Διαδικτυακό Bazaar για Λιγότερα Πλαστικά Μιας Χρήσης στα Νησιά

Έχετε φανταστεί τα νησιά μας με λιγότερα πλαστικά μιας χρήσης; Αν αναλογιστεί κανείς το αρνητικό αποτύπωμά του για τη βιοποικιλότητα, την αειφορία και τη βιωσιμότητα, τότε σίγουρα αντιλαμβάνεται την ανάγκη για την καταλυτική μείωση του.

Εμπνευσμένο από τις Γυναίκες των Κυκλάδων, το Cyclades Preservation Fund κάνει τον δημιουργικό οραματισμό των plastic-free ελληνικών νησιών πράξη, μέσω διαδικτυακού bazaar που διοργάνωσε για έναν πολύ ιδιαίτερο σκοπό.

Συγκεκριμένα, τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά επαναχρησιμοποιούμενων σκευών (πιάτα, ποτήρια, μαχαιροπίρουνα) που θα παραχωρηθούν στα μέλη-Συλλόγους Γυναικών της Ομοσπονδίας “Οι Κόρες των Κυκλάδων”, που εκπροσωπούν 13 νησιά των Κυκλάδων, με στόχο να αντικαταστήσουν τα πλαστικά μίας χρήσης που χρησιμοποιούνται στις τοπικές γιορτές και συγκεντρώσεις τους. 

Για τους σκοπούς του bazaar, μέλος του Cyclades Preservation Fund παραχώρησε μία πολύ όμορφη συλλογή γυναικείων ρούχων και αξεσουάρ από διάσημους σχεδιαστές, για τις γυναίκες και το περιβάλλον!

Οι Γυναίκες των Κυκλάδων πρωτοστατούν για ακόμα μία φορά και διαδραματίζουν έναν συμβολικό ρόλο, ενσαρκώνοντας το παράδειγμα για την προστασία του περιβάλλοντος των νησιών μας και την κατοχύρωση της βιωσιμότητάς τους.

Με δεδομένη την εκτίμησή μας προς το έργο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γυναικών ‘Οι Κόρες των Κυκλάδων’ αποφασίσαμε να ‘παντρέψουμε’ τις Κόρες με την πρωτοβουλία #PlasticFreeCyclades του CPF, ώστε να αναδείξουμε και τον διαχρονικό ρόλο των Γυναικών ως πραγματικές ‘Πρέσβειρες Βιωσιμότητας’ στις τοπικές κοινωνίες των νησιών. Είναι γεγονός πως οι γυναίκες, όπως και οι νέοι και τα παιδιά, μπορούν να διαδραματίσουν έναν καταλυτικό ρόλο στην αλλαγή της νοοτροπίας ενός τόπου. Είναι ανοιχτές να ενημερωθούν, να συζητήσουν και να  απορρίψουν συνειδητά μια αποδεδειγμένα λανθασμένη πρακτική, ακόμη και αν είναι η συνήθης ή εύκολη λύση,  όπως για παράδειγμα η χρήση των πλαστικών μιας χρήσης που κατακλύζουν τα νησιά και τις θάλασσές μας, αλλά μπορούν και να εμπνεύσουν και εν τέλει να επηρεάσουν τους γύρω τους”, δήλωσε η Άννυ Μητροπούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια του μη κερδοσκοπικού φορέα Cyclades Preservation Fund, που μόλις στα 3 πρώτα χρόνια ενεργού δράσης του έχει χρηματοδοτήσει περισσότερα από 35 προγράμματα περιβαλλοντικού αντικτύπου σε 18 Κυκλαδονήσια.

Γίνετε κι εσείς διαχρονικοί πρεσβευτές της αειφορίας των νησιών μας, ώστε οι επόμενες γενιές να τα βρουν όπως θα θέλαμε να τα βρούμε εμείς.

Το διαδικτυακό bazaar φιλοξενείται στην πλατφόρμα που θα βρείτε εδώ έως τις αρχές Μαΐου.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Food & Restaurants Editor
Food & Restaurants Editor

Απόφοιτη του Κολλεγίου Αθηνών-Ψυχικού, η Μαρία Λουίζα Βαφειαδάκη σπούδασε Business Management (BA) στο University of York της Αγγλίας και στη συνέχεια έκανε το μεταπτυχιακό της σε International Marketing (MSc) στο King’s College London. Επιπλέον, κατέχει πτυχίο σε Digital Marketing από το ALBA Graduate Business School κι έχει ολοκληρώσει σεμινάρια για το Digital Marketing & E-Commerce στην ΕΕΔΕ. Ξεκίνησε την καριέρα της στο χώρο του marketing και της επικοινωνίας, όπου έχτισε προϋπηρεσία στα τμήματα marketing πολυεθνικών και ελληνικών εταιρειών με διεθνώς καθιερωμένα brand names στους κλάδους του Food & Beverage, της ψυχαγωγίας, της τηλεόρασης και της τεχνολογίας. Σήμερα εργάζεται ως Marketing & Communications Strategist με εξειδίκευση σε Digital Marketing. Tο πάθος της για το χώρο της γαστρονομίας ξεκίνησε από την παιδική της ηλικία. Αρθρογραφεί σε portals γαστρονομίας κι επιμελείται τις στήλες γαστρονομίας σε καταξιωμένα μέσα, εμπλουτίζοντας συνεχώς τις γνώσεις και εμπειρίες της μέσα από τα ταξίδια που τόσο αγαπάει. Στην αθηΝΕΑ μοιράζεται μαζί μας τις εντυπώσεις της από κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού, συνεντεύξεις της από καταξιωμένους Έλληνες και ξένους σεφ και γράφει για σύγχρονα θέματα που αφορούν την τέχνη της γαστρονομίας. Μιλάει άπταιστα τρεις γλώσσες κι έχει ταξιδέψει σε τέσσερις ηπείρους, σε περισσότερες από 15 χώρες.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+