Noble Wines | Nέα Φιλοσοφία στη Στήριξη και Προώθηση των Ελληνικών Οινοποιείων

Noble Wines

Μια εκδήλωση αντάξια του κρασιού, των οινοποιών και του ελληνικού αμπελώνα διοργανώθηκε από τη Noble Wines στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Η εταιρεία παρουσίασε τη νέα φιλοσοφία με την οποία έρχεται να εμπλουτίσει την προώθηση του ποιοτικού ελληνικού κρασιού, καθώς και τα σχέδιά της για το επόμενο διάστημα. Μεταξύ αυτών, και οι ενέργειες με τις οποίες στηρίζει τους επιλεγμένους οινοποιούς – συνεργάτες της.

Η εταιρεία παρουσίασε με ξεχωριστό τρόπο τους συνεργάτες της:

  • Το Κτήμα Μερκούρη, με 150 χρόνια παράδοσης και παρουσίας στο κρασί και με πολύ μεγάλη στόχευση και στο κομμάτι του οινοτουρισμού, καθώς βρίσκεται σε ένα εκπληκτικό περιβάλλον.
  • Το οινοποιείο Γκίκα από τα Μεσόγεια που έχει αναδείξει το Σαββατιανό σε όλες τις εκδοχές της ποικιλίας.
  • Ο Συνεταιρισμός του Αμυνταίου, της πιο προβεβλημένης περιοχής τα τελευταία χρόνια λόγω της κλιματικής αλλαγής αλλά και της δυναμικής που χαρίζει στο σταφύλι το υψόμετρο.
  • Το μικρό οινοποιείο Ερίβωλος Φθία, ένα πολύ φρέσκο οινοποιείο αλλά με κρασιά ωρίμανσης και παλαίωσης, με μια νέα προσέγγιση στο κρασί, που ενθουσιάζει το οινόφιλο κοινό.

Η Noble Wines έρχεται να αναδείξει μια διαφορετική φιλοσοφία στον χώρο του ποιοτικού ελληνικού κρασιού, έναν νέο δρόμο για τη στήριξη και την προώθηση των ελληνικών οινοποιείων σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Η συνεισφορά της δεν περιορίζεται μόνο στην πώληση και τη διανομή οίνων.

Με σύγχρονα χρηματοδοτικά σχήματα και αναπτυξιακά κεφάλαια, η εταιρεία στέκεται αρωγός στις διαδικασίες αναδιοργάνωσης της αμπελοκαλλιέργειας, της οινοποίησης, του marketing και των logistics. Το φιλόδοξο όραμά της είναι να στηρίξει και να αναδείξει, εντός και εκτός Ελλάδας, οινοποιεία που έχουν μοναδική αξία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Πάτροκλος Κουδούνης, μιλώντας για το νέο επιχειρηματικό εγχείρημα, δήλωσε χαρακτηριστικά: «H Noble Wines δεν είναι απλώς ένας αντιπρόσωπος οινοποιείων. Βλέπουμε τους εαυτούς μας ως διαχειριστές μιας πολιτιστικής κληρονομιάς και έχουμε βαθιά εκτίμηση για την ιστορία, τον πολιτισμό και τη σκληρή δουλειά που κρύβεται σε κάθε μπουκάλι ελληνικού ποιοτικού κρασιού. Θέλουμε να φέρουμε τους φανερούς αλλά και τους κρυμμένους θησαυρούς της ελληνικής οινοπαραγωγής στο προσκήνιο της παγκόσμιας αγοράς και στο τραπέζι του καταναλωτή».

Noble Wines

Το όραμα, οι αξίες και οι στόχοι της Noble Wines S.A. παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της εντυπωσιακής εκδήλωσης στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία παρουσία εκπροσώπων της Βουλής, της Εκκλησίας, του επιχειρηματικού τομέα και του ελληνικού οινικού κλάδου. Με συντονιστές τους δημοσιογράφους Νίκο Υποφάντη και Αφροδίτη Γραμμέλη, η Noble Wines συστήθηκε στο κοινό παρουσιάζοντας όχι μόνο τη δική της φιλοσοφία, αλλά και το έργο και τη μοναδικότητα των οινοποιείων με τα οποία συνεργάζεται.

Οι καλεσμένοι της βραδιάς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο κάθε οινοπαραγωγού μέσα από περιεκτικά βίντεο και ομιλίες των παραγωγών, αλλά και να δοκιμάσουν τα κρασιά τους, που συνόδευσαν αρμονικά τα εξαιρετικά πιάτα του chef Αστέριου Κουστούδη.

Η βραδιά έκλεισε μελωδικά με τη βελούδινη φωνή του Χάρη Βαρθακούρη, τον οποίο συνόδευσε στο πιάνο ο μαέστρος Ανδρέας Μπουτσικάκης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, η χρυσή oλυμπιονίκης Φανή Χαλκιά, ο Απόστολος Βεσυρόπουλος, βουλευτής Ημαθίας και πρώην υφυπουργός Οικονομικών, ο Γεώργιος Τανισκίδης, πρόεδρος της Optima Bank, ο Ηλίας Βαλαβάνης, CEO της Berlin Packaging Hellas, υπεύθυνος για την Ανατολική Ευρώπη, τη Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, o Νικόλαος Μπουφίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της βιομηχανίας φαρμάκων Bennet και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχάνων, ο Πάρις Οικονόμου, επικεφαλής της Wholesale Banking της Optima, ο θεοφιλέστατος εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου επίσκοπος Ευρίπου Χρυσόστομος και ο Αναστάσιος Θεοφίλου, ιδρυτής και πρόεδρος της Palisades Europe.

Noble Wines

Στρατευμένοι σε μια Καλή Προσπάθεια

«Σε μια εποχή σαν τη σημερινή, όπου οι συνεργασίες είναι μεν επιβεβλημένες αλλά τελικά καθόλου εύκολα επιτεύξιμες, έρχεται η Noble Wines και δημιουργεί συνέργειες σε έναν τομέα εθνικής σημασίας, στον τομέα του οίνου. Έτσι δίνει δύναμη και αξία σε έναν κλάδο κατακερματισμένο, που έχει ανάγκη μεγαλύτερα σχήματα για να μεσουρανήσει και εκτός Ελλάδος», δήλωσε ο Γεώργιος Τανισκίδης, πρόεδρος της Optima Bank.

«Η Berlin Packaging είναι μια αμερικανική εταιρεία με κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως σε όλον τον κόσμο. Είναι μοναδική σε αυτό που κάνει, διότι προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στον χώρο της συσκευασίας τροφίμων και ποτών. Για όλα τα υλικά συσκευασίας, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο, και όλες τις εφαρμογές τους, φιάλη, πώμα, διακόσμηση, μέχρι και τον εξοπλισμό τυποποίησης και τεχνικής υποστήριξης στον πελάτη.

Αυτή την υποδομή θα θέλαμε να προσφέρουμε στη Noble Wines και στους συνεργάτες της οινοποιούς, όπως και στον σχεδιασμό νέων προϊόντων με βάση τη βιωσιμότητα και την απόδοση. Ως CEO της εταιρείας, υπεύθυνος για την Ανατολική Ευρώπη, τη Μεσόγειο και Μέση Ανατολή, υποστηρίζω με θέρμη το εγχείρημα της Noble Wines, γνωρίζοντας προσωπικά τους συνεργάτες οινοποιούς στους οποίους στηρίζεται αλλά και στηρίζει με κάθε μέσο» ανέφερε ο Ηλίας Βαλαβάνης.

«Ως ιδρυτής του επενδυτικού Fund Palisades Europe είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένος για όσα έχει πετύχει η Noble Wines. Είμαι βέβαιος ότι η στρατηγική της προσέγγιση στις επιχειρήσεις που ασχολούνται με το κρασί θα δώσει μεγάλη δυναμική στον κλάδο και μεγάλη επιτυχία. Στη σημερινή ταχέως εξελισσόμενη και διαρκώς μεταβαλλόμενη αγορά, είναι ζωτικής σημασίας για τις οινοποιίες να έχουν όχι μόνο ένα ισχυρό προϊόν, αλλά και μια σαφή κατανόηση των σύγχρονων εξελίξεων της τεχνολογίας και των τάσεων της αγοράς.

Η παρουσίαση της Noble και των συνεργαζόμενων παραγωγών λειτούργησε ως υπενθύμιση της διασύνδεσης αυτών των στοιχείων και των δυνατοτήτων επιτυχίας όταν οι ανάγκες και οι ευκαιρίες ευθυγραμμίζονται αποτελεσματικά. Αυτή η προσέγγιση μας δείχνει έναν σαφή τεχνοκρατικό δρόμο και δηλώνουμε στρατευμένοι σε αυτήν την καλή προσπάθεια», είπε από την πλευρά του ο Αναστάσιος Θεοφίλου.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

E-Book Carpe Vinum | 11ο Τεύχος

Ο Ελευθέριος Χανιαλίδης Απαντά στο Ερωτηματολόγιο του Προυστ

WSPC: Η Eμπειρία μιας Μαθητευόμενης

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Δημοσιογράφος & Εμπορικός Διευθυντής
Δημοσιογράφος & Εμπορικός Διευθυντής

Δημοσιογράφος και Εμπορικός Διευθυντής στην αθηΝΕΑ. Tannins Addicted. Travel Writer & Passionate Traveller-Check on Amazon my travel book "Destination Greece: Experience the Country like a Local". Content Creator. Διευθυντής του περιοδικού Athletics Magazine, συνεπιμελητής και συνδιοργανωτής της Cheap Art στη Θεσσαλονίκη, παρουσιαστής του ταξιδιωτικού ντοκιμαντέρ PEDAL, καλλιτέχνης φωτογράφος, σύμβουλος δημοσίων σχέσεων σε εταιρείες, μαραθωνοδρόμος, αστικός αναβάτης ποδηλάτου, κολυμβητής ανοιχτής θάλασσας, ταξιδιώτης, Θεσσαλονικιός που ζει στην Αθήνα. Αναζητά το Θ όπου και αν βρίσκεται.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+