Fleetwood Mac: Μαζί δεν Κάνουνε και Χώρια δεν Μπορούνε

Το να είσαι μέλος των Fleetwood Mac τα τελευταία 40 και πλέον χρόνια δεν ήταν και δεν είναι εύκολη υπόθεση, αφού πρόκειται για ένα από τα κορυφαία γκρουπ της δεκαετίας του ’70 και η saga τους, που γράφεται ακόμη και τη στιγμή που μιλάμε, είναι μια από τις πιο συναρπαστικές της ροκ μουσικής.

Γιγαντιαίες περιοδείες, σπουδαία τραγούδια, άλμπουμ που θα μείνουν στην ιστορία της μουσικής, τεράστια “εγώ” που προκάλεσαν μεγάλες συγκρούσεις, μεγάλοι έρωτες μεταξύ των μελών του συγκροτήματος, θορυβώδεις χωρισμοί, ναρκωτικά, κρεβάτια, αλλά κυρίως, μια μουσική μαγική!

Αν ήσουν οπαδός των Fleetwoods δεν υπάρχει περίπτωση να πλήξεις ποτέ, αφού το “μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε” ειπώθηκε για αυτούς! Τελευταίο επεισόδιο στη θρυλική τους ιστορία η αντικατάσταση του Lindsey Buckingham τον περασμένο Ιανουάριο -και ενώ επρόκειτο να ξεκινήσουν παγκόσμια περιοδεία παίζοντας ζωντανά ολόκληρο το κορυφαίο άλμπουμ της δεκαετίας του ’70, το Rumours–  με δύο άλλους κιθαρίστες, τον Mike Campbell των Heartbreakers και τον Neil Finn των Crowded House.

Αν ήσουν οπαδός των Fleetwoods δεν υπάρχει περίπτωση να πλήξεις ποτέ, αφού το “μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε” ειπώθηκε για αυτούς!

Η εξέλιξη αυτή έκανε τον Buckingham να ακολουθήσει τη νομική οδό και να κάνει αγωγή στα μέλη του γκρουπ, σημειώνοντας ότι υπήρξε από την πλευρά τους αθέτηση προφορικής συμφωνίας που τον βλάπτει ηθικά και οικονομικά…

Η συνέχεια, φυσικά, θα δοθεί στα δικαστήρια. Απλά, όλα αυτά με κάνουν και μένα να θυμάμαι ότι δεν πρέπει ποτέ να συγχέω το έργο του καλλιτέχνη με τον χαρακτήρα του ανθρώπου, και ότι ακόμη και οι πιο λαμπερές βιτρίνες κρύβουν τις περισσότερες φορές κάποια οδυνηρή και σκοτεινή ιστορία…

Ως τότε, όσοι δεν έχετε το Rumours αποκτήστε το, γιατί αν ποτέ συμβεί να ναυαγήσετε σ’ ένα νησί, θα είναι από τα λίγα μουσικά έργα στη ροκ που θα χρειαστείτε!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
The Bright Side of the Road
The Bright Side of the Road

Ο Γιώργος Μουχταρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963 και είναι δημοσιογράφος και μουσικός παραγωγός. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία από το περιοδικό Ήχος & Hi Fi το 1983, στο οποίο βρέθηκε για περίπου 10 χρόνια. Την περίοδο εκείνη ήταν κιθαρίστας, τραγουδιστής και συνθέτης στο συγκρότημα The Jay Walkers, που κυκλοφόρησε έναν δίσκο από την Virgin Records. Παράλληλα, συνεργάστηκε με τα περιοδικά Εικόνες και Επτάμιση και με την εκπομπή Ραδιοσυννεφούλα, του Τετάρτου Προγράμματος. Συνεργάστηκε επίσης με τα ραδιόφωνα Pop Fm και Ρυθμός της πρώτης περιόδου, ενώ από το 2003 έως το 2011 ήταν ο Διευθυντής Προγράμματος του Ραδιοφώνου Kosmos 93,6. Το Μάρτιο του 2011 βρέθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Εν Λευκώ. Σήμερα είναι Διευθυντής Προγράμματος στον Pepper 96,6, ενώ από το μικρόφωνο του παρουσιάζει 10-1 κάθε πρωί την εκπομπή The Bright Side of the Road. Μοιράζεται μαζί μας τις μουσικές του επιλογές κάθε Παρασκευή, μέσα από τη στήλη με το ίδιο όνομα!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+