Το Άλμπουμ Που Δημιούργησε Μια Εποχή, 50 Χρόνια Μετά

Ήταν πριν από 50 χρόνια, την 1η Ιουνίου, όταν ο John Lennon, ο Paul McCartney, ο George Harrison και ο Ringo Starr άφησαν τον κόσμο άφωνο και κατάπληκτο με το Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, ένα άλμπουμ αριστούργημα που τάραξε τα νερά και εξελίχθηκε στο πιο αναγνωρισμένο άλμπουμ όλων των εποχών.

Με αφορμή την επέτειο αυτή, οι Beatles θα κυκλοφορήσουν το ‘Sgt. Pepper’ σε ξεχωριστές ειδικές εκδόσεις στις 26 Μαΐου.Το άλμπουμ είναι εκ νέου μιξαρισμένο από τον Giles Martin και τον Sam Okell και είναι εμπλουτισμένο με πρώιμες εκδοχές από τα studio sessions, που περιλαμβάνουν 34 ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις.

“Είναι τρελό να σκεφτεί κανείς ότι 50 χρόνια μετά ξαναβλέπουμε αυτό το project με τόσο θαυμασμό για το πώς τέσσερις τύποι, ένας σπουδαίος παραγωγός και οι τεχνικοί του κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα έργο τέχνης τόσο ανθεκτικό στο χρόνο”, λέει ο Paul McCartney στην εισαγωγή της επετειακής έκδοσης του ‘Sgt. Pepper’. 

“Το ‘Sgt. Pepper’ έπιασε ακριβώς το κλίμα της εποχής εκείνης, κι επέτρεψε σε πολύ κόσμο να ξεκινήσει από εκεί και να προχωρήσει”, θυμάται ο Ringo Starr στο βιβλίο της επετειακής έκδοσης. Θα συμπληρώσω, λέγοντας ότι δεν έπιασε απλά το κλίμα της εποχής, αλλά δημιούργησε την εποχή! Κάθε φορά που ακούω τα τραγούδια των Beatles από το 1967 και μετά νιώθω ότι βλέπω ένα ένα τα γεγονότα της εποχής και την ιστορία όπως φτιάχτηκε και όπως γράφτηκε! 

Ακόμα και όταν θα έχουν περάσει άλλα 50 χρόνια από τη μέρα που κυκλοφόρησε το “Sgt. Pepper” και πάλι θα θεωρείται κλασικό! 

Enjoy… άλλη μια χρονιά που ασχολούμαστε με το μεγαλείο των The Beatles.

Αρθρογράφος

Δημοσιογράφος και μουσικός παραγωγός. Από το μικρόφωνο του Pepper 96,6 παρουσιάζει 10-1 κάθε πρωί την εκπομπή "The Bright Side of the Road". Μοιράζεται μαζί μας τις μουσικές του επιλογές κάθε Παρασκευή, μέσα από τη στήλη με το ίδιο όνομα!

Σχολιασμός

Σχολιασμός