9 Εκθέσεις Που Δεν Πρέπει Να Χάσετε στο Λονδίνο

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις του Σαββάτου μας έχουν σοκάρει, τρομάξει και τρομοκρατήσει. Ζω στο εξωτερικό 10 χρόνια, τα τελευταία 5 των οποίων στο Λονδίνο, και δεν θα σας κρύψω ότι τα γεγονότα των τελευταίων ημερών έχουν επηρεάσει την καθημερινότητά μου και έχουν εισβάλει για τα καλά στις σκέψεις μου. Ίσως, όπως μου είπε μια φίλη μου, πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε έτσι. Δεν μπορώ όμως να το αποδεχτώ και να το ανεχτώ αυτό το “έτσι”. 

Πώς αφήσαμε την κατάσταση να φτάσει σε αυτό το σημείο και τι πρέπει να κάνουμε για να αντιστρέψουμε αυτό που έχει γίνει “νορμάλ” σε τόσα μέρη του κόσμου; Ενώ συνεχίζουμε να ψάχνουμε απαντήσεις και λύσεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι κάτι πρέπει ν’ αλλάξει, χωρίς όμως να αναγκαστούμε να αλλάξουμε τον τρόπο που ζούμε.

Όπως άλλωστε γράφει και ο Χρήστος Χωμενίδης στο εκπληκτικό μυθιστόρημα του Νίκη: “H ζωή είναι μια καταπληκτική περιπέτεια, που δεν αξίζει να χάσεις ούτε μια της στιγμή κλείνοντας από φόβο τα μάτια σου. Που στην επόμενη στροφή της σε περιμένει πάντοτε κάτι απρόβλεπτο, απίθανα άγριο ή αγρίως απίθανο”. 

Έτσι, με λίγη προσοχή, χωρίς φόβο και ενδοιασμούς, αλλά με ανανεωμένο κουράγιο και θέληση, συνεχίζουμε να ζούμε τη ζωή στο έπακρο και συνεχίζουμε να εξερευνούμε.

Γι’ αυτούς που συμφωνούν με αυτή την προσέγγιση και θα τους φέρει ο δρόμος τους στο Λονδίνο το επόμενο διάστημα, σας ετοίμασα μια λίστα με τα top picks του Art of Looking, ώστε να συμπεριλάβετε στη βόλτα σας κάποιες αξιόλογες καλλιτεχνικές εκθέσεις, σε όποια γειτονιά του κι αν βρεθείτε.

Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε εκ νέου τους δρόμους της πόλης: δεν έπαψαν ποτέ να είναι δικοί μας.

Τελευταία Ευκαιρία:

– Wolfgang Tillmans στην Tate Modern, έως τις 11 Ιουνίου

– Michelangelo & Sebastiano στην National Gallery, έως τις 25 Ιουνίου

– The Japanese House: Architecture & Life After 1945 στο Barbican Centre, έως τις 25 Ιουνίου

Νέα & Αξιοσημείωτα:

– Picasso: Minotaurs & Matadors στην Gagosian Gallery, έως τις 25 Αυγούστου

– Giacommeti στην Tate Modern, έως τις 10 Σεπτεμβρίου

– Wayne Thieubaud Mason’s Yard στη Whitecube Gallery, έως τις 2 Ιουλίου

– Grayson Perry στα Serpentine Galleries, έως τις 10 Σεπτεμβρίου

– Hokusai: Beyond the Great Wave στο British Museum, έως τις 13 Αυγούστου

– Pink Floyd: Their Mortal Remains στο Victoria & Albert Museum, έως την 1 Οκτωβρίου

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Art of Looking
Art of Looking

Η Ηλέκτρα Σουτζόγλου μεγάλωσε στην Αθήνα και στα 18 της μετακόμισε στις ΗΠΑ για να σπουδάσει Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Tufts της Βοστώνης. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη Σύγχρονη Τέχνη στο Sotheby's Institute of Art στην Νέα Υόρκη ενώ παράλληλα δούλευε part-time στον δημοπρατικό οίκο Christie's, στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (MoMA) και ύστερα στο Μουσείο Guggenheim. Ξεκίνησε επισήμως την καριέρα της στη γκαλερί David Zwirner, αρχικά στη Νέα Υόρκη και μετέπειτα στο Λονδίνο. Τα τελευταία 6 χρόνια, εργαζόταν στο Frieze Art Fair στο Λονδίνο ως Global Head of VIP Relations, και πριν από λίγους μήνες επέστρεψε στην Αθήνα μετά απο 14 χρόνια στο εξωτερικό. Ασχολείται με την οικογενειακή της επιχείρηση και το καινούργιο της εγχείρημα Art Rug Projects, καθώς και με projects στον κλάδο της τέχνης στην Αθήνα και στο Λονδίνο. Παρατηρεί την τέχνη γύρω της και, μέσω της στήλης της Art of Looking στην αθηΝΕΑ, μοιράζεται μαζί μας τις απόψεις, τις εντυπώσεις και τις συζητήσεις της με ανθρώπους που εκτιμά και θαυμάζει. Για την Ηλέκτρα ο διάλογος αλλά και η τέχνη του να παρατηρείς (art of looking) είναι στοιχεία απαραίτητα και άρρηκτα συνδεδεμένα με την ζωή της.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+