Φόρμες & Αντιθέσεις: Τα Γλυπτά της Σοφίας Βάρη στο ΚΠΙΣΝ

Οι εύπλαστες φόρμες των γλυπτών της Σοφίας Βάρη εκτείνονται στον υπαίθριο χώρο της Αγοράς, συνομιλώντας με το λιτό γραμμικό περιβάλλον του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στα πλαίσια της έκθεσης «Σοφία Βάρη: Φόρμες & Αντιθέσεις».

Η τελευταία δουλειά της καλλιτέχνιδας διέπεται από τη χαρακτηριστική φόρμα των έργων της, τα οποία πλάθονται ως δυνατοί όγκοι που μοιάζουν να περιπλέκονται ασύμβατα στο χώρο, διαμορφώνοντας τυχαίους κόμπους και αφαιρετικά συμπλέγματα. Η γλύπτρια διατηρεί την μαύρη πατίνα του μπρούντζου, που αποτελεί τη βάση σε μεγάλο όγκο της δουλειάς της. Όμως, αυτή τη φορά, φωτίζει τις πλευρές που επιθυμεί να τονίσει με χρώμα λευκό. Έτσι, δημιουργείται ένα νέο σώμα στην πολυετή εικαστική παρουσία της, προτείνοντας μία διαφορετική όψη της αγαπημένης σε πολλούς χρωματικής αντίθεσης, αυτής του άσπρου και του μαύρου.

Θεωρώ σπουδαία ευκαιρία να προσεγγίσει κανείς στον υπαίθριο χώρο έκθεσης το έργο της καταξιωμένης Ελληνίδας εικαστικού, η οποία έχει παρουσιάσει τα γλυπτά της σε σημαντικές εκθέσεις σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία. Για να γνωρίσετε το ύφος της δουλειάς της Σοφίας Βάρη, μπορείτε να επισκεφθείτε τις προηγούμενες εκθέσεις της στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Άνδρου (2014) και στο Nohra Haime Gallery της Νέας Υόρκης (2018).

Διάρκεια έκθεσης: 1 Σεπτεμβρίου έως 7 Οκτωβρίου 2018. #MustSee

Αρθρογράφος

Η Αγγελική εργάζεται ως Πιστοποιημένη Εκτιμήτρια Έργων Τέχνης (MRICS) και ως Σύμβουλος Τέχνης. Παρακολουθεί ανελλιπώς το art market και την εικαστική πλευρά της τέχνης όπου και όπως εμφανίζεται. Μοιράζεται μαζί μας την προσωπική της γνώμη για τα #ΜustSee του μήνα μέσα από τη στήλη της "pARTicle".

Σχολιασμός

Σχολιασμός