Ένας Αγώνας, Χιλιάδες Συμμετέχοντες, Εκατομμύρια Βήματα, Τεράστιο Όφελος για Όλους

Ο Μαραθώνιος της Αθήνας έχει γίνει πια παγκόσμιο γεγονός, σημείο αναφοράς για την πόλη της Αθήνας, και θέμα συζήτησης για μέρες πριν. Μια αψεγαδιάστη διοργάνωση υψηλών απαιτήσεων με εξαιρετική απήχηση σ’ ένα ολοένα και πιο διεθνές κοινό.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες κάποιοι έτρεξαν για πρώτη φορά τα 5 χιλιόμετρα, κάποιοι άλλοι τα 10 και πολλοί τόλμησαν να μπουν στο Μαραθώνιο. Τα 42.195 μέτρα είναι μια τεράστια πρόκληση για όλους — ακόμη και περπατώντας είναι απίστευτα επίπονα και δύσκολα.

Ανάμεσα στους δρομείς υπήρχαν και άνθρωποι άνω των 80 ετών, ενώ υπήρχαν κι αυτοί που μπήκαν στον αγώνα για να τερματίσουν μαζί με παιδιά με αναπηρία και το πέτυχαν: μια ιδέα της Ελιάνας Αμπραβανέλ που βρήκε ακόλουθους που έκαναν πραγματικότητα τη συμβολική αυτή κίνηση της MDA Ελλάς. Οι πρωταθλητές έτρεξαν γρήγορα, έκαναν ωραίες εμφανίσεις, πανηγύρισαν τους χρόνους τους. Όμως και για όλους τους άλλους, που πρώτα απ’ όλα είχαν στόχο το Καλλιμάρμαρο, το επίτευγμα είναι μεγάλο.

Η διοργάνωση δεν είναι βέβαια κατόρθωμα μίας νύχτας, χτίζεται χρόνια τώρα, μέσα από ενέργειες χορηγών όπως η WIND που αγκάλιασε το δρομικό κίνημα και το έχει εκτοξεύσει, αλλά και του οράματος ανθρώπων που πίστεψαν ότι ο Μαραθώνιος μπορεί να μεγαλώσει. Τότε αντιδρούσαν πολλοί, ακόμη και μέσα στο ΣΕΓΑΣ, τώρα όμως η δικαίωση των λίγων είναι δεδομένη και το ποτάμι φουσκώνει και μεγαλώνει. Την επόμενη χρονιά μπορεί να ξεπεράσουν οι εγγραφές τις 60.000 σε όλα τα αγωνίσματα!

Σε συνδυασμό με τους αγώνες που γίνονται σε όλη την Ελλάδα το δρομικό κίνημα δίνει μία ώθηση στον ελληνικό αθλητισμό απ’ την οποία πηγάζουν μόνο οφέλη. Άλλωστε τρέχοντας, η ζωή γίνεται πιο ενδιαφέρουσα.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Δημοσιογράφος & Εμπορικός Διευθυντής
Δημοσιογράφος & Εμπορικός Διευθυντής

Δημοσιογράφος και Εμπορικός Διευθυντής στην αθηΝΕΑ. Tannins Addicted. Travel Writer & Passionate Traveller-Check on Amazon my travel book "Destination Greece: Experience the Country like a Local". Content Creator. Διευθυντής του περιοδικού Athletics Magazine, συνεπιμελητής και συνδιοργανωτής της Cheap Art στη Θεσσαλονίκη, παρουσιαστής του ταξιδιωτικού ντοκιμαντέρ PEDAL, καλλιτέχνης φωτογράφος, σύμβουλος δημοσίων σχέσεων σε εταιρείες, μαραθωνοδρόμος, αστικός αναβάτης ποδηλάτου, κολυμβητής ανοιχτής θάλασσας, ταξιδιώτης, Θεσσαλονικιός που ζει στην Αθήνα. Αναζητά το Θ όπου και αν βρίσκεται.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+