SingularityU Greece Summit 2020: Μαθαίνοντας Ξανά

Η εποχή απαιτεί από εμάς να κοιτάμε μπροστά, να σκεφτόμαστε τη στιγμή που αυτή η κρίση θα βρίσκεται πίσω μας, να επικεντρωνόμαστε στο φωτεινό μέλλον, παρά στο μουντό παρόν. Όμως, αναρωτιέμαι κάποιες φορές, πόσο διαφορετικοί θα είμαστε εμείς οι ίδιοι μετά από την εμπειρία του έτους που διανύουμε.

Επιτρέψτε μου λοιπόν μια σύντομη ματιά πίσω, στους τελευταίους 9 μήνες. Έχετε, άραγε, σκεφτεί πόσα πράγματα χρειάστηκε να ξεμάθετε στη διάρκεια αυτή; Έχετε καταλάβει πόσες φορές αλλάξαν τα δεδομένα; Πόσο συχνά κληθήκατε να αντιμετωπίσετε πρωτόγνωρες και αντίξοες καταστάσεις και το κάνατε, χωρίς καλά καλά να καταλάβετε πώς; Μπορεί να μην το συνειδητοποιούμε, όμως όλη αυτή η περίοδος μας άλλαξε.

Διακεκριμένοι ομιλητές από το χώρο του disruption technology θα βρεθούν στη σκηνή και θα ζητήσουν από το κοινό να “ξεμάθει”

Τα φέρνω όλα αυτά στο νου μου λίγο πριν την έναρξη του φετινού SingularityU Greece Summit που έχει θέμα “Unlearn” και αναρωτιέμαι, προσπαθώντας ίσως να εντοπίσω κάποια θετικά σ’ αυτή την τραγική συγκυρία, αν αυτή η εμπειρία μας ετοίμασε, κατά κάποιον τρόπο, για τη χιονοστιβάδα τεχνολογικών εξελίξεων που έρχεται με ταχύτητα προς το μέρος μας.

Μάθαμε να είμαστε online, όλοι, συνέχεια, με τρόπο που ούτε θα φανταζόμασταν πριν. Μετρήσαμε τις ελλείψεις και τις αδυναμίες μας – δεν μπορούσαμε να τις κρύψουμε πια στο νέο αυτό περιβάλλον.

Μπορεί να μην το συνειδητοποιούμε, όμως όλη αυτή η περίοδος μας άλλαξε.

Συνεργαστήκαμε εξ αποστάσεως, σκεφτήκαμε τι θα κάνουμε διαφορετικά όταν τα πράγματα επανέλθουν, είδαμε πόσο προσαρμοστικοί πρέπει να γίνουμε για να είμαστε σε θέση να αξιοποιήσουμε το συνεχώς μεταλλασσόμενο περιβάλλον.

Στο συνέδριο του SingularityU Greece, το οποίο έχω τη χαρά και τιμή να συμπαρουσιάζω φέτος, δίπλα στην καταπληκτική Νίκη Συροπούλου, τη Δευτέρα και την Τρίτη που μας έρχονται, τον πρώτο λόγο θα έχουν οι ειδικοί.

Διακεκριμένοι ομιλητές από το χώρο του disruption technology θα βρεθούν στη σκηνή και θα ζητήσουν από το κοινό να “ξεμάθει”, ώστε να μπει στον θαυμαστό κόσμο των εκθετικών τεχνολογιών ως “tabula rasa”.

Θα είναι αναμφίβολα ένα συναρπαστικό ταξίδι, στο οποίο ελπίζω να συναντήσω κάποιους από τους αναγνώστες μας. Μια εμπειρία που θα μας βοηθήσει να προσαρμοστούμε καλύτερα σ’ έναν κόσμο που μας ζητάει να τον μάθουμε από την αρχή.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Editor-in-Chief & CEO
Editor-in-Chief & CEO

Η Μαριάννα Σκυλακάκη είναι οικονομολόγος, εκδότρια και αρχισυντάκτρια της αθηΝΕΑς, του βραβευμένου ελληνικού διαδικτυακού μέσου ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Σπούδασε Oικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Bristol και κατέχει μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση (MPA in Public Policy & Management) από τo London School of Economics. Ξεκίνησε την καριέρα της στο Λονδίνο, όπου εργάστηκε ως αναλυτής στο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής της Goldman Sachs για μια τριετία. Επέστρεψε στην Αθήνα και ίδρυσε την αθηΝΕΑ το 2014 με σκοπό να απευθυνθεί σε ένα ευρύ κοινό δραστήριων και απαιτητικών ελληνόφωνων αναγνωστών που αναζητούσαν μια ενημέρωση πιο κοντά στα δικά τους ενδιαφέροντα. Αρθρογραφεί τακτικά στον ελληνικό τύπο ως πολιτική και οικονομική αναλύτρια και έχει αποκομίσει σημαντική εμπειρία στο συντονισμό συζητήσεων σε συνέδρια και ημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εργάζεται παράλληλα ως σύμβουλος σε θέματα οικονομικών και δημόσιας διοίκησης, με ιδιαίτερη εμπειρία σε projects στον κλάδο του τουρισμού, της αγροδιατροφής και του clustering.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+