8 Νέες Κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Ίκαρος

Οι Εκδόσεις Ίκαρος ξεκινούν τη νέα σεζόν μ’ ένα νέο “μπουκέτο” βιβλίων για όλους, ενώ με ενδιαφέρον αναμένουμε και τις επόμενες προτάσεις του εκδοτικού οίκου καθώς οδεύουμε προς τα Χριστούγεννα, μια “παραδοσιακή” περίοδο για νέες εκδόσεις.  Πέρα από τις πρόσφατες ή επικείμενες κυκλοφορίες, στο τέλος του άρθρου θα βρείτε κι ένα μικρό, αλλά σημαντικό, δώρο από τις Εκδόσεις Ίκαρος, το οποίο θα σας βοηθήσει να λύσετε τις απορίες μικρών παιδιών γύρω απ’ τον κορωνοϊό.

Το Βρωμερόν Ύδωρ της Λήθης – Ισμήνη Καπάνταη

Το νέο ιστορικό μυθιστόρημα της Ισμήνης Καπάνταη φανερώνει την επιστροφή της στο λογοτεχνικό είδος που την καθιέρωσε. Ένα μυθιστόρημα στο οποίο η πολυβραβευμένη συγγραφέας επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα του πώς τελικά προέκυψε αυτό που είμαστε σήμερα ως έθνος, δηλαδή ο “Νεοέλληνας”.

***

Αποδοχή Κληρονομιάς – Ανδρέας Νικολακόπουλος

Η συλλογή διηγημάτων του Ανδρέα Νικολακόπουλου εγκαινιάζει τη συνεργασία του με τις εκδόσεις Ίκαρος. Δεκαέξι ιστορίες ανθρώπων ανάμεσα στη λύτρωση και την καταστροφή.

***

– Κλεοπάτρα Λυμπέρη

Ένα δοκίμιο της Κλεοπάτρας Λυμπέρη με τέσσερα κείμενα που δεν παραμένουν αυστηρά στα λογοτεχνικά χωράφια, αλλά επιχειρούν να ανιχνεύσουν μυστικιστικές θεάσεις στην ποίηση του Νίκου Καρούζου.

***

Ορδέσα – Manuel Vilas

Στη σειρά “Σύγχρονη Ξένη Πεζογραφία”, το βραβευμένο με το Femina Étranger 2019 μυθιστόρημα του Manuel Vilas, σε μετάφραση του Αχιλλέα Κυριακίδη, είναι ένα ελεγειακό και διεισδυτικό μυθιστόρημα που διερευνά την οικογενειακή μνήμη και τις πιο ενδόμυχες ήττες της, μετατρέποντας μια έντονη υπαρξιακή κρίση σε κάτι όμορφο και λυτρωτικό.

***

Πιτσιμπουίνοι: Το Μεγάλο Πιτς Πάρτι – Ευτυχία Γιαννάκη

Ένα παραμύθι της Ευτυχίας Γιαννάκη, σε εικονογράφηση της Σοφίας Τουλιάτου, με μια υπέροχη ιστορία που έρχεται να προστεθεί στην παιδική σειρά μυστηρίου της βραβευμένης συγγραφέα, με ήρωες τους Πιτσιμπουίνους και κεντρικό χαρακτήρα, σε ρόλο ντετέκτιβ, τον Μικρό Μπλε.

***

Μικρός Οδηγός Βιβλίων – Σταυρούλα Παγώνα

Τι μπορείς να κάνεις μ’ ένα βιβλίο; Η Σταυρούλα Παγώνα και η εικονογράφος Ντανιέλα Σταματιάδη προτείνουν πολλές ιδέες και χρήσεις για τα αγαπημένα μας βιβλία. Ένας μικρός οδηγός βιβλίων, με τον μικρό Έντι να μας καθοδηγεί, ανάμεσα στις σελίδες, ώστε να ανακαλύψουμε τα βιβλία όπως δεν τα είχαμε φανταστεί μέχρι σήμερα!

***

Ο Κλέφτης των Φύλλων – Alice Hemming & Nicola Slater 

Το παραμύθι των Hemming και Slater, σε απόδοση του Φίλιππου Μανδηλαρά, είναι μια πανέξυπνη, αστεία ιστορία, που μιλάει για την τεράστια έκπληξη ενός σκίουρου, κάθε φορά που αλλάζουν οι εποχές του χρόνου.

***

Κορωνοϊός. Ένα Βιβλίο για τα Παιδιά – Elizabeth Jenner, Kate Wilson & Nia Roberts

Από τις εκδόσεις  Ίκαρος διατίθεται δωρεάν το ηλεκτρονικό αυτό βιβλίο που έχει στόχο να βοηθήσει τους γονείς και τα μικρά παιδιά να απαντήσουν σε πιθανές ερωτήσεις γύρω από τον ιό και την ασθένεια COVID-19 με απλά λόγια.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Ο Άρης Γαβριελάτος είναι κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδες στον Κοινωνικό Αποκλεισμό και το Φύλο.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+