Πείτε τη Μαγική Λέξη “Omakase” στην Οδό Σκούφου στο Sushimou

Sushimou

Επιτέλους έφτασε η στιγμή που περίμενα καιρό, πολύ καιρό… Είναι 6:15 το απόγευμα και βρίσκομαι στο Σύνταγμα. Περπατάω βιαστικά γιατί δεν θέλω να αργήσω ούτε λεπτό. 6:30 ξεκινάει η… παράσταση!

Μια “παράσταση” με τον Αντώνη Δρακουλαράκο να παίζει ρόλο πρωταγωνιστή στη σκηνή, μια μικρή μπάρα όπου φτιάχνει ένα απ’ τα ωραιότερα σούσι στην Αθήνα. Άλλωστε, ο ίδιος συγκαταλέχτηκε ανάμεσα στους 100 καλύτερους σεφ του κόσμου στην ψηφοφορία του γαλλικού περιοδικού “Le Chef”.

Ο Αντώνης Δρακουλαράκος, φωτογραφία από την ιστοσελίδα του Sushimou.

Γύρω απ’ τη μπάρα οι θεατές του, συμπρωταγωνιστές και φυσικά, δοκιμαστές, είναι μόνο 11 στον αριθμό. Μ’ αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η προσωπική επαφή με τον πελάτη, η ειδική περιποίησή του, αλλά και η πολύ καλή ποιότητα φαγητού. Μου φάνηκε αρκετά πρωτότυπο για τα ελληνικά δεδομένα, αν και στην Ιαπωνία αυτός είναι ο κανόνας.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ταξιδέψει ποτέ στην Ιαπωνία, όμως γνωρίζω από καλούς φίλους ότι τα local ποιοτικά εστιατόρια εκεί είναι πολύ μικρά -χωράνε 10–15 άτομα- η ώρα που ξεκινάει το δείπνο είναι συγκεκριμένη (όπως άλλωστε και η λήξη του) και ο σεφ βρίσκεται μπροστά σου καθ’ όλη τη διάρκεια της ιεροτελεστίας.

Φωτογραφία από τη σελίδα του Sushimou στο Facebook.

Για να κλείσεις λοιπόν τη θέση σου στο Sushimou, σ’ αυτό το μικρό και καλόγουστο sushi bar που βρίσκεται ανάμεσα στο Σύνταγμα και την Πλάκα, στην οδό Σκούφου, θα πρέπει να έχεις λίγη υπομονή, αφού οι θέσεις είναι λίγες και οι ώρες συγκεκριμένες.

Η στιγμή που περίμενα καιρό, πολύ καιρό!

Με το που καθίσεις θα βρεις μπροστά σου κάποιες συμβουλές του σεφ: “Σας προτείνω (α) να πιάνετε τα νιγκίρι με το χέρι, (β) να ακουμπάει το ψάρι τη σόγια και όχι το ρύζι, (γ) να μην ανακατεύετε wasabi με σόγια. Αλλά πάνω από όλα, σας προτείνω να ευχαριστηθείτε το φαγητό όπως εσείς θέλετε”.

Όταν πάρεις στα χέρια σου το μενού origami, πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί να σπαταλήσεις χρόνο στο να επιλέξεις μόνος, όταν μπορείς να πεις τη μαγική λέξη “omakase”, που σημαίνει “το αφήνω πάνω στον σεφ να κάνει ό,τι θέλει!”. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα έχεις την ευκαιρία και τελικά την εμπειρία να δοκιμάσεις διαφορετικές γεύσεις που θα σε εκπλήξουν.

Το γνωστό μας μπαρμπούνι, διαφορετικά…

Έχεις επίσης τη δυνατότητα να φέρεις το δικό σου κρασί με χρέωση €12, αν και θα βρεις σίγουρα κάτι να σε καλύψει από τη λίστα ποτών, όπως ζεστό σάκε ή ιαπωνικά ουίσκι, αλλά και ελληνικές μπύρες και κρασιά.

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
CARPE VINUM
CARPE VINUM

Η Μαρία είναι Δικηγόρος Αθηνών αλλά και γκαλερίστα. Μεγαλωμένη σε κοσμοπολίτικο περιβάλλον και ζώντας για πολλά χρόνια στο εξωτερικό ανέπτυξε μια ιδιαίτερη σχέση με το κρασί και τη γαστρονομία, την οποία ακολουθεί πάντα και παντού! Δεν κρύβει ποτέ την παράφορη αγάπη της για την Αθήνα και μοιράζεται μαζί μας μικρά μυστικά από τον χώρο της γαστρονομίας.

DEI

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+