουμε.

Τελικά, κέρδισε το ολόφρεσκο brownie και το κέικ με μπανάνα και μασκαρπόνε! Τα συνοδεύσαμε με ζεστό καφεδάκι με ζάχαρη καρύδας, αφού οι δημιουργοί του “Different Beast” προτιμούν τα φυσικά συστατικά. Η γεύση ήταν μοναδική.

Με την πρώτη ευκαιρία, μια ημέρα με ήλιο ή ένα ζεστό απόγευμα, πάρτε το laptop σας, το αγαπημένο σας περιοδικό ή καλούς φίλους και επισκεφτείτε το! Η παρεΐστικη ατμόσφαιρα θα σας ξεκουράσει και θα σας αποζημιώσει. Εμείς το χαρήκαμε και θα ξαναπάμε.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Out (& About)
Out (& About)

Η Ζανίνα Βάσση γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Σπούδασε στο τμήμα Φιλολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδίκευση στην Γλωσσολογία και απέκτησε τον πρώτο μεταπτυχιακό της τίτλο στην "Τεχνογλωσσία", προσφερόμενο από την συνεργασία του Πανεπιστημίου Αθηνών με το Πολυτεχνείο, με κεντρικό περιεχόμενο την "συνάντηση" της γλώσσας με τα νέα τεχνολογικά δεδομένα. Την φιλοερευνητική της διάθεση ακολούθησε σημαντικός αριθμός δημοσιεύσεων σε συνέδρια εντός και εκτός Ελλάδος. Το 2012 αποφάσισε να ιδρύσει τον δικό της εκπαιδευτικό οργανισμό με την επωνυμία "Παίδευσις" και να εργαστεί στον ιδιωτικό εκπαιδευτικό τομέα με μεγάλη επιτυχία. Ο εκπαιδευτικός οργανισμός οδήγησε με την σειρά του στη δημιουργία του εκδοτικού οίκου "Παίδευσις", που τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα. Το βιβλίο με τίτλο "Η Ελίζα εξερευνά τα Αρχαία Ελληνικά" αποτελεί την πρώτη της συγγραφική προσπάθεια και εισάγει με απλό και ευχάριστο τρόπο την αρχαία ελληνική γλώσσα σε μαθητές των πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου. Η διάθεση εξωστρέφειας, την οδήγησε στο Queen Mary College του Λονδίνου όπου πραγματοποίησε σεμινάρια για την γλώσσα και την σχέση της με την πολιτιστική κουλτούρα. Οι παραπάνω εμπειρίες και γνώσεις την φέρνουν ως εξωτερική συνεργάτιδα στο Μουσείο Ηρακλειδών για το οποίο δημιουργεί και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά τα τελευταία τρία χρόνια. Το 2015 γίνεται δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών με τίτλο "Κοινωνικές Νευροεπιστήμες, Κοινωνική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση", ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και καινούργιο πεδίο έρευνας. Το ενδιαφέρον της για την αρθρογραφία ξεκίνησε πολύ νωρίς ως ανάγκη έκφρασης για όσα μας αφορούν καθημερινά. Άρθρα της για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τον σύγχρονο τρόπο ζωής, έχουν φιλοξενηθεί σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης με θέμα και κέντρο τον άνθρωπο και την βελτίωση του τρόπου ζωής του. Τώρα γράφει για την αθηΝΕΑ τη στήλη "Out (& About)". Αγαπά τα καλοκαιρινά ταξίδια, τα καλά βιβλία, τους ιδιαίτερους ανθρώπους, τις σοφές σκέψεις και τις ρηξικέλευθες προτάσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER