Κυριακάτικη Βόλτα στο Ίδρυμα Νιάρχος

Idryma Stavros Niarchos 3

Είναι σημαντικό να υπάρχουν χώροι σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, όπου μπορείς να «αναπνεύσεις» και να αισθανθείς ότι η καθημερινότητά σου γίνεται πιο «πράσινη». Ένα από αυτά τα μέρη για να επισκεφτεί κανείς, είναι φυσικά και το  Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ένα σημείο επαφής ανθρώπων με διαφορετικές αφετηρίες, το οποίο επισκέπτονται για διαφορετικούς, ο καθένας, λόγους.

Τον πολύπλευρο χαρακτήρα του Ιδρύματος μαρτυρούν οι πολλές διαφορετικές λειτουργίες του. Ο χώρος φιλοξενεί πια την Εθνική Βιβλιοθήκη, επομένως λειτουργεί καθημερινά ως σημείο μελέτης πλήθους βιβλιόφιλων ή ανθρώπων που ασχολούνται με την έρευνα και επενδύουν ποιοτικό χρόνο στο διάβασμα. Ταυτόχρονα, στεγάζει την Εθνική Λυρική Σκηνή, άρα και οι λάτρεις της τέχνης βρίσκουν τη δική τους δημιουργική «γωνιά». Αυτή την περίοδο, μπορούμε να παρακολουθήσουμε το μπάλετο Des/équilibre/s στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival.

Τα πρωινά, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ενδείκνυται για δροσερή βόλτα με όλη την οικογένεια κατά μήκος του εντυπωσιακού καναλιού όπου πραγματοποιούνται και βόλτες με καγιάκ. Αναρριχήσεις και άλλα αθλητικά events λαμβάνουν χώρα καθημερινά, ενώ μουσικές συναντήσεις, αρχιτεκτονικές και εικαστικές εκθέσεις αποτελούν προτεραιότητα του μηνιαίου προγράμματος του Ιδρύματος.

Μη ξεχάσετε να ανακαλύψετε το καλά κρυμμένο «πράσινο» πάρκο! Είναι το ιδανικότερο σημείο για να δείτε την πόλη από ψηλά, να κάνετε πικ-νικ με τα μικρά σας και να τρέξετε πλάι τους, μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Out (& About)
Out (& About)

Η Ζανίνα Βάσση γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Σπούδασε στο τμήμα Φιλολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδίκευση στην Γλωσσολογία και απέκτησε τον πρώτο μεταπτυχιακό της τίτλο στην "Τεχνογλωσσία", προσφερόμενο από την συνεργασία του Πανεπιστημίου Αθηνών με το Πολυτεχνείο, με κεντρικό περιεχόμενο την "συνάντηση" της γλώσσας με τα νέα τεχνολογικά δεδομένα. Την φιλοερευνητική της διάθεση ακολούθησε σημαντικός αριθμός δημοσιεύσεων σε συνέδρια εντός και εκτός Ελλάδος. Το 2012 αποφάσισε να ιδρύσει τον δικό της εκπαιδευτικό οργανισμό με την επωνυμία "Παίδευσις" και να εργαστεί στον ιδιωτικό εκπαιδευτικό τομέα με μεγάλη επιτυχία. Ο εκπαιδευτικός οργανισμός οδήγησε με την σειρά του στη δημιουργία του εκδοτικού οίκου "Παίδευσις", που τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα. Το βιβλίο με τίτλο "Η Ελίζα εξερευνά τα Αρχαία Ελληνικά" αποτελεί την πρώτη της συγγραφική προσπάθεια και εισάγει με απλό και ευχάριστο τρόπο την αρχαία ελληνική γλώσσα σε μαθητές των πρώτων τάξεων του δημοτικού σχολείου. Η διάθεση εξωστρέφειας, την οδήγησε στο Queen Mary College του Λονδίνου όπου πραγματοποίησε σεμινάρια για την γλώσσα και την σχέση της με την πολιτιστική κουλτούρα. Οι παραπάνω εμπειρίες και γνώσεις την φέρνουν ως εξωτερική συνεργάτιδα στο Μουσείο Ηρακλειδών για το οποίο δημιουργεί και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά τα τελευταία τρία χρόνια. Το 2015 γίνεται δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθηνών με τίτλο "Κοινωνικές Νευροεπιστήμες, Κοινωνική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση", ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και καινούργιο πεδίο έρευνας. Το ενδιαφέρον της για την αρθρογραφία ξεκίνησε πολύ νωρίς ως ανάγκη έκφρασης για όσα μας αφορούν καθημερινά. Άρθρα της για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τον σύγχρονο τρόπο ζωής, έχουν φιλοξενηθεί σε διάφορα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης με θέμα και κέντρο τον άνθρωπο και την βελτίωση του τρόπου ζωής του. Τώρα γράφει για την αθηΝΕΑ τη στήλη "Out (& About)". Αγαπά τα καλοκαιρινά ταξίδια, τα καλά βιβλία, τους ιδιαίτερους ανθρώπους, τις σοφές σκέψεις και τις ρηξικέλευθες προτάσεις.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER