9 Εκθέσεις Που Δεν Πρέπει Να Χάσετε στο Λονδίνο

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις του Σαββάτου μας έχουν σοκάρει, τρομάξει και τρομοκρατήσει. Ζω στο εξωτερικό 10 χρόνια, τα τελευταία 5 των οποίων στο Λονδίνο, και δεν θα σας κρύψω ότι τα γεγονότα των τελευταίων ημερών έχουν επηρεάσει την καθημερινότητά μου και έχουν εισβάλει για τα καλά στις σκέψεις μου. Ίσως, όπως μου είπε μια φίλη μου, πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε έτσι. Δεν μπορώ όμως να το αποδεχτώ και να το ανεχτώ αυτό το “έτσι”. 

Πώς αφήσαμε την κατάσταση να φτάσει σε αυτό το σημείο και τι πρέπει να κάνουμε για να αντιστρέψουμε αυτό που έχει γίνει “νορμάλ” σε τόσα μέρη του κόσμου; Ενώ συνεχίζουμε να ψάχνουμε απαντήσεις και λύσεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι κάτι πρέπει ν’ αλλάξει, χωρίς όμως να αναγκαστούμε να αλλάξουμε τον τρόπο που ζούμε.

Όπως άλλωστε γράφει και ο Χρήστος Χωμενίδης στο εκπληκτικό μυθιστόρημα του Νίκη: “H ζωή είναι μια καταπληκτική περιπέτεια, που δεν αξίζει να χάσεις ούτε μια της στιγμή κλείνοντας από φόβο τα μάτια σου. Που στην επόμενη στροφή της σε περιμένει πάντοτε κάτι απρόβλεπτο, απίθανα άγριο ή αγρίως απίθανο”. 

Έτσι, με λίγη προσοχή, χωρίς φόβο και ενδοιασμούς, αλλά με ανανεωμένο κουράγιο και θέληση, συνεχίζουμε να ζούμε τη ζωή στο έπακρο και συνεχίζουμε να εξερευνούμε.

Γι’ αυτούς που συμφωνούν με αυτή την προσέγγιση και θα τους φέρει ο δρόμος τους στο Λονδίνο το επόμενο διάστημα, σας ετοίμασα μια λίστα με τα top picks του Art of Looking, ώστε να συμπεριλάβετε στη βόλτα σας κάποιες αξιόλογες καλλιτεχνικές εκθέσεις, σε όποια γειτονιά του κι αν βρεθείτε.

Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε εκ νέου τους δρόμους της πόλης: δεν έπαψαν ποτέ να είναι δικοί μας.

Τελευταία Ευκαιρία:

– Wolfgang Tillmans στην Tate Modern, έως τις 11 Ιουνίου

– Michelangelo & Sebastiano στην National Gallery, έως τις 25 Ιουνίου

– The Japanese House: Architecture & Life After 1945 στο Barbican Centre, έως τις 25 Ιουνίου

Νέα & Αξιοσημείωτα:

– Picasso: Minotaurs & Matadors στην Gagosian Gallery, έως τις 25 Αυγούστου

– Giacommeti στην Tate Modern, έως τις 10 Σεπτεμβρίου

– Wayne Thieubaud Mason’s Yard στη Whitecube Gallery, έως τις 2 Ιουλίου

– Grayson Perry στα Serpentine Galleries, έως τις 10 Σεπτεμβρίου

– Hokusai: Beyond the Great Wave στο British Museum, έως τις 13 Αυγούστου

– Pink Floyd: Their Mortal Remains στο Victoria & Albert Museum, έως την 1 Οκτωβρίου

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Art of Looking
Art of Looking

Η Ηλέκτρα Σουτζόγλου έφυγε από την Αθήνα στα 18 της για να σπουδάσει Ιστορία και Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Tufts της Βοστόνης. Με την ολοκλήρωση του πτυχίου της μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να συνεχίσει τις σπουδές της στο Sotheby's Institute of Art, απ΄το οποίο κατέχει μεταπτυχιακό στη Σύγχρονη Τέχνη. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της δούλεψε part-time στον δημοπρατικό οίκο Christie's, στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (MoMA) και στο Μουσείο Guggenheim. Ξεκίνησε επισήμως την καριέρα της στη γκαλερί David Zwirner στη Νέα Υόρκη, και λίγους μήνες αργότερα, έχοντας ζήσει πλέον 6 χρόνια στην Αμερική, μετακόμισε στην Αγγλία για το στήσιμο της καινούργιας γκαλερί του Zwirner στο Λονδίνο. Από τον Οκτώβριο του 2014 εργάζεται στο Frieze Art Fair στο Λονδίνο, ενώ μέσα από τη στήλη της Art of Looking στην αθηΝΕΑ, μοιράζεται μαζί μας τις απόψεις της, τις εντυπώσεις της και τα top picks της. Παρατηρεί την τέχνη παντού και λατρεύει να ταξιδεύει και να εξερευνά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER