Νέοι Τίτλοι Βιβλίων από τις Εκδόσεις Ίκαρος

Διάβασμα

Από τις καλές εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφόρησαν τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 6 νέα βιβλία σε διαφορετικές θεματικές.

Πρόκειται για τα εξής:

Το νέο μυθιστόρημα του Μίνου Ευσταθιάδη “Κβάντι”

Ο Μίνως Ευσταθιάδης αφηγείται στο Κβάντι μια καθηλωτική ιστορία για το αναπόφευκτο όσων γεγονότων γράφονται με αίμα. Ο Ελληνογερμανός ντετέκτιβ Κρις Πάπας, γνώριμος από τα προηγούμενα βιβλία του συγγραφέα, θα αναγκαστεί να παρακολουθήσει από κοντά τη νέα υπόθεση και να αναζητήσει όλες τις απαντήσεις.

Το βιβλίο του Massimo Pigliucci “Πώς να Είμαστε Στωικοί: Αρχαία Σοφία για τη Σύγχρονη Ζωή”

Ο Massimo Pigliucci σε αυτό το βιβλίο μοιράζεται με τους αναγνώστες το προσωπικό του ταξίδι μέσα από το οποίο ανακάλυψε τη δύναμη της Στωικής σκέψης. Μέντοράς του σε αυτή τη διαδρομή είναι ένας από τους μεγαλύτερους Στωικούς δασκάλους, ο Επίκτητος. Το βιβλίο ανήκει στη σειρά φιλοσοφικών κειμένων “Στοχαστικός Βίος” που διευθύνει ο Χαρίδημος Κ. Τσούκας. Η μετάφραση είναι της Αντωνίας Γουναροπούλου.

Το δοκίμιο του Δημήτριου Γιατρομανωλάκη “Πολιτικές Μυθογένεσης: Τέχνη και Διανόηση στην Ευρωπαϊκή Πρωτοπορία”

Ο διακεκριμένος πανεπιστημιακός και ερευνητής της ελληνικής αρχαιότητας Δημήτριος Γιατρομανωλάκης προτείνει το ρηξικέλευθο μεθοδολογικό μοντέλο της μυθογένεσης για τη διερεύνηση της πρωτοποριακής σκέψης και τέχνης στο πρώτο μισό του εικοστού αιώνα.

Δύο νέοι τίτλοι στη σειρά προσχολικών βιβλίων της Ingela P. Arrhenius “Παίζω Κρυφτό!”: “Πού Είναι η Κυρία Κούρσα;” και “Πού Είναι η Κυρία Τ-Ρεξ”;

Η παιχνιδιάρικη εικονογράφηση της Ingela P. Arrhenius και ο καθρέφτης- έκπληξη στην τελευταία σελίδα θα δώσουν μεγάλη χαρά σε κάθε μικρό αναγνώστη!

Το εικονογραφημένο βιβλίο της Jeanne Willis “Χομ” σε εικονογράφηση του Paddy Donnelly

Γνωρίστε τον Χομ, τον τελευταίο του είδους του, σε μια αξέχαστη εικονογραφημένη ιστορία για την απρόβλεπτη σχέση μεταξύ δύο φίλων που μοιράζονται μια κοινή εμπειρία.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Ο Άρης Γαβριελάτος είναι κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδες στον Κοινωνικό Αποκλεισμό και το Φύλο.

DEI

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+