Τι Θα Κάνουμε τα Παιδιά το Πάσχα;

Λένε πως το σημαντικότερο συστατικό στο τσουρέκι, είναι η αγάπη. Δεν είναι όμως και το μοναδικό! Αν δεν “το ‘χεις”, η αγάπη μόνη της δεν σε σώζει…

Την Παρασκευή 7 Απριλίου κλείνουν τα σχολεία για το Πάσχα. Επειδή δεν είμαστε όλοι οι γονείς ως διά μαγείας σπίτι τη Μεγάλη Εβδομάδα, ούτε είμαστε όλοι προικισμένοι ζαχαροπλάστες, ευφάνταστοι ζωγράφοι, εμπνευσμένοι παραμυθάδες και τραγουδιστές, υπάρχουν τα πασχαλινά προγράμματα, ή πασχαλινά camps, τα οποία απευθύνονται σε μια γκάμα ηλικιών και ικανοποιούν ποικίλες ορέξεις.

Κάποια απ’ αυτά “τρέχουν” και τις 2 εβδομάδες των σχολικών διακοπών και απασχολούν τα παιδιά όλες τις πρωινές ώρες, μέχρι και νωρίς το απόγευμα. Άλλα έχουν μικρότερη διάρκεια, και ίσως ενδιαφέρουν γονείς που μπορούν να ξεκλέψουν κάποιες ώρες απ’ την εργασία τους, ή που μπορούν να συνδυαστούν με άλλους γονείς ώστε να μοιραστεί το βάρος των μετακινήσεων και της επιπλέον απασχόλησης στον περιβάλλοντα χώρο — ένα μεσημεριανό, μια βόλτα στο κέντρο, ένα σινεμά…

Κάποιες προτάσεις για το Πάσχα θα βρείτε παρακάτω.

Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Τα παιδιά γνωρίζουν τις συλλογές του μουσείου αλλά και τη γειτονιά της Πλάκας, συζητούν με τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων Ελένη Σβορώνου, συμμετέχουν σε μάθημα μουσικοκινητικής αγωγής της μεθόδου Orff, καθώς και σε θεατρικά και εικαστικά εργαστήρια, ειδικά σχεδιασμένα από το Εκπαιδευτικό Τμήμα του Μουσείου. Το πρόγραμμα έχει δύο περιόδους, 10–13/4 και 18–21/4 και απασχολεί παιδιά 5–10 ετών από τις 8:30 π.μ. έως τις 4 μ.μ.

Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας

“Τα συναισθήματα, μας ανθίζουν! Μπορούν να μας μεταμορφώσουν όπως η Άνοιξη τα λουλούδια, όπως ο κατάλληλος χρόνος, την πεταλούδα…” Κάτι μας υπόσχεται το Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας… Το εργαστήρι διαρκεί μόνο μία ώρα (1–2 μ.μ.), αλλά το μουσείο, το οποίο απευθύνεται σε παιδιά 5 έως 12 ετών είναι ανοιχτό Μεγάλη Δευτέρα με Μεγάλη Πέμπτη, αλλά και Τρίτη του Πάσχα με Παρασκευή 21 Απριλίου. Η επίσκεψη θα μπορούσε να ενταχθεί σε μια μεγαλύτερη βόλτα στην Ακρόπολη και τα περίχωρά της.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Jazz, gospel και ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας συνθέτουν το πασχαλινό κλίμα στο Φάληρο. Το ΚΠΙΣΝ μας προσκαλεί να γιορτάσουμε την Άνοιξη, μικροί και μεγάλοι. Η ιστιοπλοϊα στο κανάλι ξανάρχισε, ο στίβος προσφέρεται για οργανωμένες αθλοπαιδιές, τα ποδήλατα ψάχνουν καβαλάρη, κι αν είμαστε υπεύθυνοι με τα ζωάκια μας, ακόμη κι αυτά είναι ευπρόσδεκτα. Τον Απρίλιο ξεκινά και το εαρινό ωράριο του ΚΠΙΣΝ, που σημαίνει ότι το μεν πάρκο είναι ανοιχτό 6 π.μ. με 12 π.μ., το δε Κέντρο Επισκεπτών 9 π.μ. με 10μ.μ.

Τέλος, για εκείνους που προτιμούν εντάξουν τα παιδιά τους με ένα πρόγραμμα με περισσότερη έμφαση στη φυσική άσκηση, υπάρχουν και οι “πασχαλινές κατασκηνώσεις” του Replayce και της Trekking Hellas.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Just KIDding
Just KIDding

Η Νέλλη Αμπραβανέλ σπούδασε Ιστορία της Τέχνης στη Βοστόνη και Media and Communications στο Λονδίνο. Έγραφε για πέντε χρόνια συνεντεύξεις και θέματα πολιτισμού στην εφημερίδα "Η Καθημερινή". Είναι μητέρα τριών αγοριών, μαραθωνοδρόμος και μεγάλη φαν ξένων και ελληνικών μαγειρικών τηλεοπτικών show.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+