PeopleCert Group: Μετατρέποντας την Κρίση (της Πανδημίας) σε Ευκαιρία

peoplecert

Δεν είναι η πρώτη φορά που η PeopleCert κινείται έξω από τα καθιερωμένα. Το όνειρο ζωής του ιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου του ομίλου κ. Βύρωνα Νικολαΐδη άντεξε στις συνθήκες της πανδημίας, εφαρμόζοντας μια στρατηγική που βασίζεται στις αξίες της. Θέτοντας για μία ακόμα φορά στο επίκεντρο τους εργαζόμενους, τους πελάτες και τους συνεργάτες της PeopleCert, αλλά και τη στοχευμένη εξωστρέφεια, η εταιρεία προχώρησε με προσήλωση στον σχεδιασμό της.

Από την μία είναι οι τεχνολογικές λύσεις που έχει αναπτύξει εσωτερικά, με ελληνικά ταλέντα, και από την άλλη η στοχοπροσήλωση σε εξαγορές αιχμής, που ενισχύουν τη θέση της ως βασικότερου παίκτη στη διεθνή αγορά της πιστοποίησης προσώπων και γλωσσομάθειας. Τεχνολογίες όπως το Online Proctoring (πραγματοποίηση εξετάσεων απομακρυσμένα, οποιαδήποτε ώρα και μέρα επιλέγει ο υποψήφιος,  με επιτήρηση από απόσταση) κάνουν την εταιρεία να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό.

“Με τους εργαζόμενούς μας είμαστε πάντα σε στενή επικοινωνία. Σταθήκαμε ως οφείλαμε δίπλα τους και αυτοί στήριξαν την εταιρεία. Ενδυναμώθηκε η ενδοεταιρική σχέση, ενισχύσαμε τον εταιρικό μας πατριωτισμό. Η εταιρεία δημιούργησε Ειδικό Ταμείο Αλληλεγγύης για να στηρίξει όσους έχουν πραγματικά ανάγκη σε αυτήν τη δύσκολη εποχή. Ακολουθούμε αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας και θέτουμε την υγεία του καθενός πάνω απ΄ όλα.”

Εν μέσω κρίσης δεν απολύθηκε ουδείς, αλλά αντιθέτως, προσελήφθησαν επιπλέον 200 άτομα για να καλυφθούν ανάγκες επιτήρησης σε online εξετάσεις παγκοσμίως. Συνολικά σήμερα απασχολούνται στην PeopleCert περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης.

“Είμαστε ευτυχείς γιατί εμείς είχαμε αναπτύξει τεχνολογικές λύσεις πριν από την πανδημία, λύσεις που σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία μας επέτρεψαν να είμαστε δίπλα στους πελάτες μας”, επισημαίνει ο κ. Νικολαΐδης.

Εξαγορά στις ΗΠΑ

Η PeopleCert εξαγόρασε την αμερικανική εταιρεία επαγγελματικών πιστοποιήσεων International Association for Six Sigma Certification (IASSC) που αποτελεί σημείο αναφοράς παγκοσμίως για τα ανώτερα και ανώτατα στελέχη. Με την εξαγορά αυτή, η PeopleCert επιβεβαιώνει την εξωστρεφή στρατηγική της, υλοποιώντας σταθερά το σχέδιο για εξαγορές που καθιστούν το portfolio προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρει ανταγωνιστικό διεθνώς.

“Η απόκτηση του IASSC αποτελεί σημαντικό σταθμό στο στρατηγικό πλάνο επέκτασής μας σε όλες τις αγορές, και ειδικότερα στις επαγγελματικές πιστοποιήσεις, όπου ήδη έχουμε αξιόλογη παρουσία στον τομέα πιστοποίησης του ITSM (IT Service Management)”, επισημαίνει ο κ. Βύρων Νικολαΐδης και προσθέτει: “Καλωσορίζουμε το νέο μέλος του Ομίλου μας έχοντας βαθιά την πίστη ότι γινόμαστε ακόμα πιο δυνατοί αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες των επαγγελματιών που θέλουν συνεχώς να ενισχύουν τις δυνατότητές τους φθάνοντας πιο κοντά στο ατομικό και συλλογικό τους όραμα”.

Ποια Είναι η IASSC

Η IASSC αποτελεί βασικό συνεργάτη εταιρειών οργανισμών και κυβερνήσεων στις πιστοποιήσεις επαγγελματικών δεξιοτήτων για περισσότερο από μία δεκαετία. Το βασικό της προϊόν, που εντάσσεται πλέον στην οικογένεια πιστοποιήσεων της PeopleCert, είναι το Lean Six Sigma Professional Credentialing.

Η πιστοποίηση αυτή είναι σημαντικό εφόδιο για τους επαγγελματίες και τις εταιρείες, ενώ συνιστά  κρίσιμη επιχειρησιακή διαδικασία, καθώς περιλαμβάνει εργαλεία και τεχνικές για τη βελτίωση των διαδικασιών παραγωγής, την εξάλειψη ελαττωμάτων και την εγγύηση της ποιότητας σε όλες τις υπηρεσίες. Το Six Sigma καθοδηγεί τις εταιρείες, ώστε να αποφεύγουν λάθη στις λειτουργίες τους: από την παραγωγή, την τεχνική υποστήριξη μέχρι και τη διεύθυνση προσωπικού και το τμήμα εξυπηρέτησης.

Ήδη πολλές σημαντικές διεθνείς εταιρείες όπως οι Amazon, BMW, Cisco, πανεπιστημιακά ιδρύματα, κρατικές υπηρεσίες, αλλά και κλάδοι των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων εμπιστεύονται την IASSC προκειμένου να επιτύχουν άριστα αποτελέσματα ποιότητας και αποτελεσματικότητας στις δραστηριότητές τους.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+