Καλλιτεχνική Εξερεύνηση στο Γιορτινό Λονδίνο

Εξαιτίας της δουλειάς μου, η ερώτηση που μου κάνουν πιο συχνά φίλοι και γνωστοί είναι σαφέστατα: “ποια έκθεση προτείνεις γι’ αυτό τον μήνα”; Έχω λοιπόν έτοιμες τις απαντήσεις μου για τη γιορτινή περίοδο στο Λονδίνο, τις οποίες θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα, σε περίπτωση που σας φέρει ο δρόμος σας στη βρετανική πρωτεύουσα ή αν, όπως εγώ, ζείτε εκεί. Θα βρείτε πραγματικά επιλογές για κάθε γούστο.

  • Για μια αναπόληση στην Αρχαία Αίγυπτο, επισκεφθείτε το Sir John Soane’s Museum. Τιμώντας την 200ή επέτειο της ανακάλυψης του τάφου του Φαραώ Seti I από τον αιγυπτιολόγο Giovanni Battista Belzoni, η έκθεση Egypt Uncovered αποκαλύπτει την ιστορία πίσω από το πιο πολύτιμο έκθεμα του Μουσείου.
  • Μια ακόμη έκθεση που γιορτάζει μια μεγάλη επέτειο είναι η Everything at Once στο 180 The Strand. Η Lisson Gallery κλείνει φέτος 50 χρόνια στο Λονδίνο και παρουσιάζει εξαιρετικά έργα από 24 νέους και παλιούς καλλιτέχνες της γκαλερί. Κάποια highlights: Anish Kapoor, Dan Graham, Richard Long, Haroon Mirza.
  • Για ένα καλλιτεχνικό ταξίδι σε δύο εξαιρετικά ενδιαφέροντα κινήματα της ιστορίας τέχνης, αξίζει να επισκεφθείτε την έκθεση Dali/Duchamp στην Royal Academy. Θα ανακαλύψετε τον Ντανταϊσμό και τον Υπερρεαλισμό, δύο κινήματα αισθητικής αναρχίας με πρωταγωνιστές τον Salvador Dali και τον Marcel Duchamp – δύο προσωπικοί αγαπημένοι μου καλλιτέχνες, με δύο εκ διαμέτρου αντίθετες προσωπικότητες. Και οι δύο έφεραν ριζοσπαστικές αλλαγές στο χώρο της τέχνης, αλλά και της σκέψης γενικότερα, ασκώντας επίδραση σε μεταγενέστερες γενιές καλλιτεχνών.
  • Τέλος, για μια βόλτα στις γκαλερί του Mayfair, μη χάσετε την group έκθεση Markers στην David Zwirner, τον Αμερικανό Pop Artist Tom Wesselmann στην Gagosian, και τον Γερμανό Abstract Expressionist Ernst Wlhelm Nay στην Almine Rech.
Καλή εξερεύνηση!
Αρθρογράφος

Εργάζεται στο Frieze Art Fair στο Λονδίνο. Παρατηρεί την τέχνη παντού: σε πίνακες, ταινίες, φωτογραφίες, βιβλία. Μοιράζεται μαζί μας τις απόψεις της, τις εντυπώσεις της και τα top picks της μέσα από τη στήλη της "Art of Looking".

Σχολιασμός

Σχολιασμός