È arrivato Zampanò!

Αυτή την εβδομάδα επισκεφτήκαμε ένα χώρο διαφορετικό από τους άλλους, στην καρδιά του Ψυρρή. Πρόκειται για το αγαπημένο μας Zampanó, το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο του hostel City Circusσε ένα πανέμορφο νεοκλασικό στο κέντρο της Αθήνας. 

Η κίνηση στην πόλη παίρνει άλλη μορφή, όταν ο πρώτος πρωινός καφές πίνεται στο αυτοχαρακτηριζόμενο “Greek Bistro and Wine Bar”, το οποίο προσφέρει παράλληλα πλήθος δροσερών επιλογών σε πιάτα που συνδυάζουν ελληνική κουζίνα με εμπνεύσεις από μοντέρνες επιρροές, ενώ ενδιαφέρουσα είναι και η λίστα των κρασιών από εγχώριους  παραγωγούς.

Πρόκειται για ένα χώρο ζεστό και φιλόξενο, με αύρα Ιταλίας, ο οποίος υποστηρίζει τον urban χαρακτήρα του με την ιδιαίτερη εσωτερική διακόσμησή του. Ο χώρος προσφέρεται για δημιουργικές συζητήσεις και για παρεΐστικα βράδια με καλό κρασί μετά από θέατρο, είναι τόσο “σοφιστικέ” όσο χρειάζεται για να γράψει τμήματα του επόμενου έργου του ένας συγγραφέας και τόσο urban ώστε να σε κερδίζει με τα χρώματα, τη διάθεσή του, την όμορφη τοποθεσία του. 

Στα εξαιρετικά plus: τα Sundays Jazz n’ Brunch του Zampanó! Ό,τι πρέπει για χαλαρά πρωινά Κυριακής, παρέα με καλούς φίλους.

Στα must-go του μήνα!

———

Zampano
Διεύθυνση: Σαρρή 18, Ψυρρή
Τηλέφωνο: +30 213 0233244
Τιμές: €€
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Out (& About)
Out (& About)

Η Ζανίνα Βάσση γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Σπούδασε στο τμήμα Φιλολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδίκευση στην Γλωσσολογία και απέκτησε τον πρώτο μεταπτυχιακό της τίτλο στην "Τεχνογλωσσία", προσφερόμενο από την συνεργασία του Πανεπιστημίου Αθηνών με το Πολυτεχνείο, με κεντρικό περιεχόμενο την "συνάντηση" της γλώσσας με τα νέα τεχνολογικά δεδομένα. Την φιλοερευνητική της διάθεση ακολούθησε σημαντικός αριθμός δημοσιεύσεων σε συνέδρια εντός και εκτός Ελλάδος. Το 2012 αποφάσισε να ιδρύσει τον δικό της εκπαιδευτικό οργανισμό με την επωνυμία "Παίδευσις" και να εργαστεί στον ιδιωτικό εκπαιδευτικό τομέα με μεγάλη επιτυχία. Ο εκπαιδευτικός οργανισμός οδήγησε με την σειρά του στη δημιουργία του εκδοτικού οίκου "Παίδευσις", που τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα. Το βιβλίο με τίτλο "Η Ελίζα εξερευνά τα Αρχαία Ελληνικά" αποτελεί την πρώτη της συγγραφική προσπάθεια και εισάγει με απλό και ευχάριστο τρόπο την αρχαία ελληνική γλώσσα σε μαθητές των πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου. Η διάθεση εξωστρέφειας, την οδήγησε στο Queen Mary College του Λονδίνου όπου πραγματοποίησε σεμινάρια για την γλώσσα και την σχέση της με την πολιτιστική κουλτούρα. Οι παραπάνω εμπειρίες και γνώσεις την φέρνουν ως εξωτερική συνεργάτιδα στο Μουσείο Ηρακλειδών για το οποίο δημιουργεί και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά τα τελευταία τρία χρόνια. Το 2015 γίνεται δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών με τίτλο "Κοινωνικές Νευροεπιστήμες, Κοινωνική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση", ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και καινούργιο πεδίο έρευνας. Το ενδιαφέρον της για την αρθρογραφία ξεκίνησε πολύ νωρίς ως ανάγκη έκφρασης για όσα μας αφορούν καθημερινά. Άρθρα της για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τον σύγχρονο τρόπο ζωής, έχουν φιλοξενηθεί σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης με θέμα και κέντρο τον άνθρωπο και την βελτίωση του τρόπου ζωής του. Τώρα γράφει για την αθηΝΕΑ τη στήλη "Out (& About)". Αγαπά τα καλοκαιρινά ταξίδια, τα καλά βιβλία, τους ιδιαίτερους ανθρώπους, τις σοφές σκέψεις και τις ρηξικέλευθες προτάσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER