Θεατρικές Προτάσεις για τον Ιανουάριο

Η νέα χρονιά ξεκινάει με νέες παραγωγές, θεατρικές δουλειές που ανανεώνονται υπό άλλη σκηνοθετική ματιά, παραστάσεις που παίρνουν παρατάσεις, όπως το αγαπημένο Lemon  που μετά τη μίνι περιοδεία του, θα συνεχίσει στο Μπάγκειον, στην Ομόνοια. Ας δούμε 3 ενδιαφέρουσες προτάσεις για τις επόμενες ημέρες του Ιανουαρίου.

Ξεκινάμε με την πολυαναμενόμενη παράσταση Τρεις Αδελφές του Anton Chekhov, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, που ανεβαίνει στο Θέατρο Βεάκη στις 17 Ιανουαρίου από Τετάρτη μέχρι Κυριακή. Η παράσταση επιχειρεί μια “εκ νέου επίσκεψη” στο έργο. Οι εμβληματικές ηρωίδες του Chekhov, μεγάλες πια, ξαναβουτάνε σε ένα τοπίο μνήμης, σε μια ειδική στιγμή που δεν μπορούν να ξεπεράσουν, στη στιγμή που υποσχόταν ελπίδα και αλλαγή. Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Μαρία Κεχαγιόγλου, Ορφέας Αυγουστίδης, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Σύρμω Κεκέ, Γιάννης Κλίνης, Αινείας Τσαμάτης, Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Νίκος Μάνεσης, Υβόννη Μαλτέζου και ο Δημήτρης Πιατάς.

Επόμενη πρόταση το Χοιρινό Νεφρό για την Καταθλιψη που θα παίζεται από τις 27 Ιανουαρίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια. Ο σύγχρονος, ανήσυχος και ταλαντούχος, μεξικάνος συγγραφέας Alejandro Ricano, σ’ αυτή τη μαύρη κωμωδία, προσφέρει χοιρινό νεφρό στους ήρωές του, ως φάρμακο για την κατάθλιψη και αντίδοτο στην απόγνωση. Η Μαρί είναι απελπισμένα ερωτευμένη με τον Γκουστάβ, μια γυναίκα μόνη στον κόσμο, καταδικασμένη να δίνει νόημα στην ύπαρξή της μέσα από εκείνον. Ο Γκουστάβ είναι ένας βασανισμένος συγγραφέας, ένας καταραμένος ποιητής, καταδικασμένος να ζει στη σκιά του Samuel Beckett, ενός Beckett πανταχού παρόντα, που γίνεται θεατρικό πρόσωπο, εμμονή, ζει, ταξιδεύει και γράφει, αλλά δεν έρχεται ποτέ.

Το Θέατρο Επί Κολωνώ και η ομάδα Loxodox παρουσιάζουν το έργο του Αλκίνοου Δωρή Ο Αστικός μύθος του Γ.Ψ., που γράφτηκε στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής του Εθνικού Θεάτρου, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Ανοίγει αυλαία στις 17 Ιανουαρίου και θα παίζεται κάθε Παρασκευή στις 21:30 και κάθε Σάββατο στις 19:00. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγγραφέας του έργου υπογράφει και τη σκηνοθεσία της παράστασης, ενώ ο σχεδιασμός της αφίσας φέρει την υπογραφή του ζωγράφου Μάκη Θεοφυλακτόπουλου. Ο ξαφνικός ερχομός ενός άγνωστου άνδρα με τα αρχικά Γ.Ψ. αναστατώνει τους ενοίκους μια τριώροφης πολυκατοικίας. Σύντομα, ένας αστικός μύθος θα δημιουργηθεί γύρω από το απροσδιόριστο πρόσωπό του, στην κατασκευή του οποίου επιδίδεται και πρωτοστατεί ο Μίκλος. Τι συνιστά όμως στην πραγματικότητα αληθινή απειλή;
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
EX LIBRIS
EX LIBRIS

Ο Άρης Γαβριελάτος είναι κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδες στον Κοινωνικό Αποκλεισμό και το Φύλο.

DEI

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+