Χρυσό Βραβείο για το Κτήμα Κοκοτού στα Harpers Design Awards 2021

Οι ετικέτες Gewürztraminer «Τρεις Παράδες», Ασύρτικο «Πέρδικα στο αμπέλι», Ροδίτης-Σαββατιανό «Αγρίμι», Merlot-Cabernet Sauvignon «Κλέφτρα Κίσσα» και το Αγιωργίτικο «Τρεις Λόφοι» βραβεύτηκαν με Χρυσό μετάλλιο στον διαγωνισμό Harpers Design Awards 2021.

Τα Harpers Design Awards είναι τα κορυφαία βρετανικά βραβεία που εστιάζουν στον δημιουργικό σχεδιασμό στον κλάδο του ποτού. Στοχεύουν στην ανάδειξη των καλύτερων σε διάφορους τομείς, είτε είναι ήδη καθιερωμένες δουλειές, είτε νέες εμφανίσεις, είτε απλώς κάποιος ανασχεδιασμός, και διοργανώνονται από το περιοδικό Harpers Wine & Spirit. Ως η μοναδική συνδρομητική έκδοση αποκλειστικά για το εμπόριο ποτών, το Harpers Wine & Spirit είναι βασική πηγή για τους αναγνώστες που αναζητούν έγκυρο και ενημερωμένο περιεχόμενο σε όλο το φάσμα της αλυσίδας παραγωγής, εφοδιασμού και λιανικής για σχεδόν 150 χρόνια.

Το ζητούμενο του κτήματος  ήταν να δοθεί με τις ετικέτες αυτές το μήνυμα της αναγέννησης έπειτα από οποιαδήποτε μεγάλη καταστροφή, έτσι όπως σιγά σιγά η άγρια ζωή επανέρχεται σε έναν τόπο έπειτα από μία καταστροφική φωτιά που έκανε την άνοιξη να είναι σιωπηλή…

Καθεμία από τις ετικέτες κρύβει από πίσω της μια ιστορία, μια εικόνα ή έναν ήχο, που συνδέεται άρρηκτα με τον οίνο που αγκαλιάζει. Η ζωγράφος Ιόλη Ξιφαρά έδωσε πνοή στην έμπνευση από την οποία δημιουργήθηκε κάθε ετικέτα και, σε συνεργασία με την ομάδα του We Design, δημιούργησαν την εικόνα κάθε ετικέτας όπως την ξέρουμε σήμερα.

«Τρεις Παράδες» • Gewürztraminer

Πήρε το όνομά του από το τιτίβισμα του κρασοπουλιού που προσομοιάζει ηχητικά με τρεις, τρεις, τρεις… και αναφέρεται σε ένα δημοτικό ποίημα για έναν φτωχό αμπελουργό που ο Θεός τον μετέτρεψε σε πουλί, λέγοντας…

«Άκου τη λαλιά του τη χρυσή
Τρεις, τρεις, τρεις παράδες το κρασί
λέει και διαλαλεί
το κρασί που πάμφθηνα πουλεί».

«Πέρδικα στο αμπέλι» • Ασύρτικο

Το ξεχωριστό Ασύρτικο του κτήματος πήρε το όνομα της στοργικής πέρδικας με τα περδικάκια της, η οποία συχνάζει στην Πεντέλη και εμείς φροντίζουμε να βρίσκει στον βιολογικό αμπελώνα μας το ιδανικό περιβάλλον για να κάνει τη φωλιά της.

«Αγρίμι» • Ροδίτης-Σαββατιανό

Ο δημιουργός του κτήματος, θεωρώντας ότι έπρεπε κάπως να τιμήσει την Κρήτη, τον τόπο όπου γεννήθηκε και απέκτησε τις πρώτες του εμπειρίες στην αμπελοκαλλιέργεια, έδωσε το όνομα του εμβληματικού της κρι-κρι…

«Κλέφτρα Κίσσα» • Merlot-Cabernet Sauvignon

Το ροζέ του κτήματος πήρε το όνομά του από την κίσσα, που τσιμπολογά με περισσή αναίδεια τα σταφύλια του αμπελώνα. Στα αυτιά του μουσικόφιλου ηχεί αμέσως η ομώνυμη όπερα του Τζοακίνο Ροσίνι, για την οποία αφορμή στάθηκε μια κατάφωρη αδικία. Η καταδίκη μιας υπηρέτριας σε θάνατο για την «κλοπή» ενός ασημένιου κουταλιού, την οποία είχε διαπράξει τελικά μία… Κλέφτρα Κίσσα.

«Τρεις Λόφοι» • Αγιωργίτικο

Από τη λοφοειδή ανάπτυξη των 100 τόσων στρεμμάτων του κτήματος με τους τρεις λόφους, στη μέση των οποίων δεσπόζει το πανέμορφο εκκλησάκι του «Αϊ-Γιώργη του Μεθυστή».

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+