Το Πρώτο Βήμα Είναι το Σημαντικό

Το πρώτο βήμα είναι το σημαντικό. Εκείνο που φοράς τα αθλητικά σου παπούτσια, ένα σορτσάκι και μια μπλούζα και βγαίνεις από το σπίτι για να τρέξεις.

Τα πρώτα βήματα στο δρόμο, στο πάρκο, στο βουνό. Εκεί που πριν λίγες μέρες έτρεχες λίγο και περπατούσες περισσότερο, σήμερα βγάζεις και τα 50 λεπτά τρέχοντας. Αργά ακόμη, αλλά τρέχοντας.

Και βλέπεις ότι όλα είναι εφικτά. Ότι όλα μπορούν να συμβούν. Αρκεί να το αποφασίσεις. Να βγεις για τρέξιμο, τρεις φορές την εβδομάδα και μετά τέσσερις. Και να δώσεις στον εαυτό σου την πολυτέλεια του χρόνου. Που πρέπει να το κάνεις, γιατί αλλιώς κάποια στιγμή θα χρειάζεσαι περισσότερο χρόνο και ενέργεια αν δεν το κάνεις τώρα.

Πριν λίγα χρόνια όλα αυτά φάνταζαν υπερβολικά. Τα έβλεπες μόνο στις κινηματογραφικές ταινίες, Αμερικανικό σινεμά και συνήθειες αγγλοσαξονικές. Αλλά τώρα το κάνεις κι εσύ. Είναι πιο εύκολο από όσο φανταζόσουν.

Ευκαιρία να δεις φίλους και να τα πείτε στο τρέξιμο. Οργάνωση για συμμετοχή σε αγώνες. Αφορμές για καινούργια θέματα συζητήσεων τα βράδια.

Και να που μπαίνουν γυναίκες στο τρέξιμο. Πολλές άρχισαν δειλά και στη συνέχεια σε ένα δύο χρόνια, τρέχουν πιο γρήγορα από άντρες. Απλά γιατί είναι πιο συνεπείς με τον εαυτό τους, με αυτό που βλέπουν να συμβαίνει στο σώμα τους και τους αρέσει.

Όσο αυξάνεται ο αριθμός εκείνων που τρέχουν, τόσο οι άνθρωποι γύρω μας γίνονται  καλύτεροι. Γιατί οι αξίες του αθλητισμού είναι εκείνες που διέπουν τη σωστή συμπεριφορά και μπορούν να σε κάνουν πιο υγιή κοινωνικά. Βάζεις στόχους, προσπαθείς για αυτούς, χαίρεσαι με τα αποτελέσματα της προσπάθειας. Μαθαίνεις να έχεις υπομονή, επιμονή και να μην τα παρατάς. Καταλαβαίνεις ότι όλα εξαρτώνται από σένα. Όσο αφιερώνεις χρόνο και ενέργεια, τόσο αυτό φαίνεται και σου επιστρέφεται.

Και δεν είναι ποτέ τίποτα εύκολο. Πρέπει να ξεπερνάς τις δυσκολίες που συναντάς (μικροτραυματισμούς, πίεση στην καθημερινότητα, καιρικές συνθήκες, όχι πάντα καλή διάθεση). Αλλά η επιτυχία είναι να είσαι εκεί έξω από την πόρτα του σπιτιού σου φορώντας τα αθλητικά σου.

Γιατί η ζωή είναι τρέξιμο χωρίς τερματισμό. Ό,τι κινείται προχωράει.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Δημοσιογράφος & Εμπορικός Διευθυντής
Δημοσιογράφος & Εμπορικός Διευθυντής

Δημοσιογράφος και Εμπορικός Διευθυντής στην αθηΝΕΑ. Tannins Addicted. Travel Writer & Passionate Traveller-Check on Amazon my travel book "Destination Greece: Experience the Country like a Local". Content Creator. Διευθυντής του περιοδικού Athletics Magazine, συνεπιμελητής και συνδιοργανωτής της Cheap Art στη Θεσσαλονίκη, παρουσιαστής του ταξιδιωτικού ντοκιμαντέρ PEDAL, καλλιτέχνης φωτογράφος, σύμβουλος δημοσίων σχέσεων σε εταιρείες, μαραθωνοδρόμος, αστικός αναβάτης ποδηλάτου, κολυμβητής ανοιχτής θάλασσας, ταξιδιώτης, Θεσσαλονικιός που ζει στην Αθήνα. Αναζητά το Θ όπου και αν βρίσκεται.

DEI

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+