Εθνικός Ελληνορώσων

Οι φίλοι μαζεύονται σιγά σιγά από τις δουλειές τους και η προθέρμανση ξεκινά. Στα γηπεδάκια ανάμεσα στη Μεσογείων και την Αγία Σοφία, στην Ελληνορώσων. Γνώριμες καταστάσεις για τους περισσότερους άντρες και πιο πολύ για τους 40άρηδες που θέλουν να ξεσκουριάζουν πού και πού. Αρκεί να έχεις παίξει σ’ ένα ανοιχτό γηπεδάκι μπάσκετ, να ήσουν, έστω, μέλος σε κάποια ομάδα ποδοσφαίρου 5×5 ή να έχεις έναν φίλο, σύντροφο ή αδερφό που θα σου έχει διηγηθεί σκηνές απείρου κάλλους.

Σε αυτές ακριβώς τις σκηνές μας καλεί ως θεατές η παράσταση Εθνικός Ελληνορώσων στο Από Μηχανής Θέατρο. Το έργο ρεαλιστικό, ωμό πολλές φορές, μεγεθύνει σαν φακός, δεν αντανακλά απλώς μια κατάσταση.

Εκεί που γελάς και όλα φαίνονται καλά, οι προσωπικές ιστορίες ξετυλίγονται και ενώνουν, αλλά και διχάζουν την παρέα από το δημοτικό. Οι ανατροπές είναι συνεχείς, οι βωμολοχίες θα έκαναν περήφανο τον Αριστοφάνη, ενώ η κωμωδία δίνει πάσα στο δράμα και αυτό καρφώνει στο καλάθι.

Το σκηνικό είναι τόσο απλό όσο ένα ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ σε μια γειτονιά στο κέντρο της Αθήνας. Ο Γιώργος Παλούμπης παίρνει τους παίκτες του, μια βασική πεντάδα, συν τον έκτο παίχτη μπόνους και τους στήνει μαεστρικά για ένα “μονό”. Το παρόν και το παρελθόν θα μπλεχτούν και θα μπερδέψουν τους ήρωές μας. Flashbacks που ξύνουν πληγές και γεγονότα που ωθούν τις σχέσεις στα άκρα.

Το κείμενο του έργου ανήκει σ’ έναν από τους παίκτες, στον Αντώνη Τσιοτσιόπουλο και είναι τόσο δυνατό, αληθινό, κωμικό και πικρό όσο πρέπει. Την εξάδα συμπληρώνουν οι Στάθης Σταμουλακάτος, Μάκης Παπαδημητράτος, Θάνος Αλεξίου, Κώστας Φυτίλης και Στέλιος Δημόπουλος.

Να το δείτε, είτε έχετε παίξει μπάσκετ, είτε όχι…

Εθνικός Ελληνορώσων στο Από Μηχανής Θέατρο
Από τις 26/9 κάθε Τετάρτη στις 18:00, Σάββατο στις 18:00 & Κυριακή στις 21:30
Από τις 7/11 κάθε Τετάρτη στις 21:30, Σάββατο στις 18:00 & Κυριακή στις 21:30
Ακάδημου 13, Μεταξουργείο
Τηλέφωνο: 2105232097

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
EX LIBRIS
EX LIBRIS

Ο Άρης Γαβριελάτος είναι κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδες στον Κοινωνικό Αποκλεισμό και το Φύλο.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+