Αστροβραδιά για Οινόφιλους

Η εμμονή μου να παρομοιάζω το κρασί με ανθρώπινους χαρακτήρες και τον έρωτα, αλλά και να το συνδυάζω με την τέχνη, τη μόδα και τη ζωή γενικότερα είναι μάλλον γνωστή. Δεν είχα σκεφτεί όμως ποτέ να το συνδυάσω με… τ’ άστρα!

Μόλις άκουσα λοιπόν για την Αστροβραδιά στον Αμπελώνα που πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες στο Κτήμα Κοκοτού, η φαντασία μου άρχισε να ταξιδεύει. Ήρθαν στο μυαλό μου όμορφες βραδιές, κάτω απ’ τον ανοιξιάτικο έναστρο ουρανό, στη φύση, μακριά απ’ τη φωτορύπανση της πόλης, και ξύπνησαν έτσι δεκάδες όμορφες αναμνήσεις απ’ την παιδική μου ηλικία. Μια τέτοια βραδιά, συνοδεία μαγικών κρασιών, δεν θα ήθελα επ’ ουδενί να χάσω.

To Κτήμα Κοκοτού και η ομάδα ερασιτεχνικής αστρονομίας Athinastro17 μας καλούν το Σάββατο 20 Μαΐου, στις 19:30 για μια βραδιά αστρονομίας, συνοδεία κρασιού από τις ετικέτες του Κτήματος.

Η βραδιά θα ξεκινήσει με ξενάγηση στο οινοποιείο και τον αμπελώνα, και στη συνέχεια με ουρανογραφία από τον κορυφαίο ερασιτέχνη αστρονόμο, Θανάση Ευαγγελόπουλο. Θα συνεχίσει με παρατήρηση των πιο φωτεινών αστερισμών με τηλεσκόπια, συνοδεία κρασιών του Κτήματος μαζί με χειροποίητες πίτες.

Υ.Γ. Η εκδήλωση απευθύνεται σε άτομα άνω των 18 ετών και το κόστος συμμετοχής σ’ αυτήν είναι €12. Πληροφορίες και κράτηση θέσεων στα τηλέφωνα 6932764383 και 6946068010.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
CARPE VINUM
CARPE VINUM

Η Μαρία είναι Δικηγόρος Αθηνών αλλά και γκαλερίστα. Μεγαλωμένη σε κοσμοπολίτικο περιβάλλον και ζώντας για πολλά χρόνια στο εξωτερικό ανέπτυξε μια ιδιαίτερη σχέση με το κρασί και τη γαστρονομία, την οποία ακολουθεί πάντα και παντού! Δεν κρύβει ποτέ την παράφορη αγάπη της για την Αθήνα και μοιράζεται μαζί μας μικρά μυστικά από τον χώρο της γαστρονομίας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+