Ταινιόραμα 2018: Το Απόλυτο Σινεφίλ Φεστιβάλ του Καλοκαιριού

Ταινιόραμα 2018

Το απόλυτο καλοκαιρινό κινηματογραφικό Φεστιβάλ, το κλασικό κι αγαπημένο Ταινιόραμα, η απόλυτη σινεφίλ μαραθώνια γιορτή των τελευταίων δεκαετιών, ξεκίνησε. Στη λήξη ουσιαστικά της κινηματογραφικής σεζόν, και για 7 ολόκληρες εβδομάδες, θα μας κρατά συντροφιά καθημερινά με τρεις ταινίες και οικονομικό ενιαίο εισιτήριο.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το φεστιβάλ πραγματοποιείται στον φιλόξενο κινηματογράφο Άστυ, στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Κοραή. Μπορεί για κάποιους το χειμερινό σκηνικό να μη συνάδει με το κλίμα, που απαιτεί ταινία κάτω απ’ τα αστέρια, πιστέψτε μας όμως, όταν ο υδράργυρος χτυπά κόκκινο, δεν υπάρχει τίποτα απολαυστικότερο από μια άνετη, δροσερή σκοτεινή αίθουσα.

Φέτος λοιπόν, το Ταινιόραμα είναι αφιερωμένο σε ταινίες που αναδείχθηκαν και βραβεύτηκαν μέσα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του κόσμου, αυτά των Καννών, του Βερολίνου και της Βενετίας. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι οσκαρικές ταινίες, ενώ την τιμητική τους -όπως πάντα- έχουν τόσο τα κλασικά αριστουργήματα της 7ης τέχνης, τα αφιερώματα σε σπουδαίους σκηνοθέτες, αλλά και οι προβολές ταινιών που τα τελευταία χρόνια κέρδισαν τις εντυπώσεις κοινού και κριτικών.

Αν και πραγματικά και οι 143 ταινίες του Φεστιβάλ είναι επιλεγμένες μία προς μία (κατά την ταπεινή μας άποψη οι ταινίες της τελευταίας εβδομάδας είναι όλα τα λεφτά), και σας παροτρύνουμε να δείτε όσες περισσότερες μπορείτε, μιας και τόσο τα ωράρια προβολής, όσο και το κεντρικό σημείο του σινεμά είναι απολύτως βολικά, ενδεικτικά προτείνουμε μια δεκάδα ταινιών, που αν δεν έχετε δει ακόμα πρέπει να σπεύσετε ή ακόμα κι αν τις έχετε ήδη δει, μια επανάληψη σίγουρα δεν θα έβλαπτε:
  • Λεωφορείο ο Πόθος του Elia Kazan, στις 31 Μαΐου
  • Πολίτης Κέιν του Orson Welles, στις 10 Ιουνίου
  • Ατίθαση Καρδιά του David Lynch, στις 24 Ιουνίου
  • Νευρικός Εραστής του Woody Allen, στις 7 Ιουνίου
  • Η Γεύση του Κερασιού του Abbas Kiarostami, στις 11 Ιουνίου
  • Ο Ρόκο και τ’ Αδέρφια του του Luchino Visconti, στις 12 Ιουνίου
  • Η Υπηρέτρια και Oldboy του Park Chan-wook, στις 16 και 27 Ιουνίου αντίστοιχα
  • Χαμένη Λεωφόρος του David Lynch, στις 21 Ιουνίου
  • Οικογενειακή Γιορτή του Thomas Vinterberg, στις 18 Ιουνίου
  • Ροζέτα των αδερφών Dardenne, στις 24 Ιουνίου

Ταινιόραμα 2018

Διάρκεια: 17 Μαΐου έως 4 Ιουλίου
Κινηματογράφος Άστυ, Πεζόδρομος Κοραή 4, Αθήνα (Μετρό Πανεπιστήμιο)
Τρεις προβολές κάθε ημέρα στις 18.00, 20.00 και 22.00 / Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα προβολών
Ενιαίο ημερήσιο εισιτήριο: 5 ευρώ

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Απόφοιτη του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, μιλάει τρεις ξένες γλώσσες και τώρα μαθαίνει την τέταρτη. Έχει εργαστεί στην τηλεόραση, σε εφημερίδες και στον ηλεκτρονικό Τύπο, ωστόσο η δημοσιογραφική της καρδιά ανήκει στο ραδιόφωνο και τα περιοδικά. Αγαπά το σινεμά, τα ταξίδια, τη μαγειρική, τη μουσική, τον χορό και να γράφει για όλα εκείνα που κάνουν εκείνη και τους άλλους που τα διαβάζουν καλύτερους και χαρούμενους.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+