Thessaloniki Wine Show: Οινικό Πάρτι

Το οινικό πάρτι με τα 80 οινοποιεία στο Thessaloniki Wine Show μας άφησε μια νόστιμη και αισιόδοξη επίγευση για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού αμπελώνα.

Η εμπειρία του Στέφανου Κόγια με τη σημαντική διαδρομή του στον χώρο της εστίασης και του κρασιού, αλλά και τις αξιοθαύμαστες γνώσεις στη μουσική, αποτέλεσε ένα εκρηκτικό μείγμα που, διάχυτο στην ατμόσφαιρα, δημιούργησε ένα όμορφο κλίμα που μεταφέρθηκε σε όλους τους επισκέπτες και τους εκθέτες. Με τη μουσική να δίνει τον ρυθμό για πάνω από 8 ώρες κάθε μέρα, κανείς δεν ήθελε να χάσει λεπτό από όσα διαδραματίζονταν στην Αποθήκη Γ στο Λιμάνι της πόλης. Σε έναν χώρο με την αύρα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου και ένα σκηνικό ιδανικό για γευσιγνωσία.

Το Carpe Vinum ήταν εκεί, με δικό του περίπτερο, και αποτέλεσε πόλο έλξης για όσους είναι φανατικοί αναγνώστες και ακόλουθοι, αλλά και για όσους δεν είχαν ξαναδεί το coffee table book.

Πολλοί νέοι οινοποιοί και πολλά νέα κρασιά μπαίνουν στον χώρο, και αυτό που μας εντυπωσιάζει είναι το υψηλό επίπεδο όλων. Ο ανταγωνισμός έχει ανεβάσει τον πήχη και το κακό κρασί είναι… δυσεύρετο πια. Αλλά και η εικόνα του ελληνικού κρασιού βελτιώνεται συνέχεια, με πιο μοντέρνες ετικέτες και πιο εντυπωσιακά μπουκάλια. Επιπλέον, οι παραγωγοί έχουν αρχίσει να ασχολούνται περισσότερο με την επικοινωνία, επιβεβαιώνοντας ότι ένα τόσο εξωστρεφές προϊόν, όπως είναι το κρασί, πρέπει να τυγχάνει μεγαλύτερης προβολής και δημοσιότητας.

Οι εκθέσεις είναι μια εξαιρετική ευκαιρία τόσο για τους επαγγελματίες, που έτσι έρχονται σε άμεση επαφή και γνωρίζουν τους παραγωγούς, όσο και για ένα ευρύτερο κοινό, που του δίνεται η ευκαιρία να γευτεί κρασιά που δεν είναι εύκολο να συναντήσει σε χώρους εστίασης. Αλλά και για τους οινοποιούς είναι μια καλή συγκυρία, για να συνομιλήσουν με συναδέλφους τους και να ανταλλάξουν εμπειρίες και γνώσεις.

Είναι σημαντικό που η νέα γενιά θεωρεί ότι με την ανάπτυξη γενικότερα του κλάδου θα δημιουργηθούν περισσότερες ευκαιρίες και για τον καθένα ξεχωριστά. Οι πωλήσεις πολλαπλασιάζονται για όλους, οι εταιρείες διανομής πανηγυρίζουν και οι κάβες προσθέτουν και άλλες ετικέτες στα ράφια τους, όταν αυτά παλιότερα φιλοξενούσαν μόνο δημοφιλείς και ευπώλητες ετικέτες.

Τα πολλά νέα παιδιά που πέρασαν από την έκθεση, με μεγάλη διάθεση να ενημερωθούν και να δοκιμάσουν ό,τι νέο υπάρχει, ήταν μια αισιόδοξη εικόνα, που ενισχύει τη διαπίστωση για τη δημιουργία μιας γενιάς που έρχεται με ορμή να εκτοξεύσει το καλό εμφιαλωμένο ελληνικό κρασί ως πρώτη επιλογή τόσο στην εστίαση όσο και στο σπίτι.

Διαβάστε ακόμα στην αθηΝΕΑ:

Thessaloniki Wine Show: Ο Βορράς Επιστρέφει

Χρυσό Βραβείο για το Κτήμα Κοκοτού στα Harpers Design Awards 2021

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Δημοσιογράφος & Εμπορικός Διευθυντής
Δημοσιογράφος & Εμπορικός Διευθυντής

Δημοσιογράφος και Εμπορικός Διευθυντής στην αθηΝΕΑ. Tannins Addicted. Travel Writer & Passionate Traveller-Check on Amazon my travel book "Destination Greece: Experience the Country like a Local". Content Creator. Διευθυντής του περιοδικού Athletics Magazine, συνεπιμελητής και συνδιοργανωτής της Cheap Art στη Θεσσαλονίκη, παρουσιαστής του ταξιδιωτικού ντοκιμαντέρ PEDAL, καλλιτέχνης φωτογράφος, σύμβουλος δημοσίων σχέσεων σε εταιρείες, μαραθωνοδρόμος, αστικός αναβάτης ποδηλάτου, κολυμβητής ανοιχτής θάλασσας, ταξιδιώτης, Θεσσαλονικιός που ζει στην Αθήνα. Αναζητά το Θ όπου και αν βρίσκεται.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+