Πού Αλλού; Σεπτέμβριος στη Βαμβακού!

Ο Σεπτέμβριος κουβαλά τη χαρά και τις αναμνήσεις των διακοπών που μοιραζόμαστε παίζοντας με τους φίλους μας. Η Βαμβακού είναι ιδανικός προορισμός για μικρές αποδράσεις και δροσερές βόλτες στο βουνό και αυτό τον μήνα. Το φθινόπωρο πλησιάζει και φέρνει νέες συνεργασίες και δραστηριότητες προσβάσιμες σε άτομα με αναπηρίες, που υλοποιούνται από τη Vamvakou Revival στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Εκδηλώσεις Προσβάσιμες σε Άτομα με Αναπηρίες

Ο Σεπτέμβριος και η νέα σεζόν έρχεται με νέες ιδέες και νέες συνεργασίες. Γονείς, φροντιστές κι εκπαιδευτικοί (17/09) εκφράζονται και αφηγούνται «Υπέρ Αδυνάτου», μέσα από ένα παιδαγωγικό εργαστήρι που αφορά τη θέση της αναπηρίας στην παραδοσιακή και στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Την επόμενη μέρα (18/09), μια πολυαισθητηριακή παράσταση αφήγησης για ανθρώπους με αναπηρίες (αναπτυξιακές, κινητικές και τυφλότητα), η οποία προσαρμόζεται στους θεατές, ξεδιπλώνεται με την ιστορία του «Κουτσοκόκκορα» και άλλων λαϊκών παραμυθιών. Μαζί μας ο Στέλιος Πελασγός, ιστορητής, παιδαγωγός και συγγραφέας.

Μοναδικές Θεατρικές Παραστάσεις

Η περιπετειώδης ζωή του εμβληματικού ζωγράφου Θεόφιλου που ενσαρκώνεται από τον Θεόδωρο Προκοπίου παρουσιάζεται το Σάββατο 09/09 στη σκηνή του σχολείου της Βαμβακούς, σε σκηνοθεσία του Νίκου Βερλέκη. Την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου (20-25/09), η «Δεσποινίς Μαργαρίτα» του Roberto Athayde σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Αγορά, όπου πρωταγωνιστεί η Φλώρα Καλομοίρη, ταξιδεύει στη Σπάρτη. Η παράσταση, παραγωγής της Vamvakou Revival, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις αρχές του 2023, θα ζωντανέψει στην Πνευματική Εστία Σπάρτης για λίγες μόνο παραστάσεις.

Διασκεδαστικά Επιστημονικά και Περιβαλλοντικά Προγράμματα

Ο Σεπτέμβριος ξεκινά αποκαλύπτοντας τα μαγικά μυστικά ενός βιολογικού λαχανόκηπου (02/09), αλλά και απίθανα κόλπα για ατέλειωτα παιχνίδια στη φύση (03/09). Στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF), η φύση συναντά την επιστήμη σε παιχνίδια με το φως (09/09) αλλά και το νερό με water STEM στην Κάτω Βρύση (10/09).

Στις 16/09, στο πρόγραμμα Πάμε Ανασκαφή, όσοι συμμετάσχουν θα μάθουν την ιστορία της περιοχής μέσα από ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και την επιστήμη της αρχαιολογίας. Τα έθιμα του τρύγου αναβιώνουν όπως γινόταν μια φορά και έναν καιρό στη ζωή στο χωριό (23/09) και τα πρωτοβρόχια θα τους ταξιδέψουν στον κόσμο των σαλιγκαριών με τις σπείρες στη γη (24/09) και τα προγράμματα της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος (ΕΒΕ).

Θα αποχαιρετήσουν τον μήνα παίζοντας και μαθαίνοντας τους συμβολισμούς γύρω από τα πνευματικά ζώα (30/09) και θα υποδεχθούν τον Οκτώβρη ξαναγράφοντας τους κανόνες στο πιο τρελό και διασκεδαστικό Σχολείο… Αλλιώς (01/10).

Όσο ο Καλός Καιρός Καλά Κρατεί το Σχολείο της Βαμβακούς σε Καλεί για…

…ελεύθερο παιχνίδι, μπάλες όλων των ειδών, πινγκ πογνκ και χειροτεχνίες, αλλά και σπάνια βιβλία που θα απολαύσουν στους αναπαυτικούς καναπέδες. Επιπλέον, ατελείωτες εικονικές βόλτες με τα Oculus Quest, που θα είναι εκεί για να διασκεδάσουν και να κρατήσουν συντροφιά.

Τι λέτε; Πάμε για Virtual Reality στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF);

Ένας Σεπτέμβριος δροσερός, ιδανικός για βόλτα σε περιμένει στη φιλόξενη Βαμβακού.

Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

10+1: Η Παιδική Ατζέντα του Σεπτεμβρίου

Το Βιβλίο Επιστρέφει Σπίτι Του | Πεδίον του Άρεως, 1-17 Σεπτεμβρίου

Όρια στα Παιδιά; Ναι, με… Καλλιτεχνικό Πατινάζ!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
EX LIBRIS
EX LIBRIS

Ο Άρης Γαβριελάτος είναι κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδες στον Κοινωνικό Αποκλεισμό και το Φύλο. Αρθρογραφεί για βιβλία, θέατρο και μουσική, ενώ αγαπημένο του hobby είναι το ορεινό τρέξιμο.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+