8ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» στη Σκόπελο

Ένα φεστιβάλ που έγινε θεσμός. Χορός, κέφι, διασκέδαση, μεράκι, παράδοση, μουσική, ξεναγήσεις, σεμινάρια, παράλληλες δραστηριότητες, παραστάσεις, party και άλλα πολλά σας περιμένουν στο 8ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» από τις 7 μέχρι τις 9 Ιουλίου στη Σκόπελο. Και φυσικά η αθηΝΕΑ θα είναι εκεί!

Έπειτα από τρία χρόνια σιωπής, παύσης, ηρεμίας, ήρθε η ώρα με #meraki να ξαναπιάσουμε το νήμα, εκεί που το αφήσαμε. Περισσότεροι από 600 χορευτές και πάνω από 7.500 θεατές θα δώσουν και φέτος το καλοκαίρι ραντεβού στη Σκόπελο.

Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» επιστρέφει για όγδοη χρονιά δυναμικά, με την υποστήριξη και τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και υπό την αιγίδα του Δήμου Σκοπέλου και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης αυτής γιορτής, η Σκόπελος θα συντονιστεί μουσικά και χορευτικά με διαφορετικές παραδόσεις και πολιτισμούς, προβάλλοντας την ποικιλομορφία τους, τον πλούτο και το βάθος τους μέσα από μια σειρά από χορευτικές παραστάσεις, αλλά και παράλληλες δραστηριότητες, όπως ημερίδες, σεμινάρια, εκθέσεις, ανοιχτές πρόβες, γλέντια κ.ά.

Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», μέλος του European και του Word Folklore Festival Association και πιστοποιημένο με το σήμα ποιότητας EFFE LABEL από το European Festivals Association, έχει καθιερωθεί πια ως ένας δυναμικός θεσμός παράδοσης και πολιτισμού με διεθνή απήχηση.

Έχει διακριθεί στον διαγωνισμό Τourism Awards 2017 (βραβείο SILVER στην κατηγορία «φεστιβάλ») και στον διαγωνισμό Best City Awards 2016 (βραβείο SILVER στην κατηγορία «πολιτισμός»), έχει αποτελέσει αντικείμενο ακαδημαϊκών ερευνών και μελετών ελληνικών και ξένων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και έχει παρουσιαστεί ως μελέτη περίπτωσης σε πολυάριθμα επιστημονικά συνέδρια.

Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πλέγμα» προς τιμήν του εμπνευσμένου χοροδιδάσκαλου Διαμαντή Παλαιολόγου.

Για το πρόγραμμα του φεστιβάλ δείτε εδώ.

 

 

Βιώσιμη Πολιτική

Στο πλαίσιο μείωσης των ρύπων των εκδηλώσεων, γίνεται το πρώτο plastic free φεστιβάλ στην Ελλάδα. Το νερό διατίθεται δωρεάν με χρήση χάρτινων ή και επαναχρησιμοποιούμενων ποτηριών.

Προσβασιμότητα

Για ένα καλύτερο και ισότιμο κόσμο, το φεστιβάλ θα υλοποιηθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική για άτομα με προβλήματα ακοής και με αγγλικούς υπέρτιτλους.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Η Μαρίνα Σάττι Ζωντανά Στην Τεχνόπολη | Δευτέρα 10 Ιουλίου

Συνέντευξη Mike Scott | Οι Waterboys για μια Βραδιά-Γιορτή στο Ηρώδειο

Tina Turner | Η Βασίλισσα του Rock ‘n’ Roll

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
EX LIBRIS
EX LIBRIS

Ο Άρης Γαβριελάτος είναι κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδες στον Κοινωνικό Αποκλεισμό και το Φύλο. Αρθρογραφεί για βιβλία, θέατρο και μουσική, ενώ αγαπημένο του hobby είναι το ορεινό τρέξιμο.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+