8ο HIGGS Donors Speed-Dating Event: Συνάντηση για Kαλό Σκοπό

HIGGS

Έρχεται για 8η χρονιά το Donors Speed-Dating Event, η εκδήλωση-θεσμός που διοργανώνει το HIGGS και φέρνει σε επαφή εκπροσώπους από επιχειρήσεις, κοινωφελή ιδρύματα, πρεσβείες και δημόσιους φορείς, με οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών (ΟΚοιΠ), με στόχο τη γνωριμία τους και την ενδεχόμενη δημιουργία συνεργασιών για κοινωφελείς σκοπούς. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, στις 26 και 27 Ιουνίου.

Kατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν online συναντήσεις διάρκειας 13 λεπτών (speed dates), όπου οι ΟΚοιΠ θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν σύντομα το έργο τους σε δυνητικούς δωρητές/χρηματοδότες, ενώ αντίστοιχα οι δωρητές/χρηματοδότες να παρουσιάσουν τη στρατηγική τους.

Οι συζητήσεις αυτές θα εστιάζουν σε 12 βασικές κατηγορίες θεμάτων: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Εκπαίδευση, Κοινωνική Πρόνοια, Διαφορετικότητα/Ισότητα/Ένταξη, Γυναικεία Ενδυνάμωση/Υποστήριξη, Οικονομική Ανάπτυξη, Κυκλική Οικονομία, Περιβάλλον/Κλιματική Αλλαγή, Μεταναστευτικό/Προσφυγικό, Πολιτισμός, Υγεία και Τρίτη Ηλικία, με στόχο την έρευνα πιθανών πεδίων συνεργασίας.

Kατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν online συναντήσεις διάρκειας 13 λεπτών (speed dates), όπου οι ΟΚοιΠ θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν σύντομα το έργο τους σε δυνητικούς δωρητές/χρηματοδότες.

Ο Σωτήρης Πετρόπουλος, συνιδρυτής του HIGGS, αναφέρει: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που το Donors Speed Dating Event έχει φτάσει την 8η χρονιά υλοποίησης και συνεχίζει να προσελκύει επιχειρήσεις, κοινωφελή ιδρύματα, πρεσβείες και δημόσιους φορείς που θέλουν να δημιουργήσουν ένα θετικό κοινωνικό/περιβαλλοντικό αντίκτυπο με συμμάχους τις οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών».

Οι Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών που ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να συμπληρώσουν την φόρμα εγγραφής, μέχρι και την Τρίτη, 21 Μαΐου.

Στη φετινή εκδήλωση θα μας τιμήσουν με την παρουσία και τη συμμετοχή τους: ΑΒ Βασιλόπουλος, Cyclades Preservation Fund, Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, Ίδρυμα Αθηνάς Ι. Μαρτίνου, Ίδρυμα Μποδοσάκη, MYTILINEOS S.A., Nestle Ελλάς,  ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, PwC Greece.

Δωρητής της εκδήλωσης είναι το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

HIGGS

Λίγα λόγια για το HIGGS

Το HIGGS, είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση η οποία ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2015 με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Το HIGGS είναι πρωτοπόρο στο οικοσύστημα της Κοινωνίας των Πολιτών, καθώς είναι ο πρώτος και μεγαλύτερος κόμβος (hub) υποστήριξης μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και άλλων πρωτοβουλιών που έχουν θετικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο στην Ελλάδα.

Σε μόλις 7 χρόνια λειτουργίας (2016-2023), η ομάδα του HIGGS υποστήριξε 235 μη κερδοσκοπικές οργανώσεις από όλη την Ελλάδα, βοηθώντας τες να διασφαλίσουν χρηματοδοτήσεις άνω των 11.500.000 ευρώ, να δημιουργήσουν 973 νέες θέσεις εργασίας και να εξυπηρετήσουν περισσότερους από 360.000 ωφελούμενους.

Μέσα από καλά δομημένα προγράμματα (Incubator, Accelerator, Green & Social Entrepreneurship Incubator), προσφέρουν δωρεάν εκπαίδευση και εξειδικευμένη συμβουλευτική σε ΜΚΟ πανελλαδικά. Ως κόμβος ενημέρωσης, πληροφόρησης και συνεργασίας, προωθούν τη δικτύωση όλων των stakeholders του οικοσυστήματος.

Παρακολουθώντας στενά τον χώρο της Κοινωνίας των Πολιτών και τις ανάγκες του, συντάσσουν σχετικές μελέτες, δημιουργούν εργαλεία ενδυνάμωσης ικανοτήτων (capacity building) και μέτρησης κοινωνικού αντικτύπου και διοργανώνουν εκδηλώσεις με σκοπό τη διάχυση τεχνογνωσίας και το άνοιγμα του διαλόγου.

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ: 

Επιτυχημένο το Ετήσιο Συνέδριο του HIGGS «Φιλανθρωπία 2.0 – Η Σημασία του Κοινωνικού Αντικτύπου»

Έλσα Εξάρχου: «Στον Βιώσιμο Τουρισμό Έχει Προτεραιότητα το Τοπικό Οικοσύστημα»

Η Μεγαλύτερη Εταιρική Αναδάσωση στην Ελλάδα

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+