Καλλιτεχνική Εξερεύνηση στο Γιορτινό Λονδίνο

Εξαιτίας της δουλειάς μου, η ερώτηση που μου κάνουν πιο συχνά φίλοι και γνωστοί είναι σαφέστατα: “ποια έκθεση προτείνεις γι’ αυτό τον μήνα”; Έχω λοιπόν έτοιμες τις απαντήσεις μου για τη γιορτινή περίοδο στο Λονδίνο, τις οποίες θα μοιραστώ μαζί σας σήμερα, σε περίπτωση που σας φέρει ο δρόμος σας στη βρετανική πρωτεύουσα ή αν, όπως εγώ, ζείτε εκεί. Θα βρείτε πραγματικά επιλογές για κάθε γούστο.

  • Για μια αναπόληση στην Αρχαία Αίγυπτο, επισκεφθείτε το Sir John Soane’s Museum. Τιμώντας την 200ή επέτειο της ανακάλυψης του τάφου του Φαραώ Seti I από τον αιγυπτιολόγο Giovanni Battista Belzoni, η έκθεση Egypt Uncovered αποκαλύπτει την ιστορία πίσω από το πιο πολύτιμο έκθεμα του Μουσείου.
  • Μια ακόμη έκθεση που γιορτάζει μια μεγάλη επέτειο είναι η Everything at Once στο 180 The Strand. Η Lisson Gallery κλείνει φέτος 50 χρόνια στο Λονδίνο και παρουσιάζει εξαιρετικά έργα από 24 νέους και παλιούς καλλιτέχνες της γκαλερί. Κάποια highlights: Anish Kapoor, Dan Graham, Richard Long, Haroon Mirza.
  • Για ένα καλλιτεχνικό ταξίδι σε δύο εξαιρετικά ενδιαφέροντα κινήματα της ιστορίας τέχνης, αξίζει να επισκεφθείτε την έκθεση Dali/Duchamp στην Royal Academy. Θα ανακαλύψετε τον Ντανταϊσμό και τον Υπερρεαλισμό, δύο κινήματα αισθητικής αναρχίας με πρωταγωνιστές τον Salvador Dali και τον Marcel Duchamp – δύο προσωπικοί αγαπημένοι μου καλλιτέχνες, με δύο εκ διαμέτρου αντίθετες προσωπικότητες. Και οι δύο έφεραν ριζοσπαστικές αλλαγές στο χώρο της τέχνης, αλλά και της σκέψης γενικότερα, ασκώντας επίδραση σε μεταγενέστερες γενιές καλλιτεχνών.
  • Τέλος, για μια βόλτα στις γκαλερί του Mayfair, μη χάσετε την group έκθεση Markers στην David Zwirner, τον Αμερικανό Pop Artist Tom Wesselmann στην Gagosian, και τον Γερμανό Abstract Expressionist Ernst Wlhelm Nay στην Almine Rech.
Καλή εξερεύνηση!
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Art of Looking
Art of Looking

Η Ηλέκτρα Σουτζόγλου μεγάλωσε στην Αθήνα και στα 18 της μετακόμισε στις ΗΠΑ για να σπουδάσει Ιστορία της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Tufts της Βοστώνης. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στη Σύγχρονη Τέχνη στο Sotheby's Institute of Art στην Νέα Υόρκη ενώ παράλληλα δούλευε part-time στον δημοπρατικό οίκο Christie's, στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (MoMA) και ύστερα στο Μουσείο Guggenheim. Ξεκίνησε επισήμως την καριέρα της στη γκαλερί David Zwirner, αρχικά στη Νέα Υόρκη και μετέπειτα στο Λονδίνο. Τα τελευταία 6 χρόνια, εργαζόταν στο Frieze Art Fair στο Λονδίνο ως Global Head of VIP Relations, και πριν από λίγους μήνες επέστρεψε στην Αθήνα μετά απο 14 χρόνια στο εξωτερικό. Ασχολείται με την οικογενειακή της επιχείρηση και το καινούργιο της εγχείρημα Art Rug Projects, καθώς και με projects στον κλάδο της τέχνης στην Αθήνα και στο Λονδίνο. Παρατηρεί την τέχνη γύρω της και, μέσω της στήλης της Art of Looking στην αθηΝΕΑ, μοιράζεται μαζί μας τις απόψεις, τις εντυπώσεις και τις συζητήσεις της με ανθρώπους που εκτιμά και θαυμάζει. Για την Ηλέκτρα ο διάλογος αλλά και η τέχνη του να παρατηρείς (art of looking) είναι στοιχεία απαραίτητα και άρρηκτα συνδεδεμένα με την ζωή της.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+