Κυριακάτικη Βόλτα στο Ίδρυμα Νιάρχος

Idryma Stavros Niarchos 3

Είναι σημαντικό να υπάρχουν χώροι σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, όπου μπορείς να «αναπνεύσεις» και να αισθανθείς ότι η καθημερινότητά σου γίνεται πιο «πράσινη». Ένα από αυτά τα μέρη για να επισκεφτεί κανείς, είναι φυσικά και το  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ένα σημείο επαφής ανθρώπων με διαφορετικές αφετηρίες, το οποίο επισκέπτονται για διαφορετικούς, ο καθένας, λόγους.

Τον πολύπλευρο χαρακτήρα του Ιδρύματος μαρτυρούν οι πολλές διαφορετικές λειτουργίες του. Ο χώρος φιλοξενεί πια την Εθνική Βιβλιοθήκη, επομένως λειτουργεί καθημερινά ως σημείο μελέτης πλήθους βιβλιόφιλων ή ανθρώπων που ασχολούνται με την έρευνα και επενδύουν ποιοτικό χρόνο στο διάβασμα. Ταυτόχρονα, στεγάζει την Εθνική Λυρική Σκηνή, άρα και οι λάτρεις της τέχνης βρίσκουν τη δική τους δημιουργική «γωνιά». Αυτή την περίοδο, μπορούμε να παρακολουθήσουμε το μπάλετο Des/équilibre/s στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival.

Τα πρωινά, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ενδείκνυται για δροσερή βόλτα με όλη την οικογένεια κατά μήκος του εντυπωσιακού καναλιού όπου πραγματοποιούνται και βόλτες με καγιάκ. Αναρριχήσεις και άλλα αθλητικά events λαμβάνουν χώρα καθημερινά, ενώ μουσικές συναντήσεις, αρχιτεκτονικές και εικαστικές εκθέσεις αποτελούν προτεραιότητα του μηνιαίου προγράμματος του Ιδρύματος.

Μη ξεχάσετε να ανακαλύψετε το καλά κρυμμένο «πράσινο» πάρκο! Είναι το ιδανικότερο σημείο για να δείτε την πόλη από ψηλά, να κάνετε πικ-νικ με τα μικρά σας και να τρέξετε πλάι τους, μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι!

Αρθρογράφος

Φιλόλογος, εργάζεται στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης και αγαπά ιδιαίτερα τη συγγραφή -έχει ήδη εκδοθεί το πρώτο βιβλίο της- αλλά και την εμπνευσμένη αρθρογραφία. Μέσα απ' τα όμορφα στοιχεία της καθημερινότητας, επιλέγει αυτά που αξίζει να "δει" κανείς με άλλο μάτι στην Αθήνα, και μας τα παρουσιάζει στη στήλη "Out (& About)".

Σχολιασμός

Σχολιασμός