#BraveNewAI: Απειλή ή Kαταλύτης Ανάπτυξης η Τεχνητή Νοημοσύνη;

#BraveNewAI

Περίπου 74 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τότε που ο μαθηματικός Alan Turing αναρωτήθηκε σε άρθρο του εάν οι μηχανές μπορούν να σκέπτονται.

Ωστόσο, απαιτήθηκε η μηχανή αναζήτησης ChatGPT ώστε η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη, εκείνη δηλαδή που επιτρέπει τη δημιουργία πρωτότυπου κειμένου, φωτογραφίας, μουσικής, ακόμη και υπολογιστικού κώδικα, να εκδημοκρατιστεί.

Κατά πόσο η AI δημιουργεί νέους δρόμους για την ανθρώπινη δημιουργία, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων;

#BraveNewAI
Το νέο επεισόδιο της εκπομπής #BraveNewGreece με τίτλο #BraveNewAI επιδιώκει να εντοπίσει τις ανατροπές που θα φέρει η τεχνητή νοημοσύνη σε όλα τα πεδία – στην ανθρώπινη ζωή, την εργασία και τη γνώση.

Με ποιον τρόπο η τεχνητή νοημοσύνη λειτουργεί ως καταλύτης για την καινοτομία; Πώς θα διασφαλιστεί η υιοθέτηση της ΑΙ με τρόπο υπεύθυνο προς την κοινωνία και το περιβάλλον; Ποιοι οι κίνδυνοι και ποιες οι ευκαιρίες για την Ελλάδα;

Η εκπομπή εστιάζει σε success stories και συνομιλεί με ειδικούς, αναζητώντας απαντήσεις.

  • Την Κυριακή 14 Ιουλίου, στις 8:30 το πρωί, στον ANT1.

Μια Εκπομπή για το Μέλλον… Σήμερα!

Το #BraveNewGreece είναι μια τηλεοπτική σειρά για την Ελλάδα που έρχεται. Ένα docuseries για ένα μέλλον όπου άνθρωπος, φύση και τεχνολογία συνυπάρχουν αρμονικά.

Τα 25λεπτα explainers του #BraveNewGreece αποτελούν μια βιβλιοθήκη γνώσης για να καταλάβουμε καλύτερα τι μας περιμένει. Με ξεναγό τη CEO της αθηΝΕΑς Μαριάννα Σκυλακάκη, τολμάμε ένα φουτουριστικό και αισιόδοξο ταξίδι στο μέλλον της χώρας μας, σε μια σειρά από θεματικούς άξονες.

#BraveNewAI
Η δεύτερη σεζόν της εκπομπής, η οποία θα μεταδίδεται σε πρώτη προβολή κάθε Σάββατο και Κυριακή στον ΑΝΤ1, έχει διάρκεια 12 επεισόδια. Κάθε επεισόδιο είναι ένα πλούσιο, γρήγορο, καλειδοσκοπικό explainer. Δίνει βήμα σε κορυφαίους ειδικούς, επιστήμονες, thought-leaders και innovators, οι οποίοι μιλούν για τις νέες τάσεις που θα διαμορφώσουν το αύριο. Η συζήτηση για το τι μας περιμένει «εκδημοκρατίζεται» και αποδίδεται με τρόπο που μας αφορά όλους.

Γιατί το μέλλον δεν είναι εκεί μόνο για να μας προβληματίζει. Είναι εκεί για να μας προκαλεί ενθουσιασμό. Να μας κάνει να ονειρευόμαστε νέα όρια για το τι είναι εφικτό. Για το πώς θα κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας. Αρκεί να το καταλάβουμε καλύτερα. Αρκεί να δούμε πώς θα προκύψει μέσα από τις αντιθέσεις και τις αντιφάσεις της Ελλάδας του σήμερα.

#BraveNewAI
Πρόσωπα (με σειρά εμφάνισης) στο #BraveNewAI

Μαρίλη Νίκα, Generative AI Product Leader, Google & Founder, AI Product Academy | Τάσος Οικονόμου, Founder, iGrow Venture Partners & Global Chairman Emeritus, YPO | Δρ Παναγιώτης Γκουβάς, Συνιδρυτής-Research & Development Director, UBITECH | Βασίλης Καρκατζούνης, Δικηγόρος με Ειδίκευση σε Ζητήματα Νέων Τεχνολογιών | Δρ Δημήτρης Αλεξάνδρου, Συνιδρυτής-Business Innovation Director, UBITECH | Ευαγγελία Πλατανιώτη, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Καλλιτεχνικής Κολύμβησης | Θανάσης Μπούρας, Συνιδρυτής-Research Strategy Director, UBITECH

Με την ευγενική υποστήριξη της UBITECH.

Βασικοί Συντελεστές

Παρουσίαση / Σενάριο: Μαριάννα Σκυλακάκη | Σκηνοθεσία: Πάνος Θ. Μελίδης | Αρχισυνταξία: Κατερίνα Κανέλλη, Δημήτρης Δελεβέγκος | Διεύθυνση Φωτογραφίας: Δημήτρης Ζωγραφάκης | Σύμβουλοι Παραγωγής: Νίκος Βερβερίδης, Κωνσταντίνος Τζώρτζης | Εκτέλεση Παραγωγής: Πέτρος Αδαμαντίδης | Παραγωγή: αθηΝΕΑ x ελc productions

  • Ο δεύτερος κύκλος της τηλεοπτικής εκπομπής #BraveNewGreece μεταδίδεται σε πρώτη προβολή κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 8:30, στην πρωινή ζώνη του ΑΝΤ1.
  • Όλα τα τελευταία νέα για τη σειρά της αθηΝΕΑς και του ελc productions #BraveNewGreece εδώ και όλα τα προηγούμενα επεισόδια εδώ.
  • Βρείτε τα αφιερώματα για όλα τα προηγούμενα επεισόδια της πρώτης σεζόν #BraveNewGreece εδώ.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Το Mέλλον Προδιαγράφεται Συναρπαστικό! | Nέος Κύκλος #BraveNewGreece

#BraveNewStartups: H Ανάδυση των Νεοφυών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα

#BraveNewMetals: Η Μεταλλευτική Δραστηριότητα προς ένα Βιώσιμο Μέλλον

#BraveNewCloud: Oφέλη και Προκλήσεις από τη Mετάβαση στο Yπολογιστικό Nέφος

 

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+