Wine & Egg: Ωοειδής Καινοτομία

Η Wine & Egg είναι μια καταξιωμένη επιχείρηση που δραστηριοποιείται στις διεθνείς αγορές. Ειδικεύεται στην ανάπτυξη και παραγωγή καινοτόμων δεξαμενών σκυροδέματος για χρήση στην οινοπαραγωγική βιομηχανία, σε όλες τις φάσεις της μεταποίησης των σταφυλιών σε κρασί -τη διαβροχή, τη μετάγγιση, τη ζύμωση, την ανάμειξη, την ωρίμανση και το φιλτράρισμα- αλλά και στη βιομηχανία ζυθοποιίας.

Οι δεξαμενές κρασιού από σκυρόδεμα της Wine & Egg διακρίνονται για την κορυφαία κατασκευή τους. Η ομοιογένεια του υλικού και η λεία εσωτερική επιφάνεια παρέχουν την απαραίτητη συντήρηση, ενώ παράλληλα είναι καλαίσθητες.

Η μακρόχρονη εξειδίκευσή της εταιρείας στον τομέα της ανάπτυξης και παραγωγής σκυροδέματος, η ομάδα από εξειδικευμένους εμπειρογνώμονες, η συνεργασία με εγχώρια και ξένα ινστιτούτα, αλλά και η στενή σχέση με τους αμπελουργούς, και η ικανοποίηση των απαιτήσεων και των προσδοκιών τους, είναι οι παράγοντες που οδήγησαν στη σημερινή παραγωγή δεξαμενών κρασιού από σκυρόδεμα εξαιρετικής ποιότητας.

Η καινοτόμα δεξαμενή σε σχήμα αυγού της Wine & Egg διαθέτει τα απαραίτητα πιστοποιητικά για τη διασφάλιση της κατάλληλης επαφής με το κρασί ή τη μπύρα.

Μια Παλιά Ιστορία

Οι δεξαμενές σε σχήμα αυγού και η χρήση τους στην οινοποίηση χρονολογούνται από την αρχαιότητα. Μάλιστα, ένα από τα παλαιότερα δοχεία κρασιού είναι ένα γεωργιανό Kvevri ή Qvevri, του οποίου το σχήμα μοιάζει με αυγό. Οι δεξαμενές από σκυρόδεμα της  Wine & Egg αγκαλιάζουν το παρελθόν και κοιτάνε το μέλλον.

Καινοτομίες

Ενώνουν μια σειρά καινοτομιών, οι οποίες είναι αποτέλεσμα εντατικής δουλειάς με σκοπό την έρευνα και την ανάπτυξη, καθώς και στενής συνεργασίας με διακεκριμένους οινοποιούς. Οι καινοτομίες περιλαμβάνουν:

  • Το πρώτο δοχείο ή δεξαμενή σκυροδέματος που έχει σχήμα αυγού και αποτελείται από ένα μόνο μέρος.
  • Το ειδικό μείγμα σκυροδέματος χωρίς χημικές ουσίες ή άλλα  πρόσθετα.
  • Την κατασκευή της δεξαμενής χωρίς εξαρτήματα ή άλλες ενισχύσεις.
  • Την ελεγμένη ανθεκτικότητα της δεξαμενής σε χαμηλές τιμές pH (3>), χωρίς πρόσθετη προστατευτική επίστρωση.

Εκτός από τις παραπάνω καινοτομίες, η δεξαμενή  Wine & Egg εξασφαλίζει τη βέλτιστη διαπερατότητα οξυγόνου και την ιδανική αγωγιμότητα. η οποία είναι το αποτέλεσμα της έρευνας για το βέλτιστο πάχος του τοιχώματος, το κατάλληλο υλικό και τη μονοκόμματη δεξαμενή σε σχήμα αυγού, χωρίς ενσωματωμένα πόδια από σκυρόδεμα.

Μερικά Δεδομένα

Ο βελτιστοποιημένος όγκος για την αυτορρύθμιση της ζύμωσης κρασιού είναι μεταξύ 900 λίτρων και 1.500 λίτρων. Η Wine & Egg επέλεξε μια δεξαμενή σε σχήμα αυγού χωρητικότητας 1.000 λίτρων. Οι αναλογικά λεπτοί τοίχοι του σκυροδέματος διατηρούν σταθερή θερμοκρασία χωρίς πρόσθετη ψύξη.

Η ζύμωση παράγει ζέστη και, κατά συνέπεια, ρεύματα μεταφοράς, τα οποία διεγείρουν την κυκλοφορία του κρασιού. Σε σύγκριση με τα παραδοσιακά δοχεία ζύμωσης ή τις δεξαμενές, η δεξαμενή σχήματος egg επιτρέπει στο κρασί να κυκλοφορεί πιο εύκολα, το οποίο οφείλεται στο σχήμα και την ομαλή επιφάνειά του. Λόγω της συνεχούς κυκλοφορίας ή κίνησης του κρασιού μέσα στο τσιμεντένιο αυγό, το κρασί αναπτύσσει το μπουκέτο του μέσω της συνεχούς επαφής του με τις οινολάσπες.

Η δεξαμενή είναι λειτουργική και παρέχεται στους οινοποιούς και τους ζυθοποιούς σε ένα ευρύ φάσμα διαθέσιμων χρωμάτων, εξωτερικής υφής και βάσεων.

Στα χρηστικά ζητήματα, το πλύσιμο είναι μια εύκολη υπόθεση, ενώ η ορθή χρήση του αυγού εγγυάται μεγάλη διάρκεια ζωής.

Δείτε όλο το μπουκέτο προϊόντων της εταιρείας, εδώ.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+