Το Άλμπουμ Που Δημιούργησε Μια Εποχή, 50 Χρόνια Μετά

Ήταν πριν από 50 χρόνια, την 1η Ιουνίου, όταν ο John Lennon, ο Paul McCartney, ο George Harrison και ο Ringo Starr άφησαν τον κόσμο άφωνο και κατάπληκτο με το Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band, ένα άλμπουμ αριστούργημα που τάραξε τα νερά και εξελίχθηκε στο πιο αναγνωρισμένο άλμπουμ όλων των εποχών.

Με αφορμή την επέτειο αυτή, οι Beatles θα κυκλοφορήσουν το ‘Sgt. Pepper’ σε ξεχωριστές ειδικές εκδόσεις στις 26 Μαΐου.Το άλμπουμ είναι εκ νέου μιξαρισμένο από τον Giles Martin και τον Sam Okell και είναι εμπλουτισμένο με πρώιμες εκδοχές από τα studio sessions, που περιλαμβάνουν 34 ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις.

“Είναι τρελό να σκεφτεί κανείς ότι 50 χρόνια μετά ξαναβλέπουμε αυτό το project με τόσο θαυμασμό για το πώς τέσσερις τύποι, ένας σπουδαίος παραγωγός και οι τεχνικοί του κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα έργο τέχνης τόσο ανθεκτικό στο χρόνο”, λέει ο Paul McCartney στην εισαγωγή της επετειακής έκδοσης του ‘Sgt. Pepper’. 

“Το ‘Sgt. Pepper’ έπιασε ακριβώς το κλίμα της εποχής εκείνης, κι επέτρεψε σε πολύ κόσμο να ξεκινήσει από εκεί και να προχωρήσει”, θυμάται ο Ringo Starr στο βιβλίο της επετειακής έκδοσης. Θα συμπληρώσω, λέγοντας ότι δεν έπιασε απλά το κλίμα της εποχής, αλλά δημιούργησε την εποχή! Κάθε φορά που ακούω τα τραγούδια των Beatles από το 1967 και μετά νιώθω ότι βλέπω ένα ένα τα γεγονότα της εποχής και την ιστορία όπως φτιάχτηκε και όπως γράφτηκε! 

Ακόμα και όταν θα έχουν περάσει άλλα 50 χρόνια από τη μέρα που κυκλοφόρησε το “Sgt. Pepper” και πάλι θα θεωρείται κλασικό! 

Enjoy… άλλη μια χρονιά που ασχολούμαστε με το μεγαλείο των The Beatles.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
The Bright Side of the Road
The Bright Side of the Road

Ο Γιώργος Μουχταρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963 και είναι δημοσιογράφος και μουσικός παραγωγός. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία από το περιοδικό Ήχος & Hi Fi το 1983, στο οποίο βρέθηκε για περίπου 10 χρόνια. Την περίοδο εκείνη ήταν κιθαρίστας, τραγουδιστής και συνθέτης στο συγκρότημα The Jay Walkers, που κυκλοφόρησε έναν δίσκο από την Virgin Records. Παράλληλα, συνεργάστηκε με τα περιοδικά Εικόνες και Επτάμιση και με την εκπομπή Ραδιοσυννεφούλα, του Τετάρτου Προγράμματος. Συνεργάστηκε επίσης με τα ραδιόφωνα Pop Fm και Ρυθμός της πρώτης περιόδου, ενώ από το 2003 έως το 2011 ήταν ο Διευθυντής Προγράμματος του Ραδιοφώνου Kosmos 93,6. Το Μάρτιο του 2011 βρέθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Εν Λευκώ. Σήμερα είναι Διευθυντής Προγράμματος στον Pepper 96,6, ενώ από το μικρόφωνο του παρουσιάζει 10-1 κάθε πρωί την εκπομπή The Bright Side of the Road. Μοιράζεται μαζί μας τις μουσικές του επιλογές κάθε Παρασκευή, μέσα από τη στήλη με το ίδιο όνομα!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+