7+ 1 Απλές Συμβουλές για να Απολαύσεις την Ταινία σου στο Σινεμά

Για τους λάτρεις της σκοτεινής αίθουσας, η ώρα του σινεμά είναι ιερή! Τι γίνεται, όμως, όταν απρόβλεπτοι παράγοντες σου χαλούν την απόλαυση; Παρακάτω μερικά χρήσιμα tips για να μην την πατήσεις την επόμενη φορά!

1) Δεν βλέπεις μια οποιαδήποτε ταινία, δεν το αφήνεις στην τύχη. Έχεις μελετήσει το πρόγραμμα και διαλέγεις αυτή που είναι πιο κοντά στα ενδιαφέροντά σου. Καλό θα είναι να έχεις διαβάσει και λίγα πράγματα γι’ αυτήν, ώστε αφενός να ξέρεις τι πας να δεις και να είσαι προετοιμασμένος, αφετέρου να ελαχιστοποιήσεις το ενδεχόμενο απογοήτευσης.

2) Διαλέγεις μια αίθουσα που πληροί τις προϋποθέσεις σου: Αναπαυτικά καθίσματα, καλή ακουστική, μεγάλη οθόνη, θέσεις για το ποτό σου. Αν τα έχεις εξασφαλισμένα αυτά, είσαι ήδη πιο κοντά στην επίτευξη μιας απολαυστικής εμπειρίας.

3) Αν μπορείς, αγόρασε εκ των προτέρων τη θέση σου. Είναι κρίμα να πηγαίνεις να δεις μια ταινία με λαχτάρα και φτάνοντας να διαπιστώνεις ότι υπάρχουν διαθέσιμες μόνο δύο θέσεις στην… 1η σειρά. Γι’ αυτό προνόησε και δεν θα χάσεις!

4) Αν δεν είσαι λάτρης της πολυκοσμίας και της φασαρίας στο σινεμά, απόφυγε την πρώτη μέρα προβολής μιας ταινίας. Ιδίως εάν αυτή είναι ιδιαίτερα εμπορική και αρεστή σε ανήλικους. Οι λόγοι, ευνόητοι!

5) Φρόντισε να πας ξεκούραστος! Η θέαση μιας ταινίας απαιτεί την ταυτόχρονη συμμετοχή πολλών αισθήσεων, άρα και αρκετή ενέργεια. Καλό θα ήταν λοιπόν να επιλέξεις είτε μια απογευματινή προβολή, είτε κάποια μες το Σαββατοκύριακο, αν δεν θες να καταλήξεις να ροχαλίζεις κάπου στα μισά…

6) Πας τουλάχιστον 15 λεπτά νωρίτερα από την έναρξη της ταινίας. Το να ψάχνεις αγχωμένος, τελευταία στιγμή και ενώ τα φώτα έχουν σβήσει, τη θέση σου, δεν είναι ό,τι καλύτερο. Πήγαινε νωρίτερα, περιηγήσου στο σινεμά, βυθίσου αναπαυτικά στη θέση σου και απόλαυσε τα προσεχώς, που σε βάζουν στο κλίμα της κινηματογραφικής απόλαυσης που έπεται.

7) Αν δεν ανήκεις σε αυτούς που αγαπούν τα σνακ του κυλικείου του σινεμά ή του περιπτέρου, φρόντισε να φέρεις το κατιτίς μαζί σου από το σπίτι. Μια μπάρα δημητριακών, ένα παστελάκι, λίγους ξηρούς καρπούς, ό,τι σου αρέσει, αρκεί να μην πεινάσεις κατά τη διάρκεια. Μια κοιλιά που γουργουρίζει σίγουρα δεν θα σε αφήσει να αφοσιωθείς στην ταινία!

8) Φόρα άνετα και κατάλληλα για την εποχή ρούχα! Στο σινεμά πάμε για να χαλαρώσουμε και να αδειάσουμε το μυαλό μας από την ένταση της ημέρα, να νιώσουμε και να συγκινηθούμε. Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν πρόκειται να συμβεί, αν το μυαλό μας είναι κολλημένο κατά τη διάρκεια της προβολής στο παπούτσι που μας «χτυπάει» ή στο παντελόνι που μας σφίγγει, ή αν κρυώνουμε / ζεσταινόμαστε υπερβολικά.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Απόφοιτη του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, μιλάει τρεις ξένες γλώσσες και τώρα μαθαίνει την τέταρτη. Έχει εργαστεί στην τηλεόραση, σε εφημερίδες και στον ηλεκτρονικό Τύπο, ωστόσο η δημοσιογραφική της καρδιά ανήκει στο ραδιόφωνο και τα περιοδικά. Αγαπά το σινεμά, τα ταξίδια, τη μαγειρική, τη μουσική, τον χορό και να γράφει για όλα εκείνα που κάνουν εκείνη και τους άλλους που τα διαβάζουν καλύτερους και χαρούμενους.

DEI

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+