9 Πράγματα Που Έμαθα για τον Nick Waterhouse

Ο Nick Waterhouse, o 34χρονος μουσικός από την Καλιφόρνια κυκλοφόρησε πρόσφατα το τέταρτο άλμπουμ του με τίτλο το όνομά του και έρχεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ξαναγεννημένος και αποφασισμένος να ζήσει με τους Έλληνες φίλους του δύο live που θα τον κάνουν ξανά να πιστέψει στη δύναμη της μουσικής. Βρεθήκαμε και μιλήσαμε πριν από ένα μήνα στο Βερολίνο και να 9 πράγματα που έμαθα γι’ αυτόν.

1. Η πρώτη δυνατή ανάμνηση που έχει από τη μουσική είναι το “Here Comes The Night” από τους Them που άκουγε σχεδόν καθημερινά λόγω της μητέρας του που τον έπαιρνε μαζί της στο αυτοκίνητο και έπαιζε ένα CD με τα greatest hits του Van Morrison. To τραγούδι αυτό τον μάγευε και τον τρόμαζε ταυτόχρονα.

2. Ο πατέρας του ήταν πυροσβέστης κι ο ίδιος νιώθει ότι μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον όπου το πρότυπο του δυναμικού άνδρα κυριαρχούσε.

3. Μικρός ήθελε να γίνει αρχαιολόγος, κάτι σαν τον Indiana Jones, που διασώζει από τα χέρια των κακών πολύτιμα κειμήλια του ανθρώπινου πολιτισμού για να τα παραδώσει στα μουσεία και να ανήκουν στους πολλούς.

4. Κατέληξε να νιώθει τελικά σαν αρχαιολόγος, εξαιτίας του τρόπου που ανακαλύπτει και διαδίδει “κλασικά”, αλλά και λιγότερο γνωστά τραγούδια των 50s και των 60s.

5. Πιστεύει ότι σε 100 χρόνια οι μουσικές που αγαπάει, το rock ‘n’ roll, το rhythm n’ blues, αλλά και η αφροκουβανέζικη και η λατινοαμερικάνικη μουσική θα θεωρούνται η κλασική μουσική της Αμερικής, όπως συμβαίνει με τη jazz σήμερα.

6. Για τον ίδιο, αυτή η εποχή της μουσικής (’50 και ’60) είναι τόσο σημαντική όσο και η εποχή της Αναγέννησης.

7. Σπούδασε λογοτεχνία και του φαίνεται πολύ φυσιολογικό να διαβάζει κάθε μέρα χωρίς δεύτερη σκέψη μια με δυο ώρες. Γενικά διαβάζει παράλληλα πολλά και διαφορετικά βιβλία – ποίηση, ιστορία, βιογραφίες και μυθοπλασία εναλλάξ.

8. Πιστεύει ότι η μουσική έχει τη δύναμη να σε αλλάξει έστω και για μια στιγμή.

9. Αγαπάει πάρα πολύ τα κορίτσια της Αθήνας και περιμένει πως και πώς να τα συναντάει με κάθε αφορμή.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
The Bright Side of the Road
The Bright Side of the Road

Ο Γιώργος Μουχταρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963 και είναι δημοσιογράφος και μουσικός παραγωγός. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία από το περιοδικό Ήχος & Hi Fi το 1983, στο οποίο βρέθηκε για περίπου 10 χρόνια. Την περίοδο εκείνη ήταν κιθαρίστας, τραγουδιστής και συνθέτης στο συγκρότημα The Jay Walkers, που κυκλοφόρησε έναν δίσκο από την Virgin Records. Παράλληλα, συνεργάστηκε με τα περιοδικά Εικόνες και Επτάμιση και με την εκπομπή Ραδιοσυννεφούλα, του Τετάρτου Προγράμματος. Συνεργάστηκε επίσης με τα ραδιόφωνα Pop Fm και Ρυθμός της πρώτης περιόδου, ενώ από το 2003 έως το 2011 ήταν ο Διευθυντής Προγράμματος του Ραδιοφώνου Kosmos 93,6. Το Μάρτιο του 2011 βρέθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Εν Λευκώ. Σήμερα είναι Διευθυντής Προγράμματος στον Pepper 96,6, ενώ από το μικρόφωνο του παρουσιάζει 10-1 κάθε πρωί την εκπομπή The Bright Side of the Road. Μοιράζεται μαζί μας τις μουσικές του επιλογές κάθε Παρασκευή, μέσα από τη στήλη με το ίδιο όνομα!

DEI

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+