Η Πιο Κομψή Εμπειρία Brunch στην Πόλη

Πάντα με μάγευαν οι αντιθέσεις. Απολαμβάνω, και πολλές φορές επιδιώκω, τις εναλλαγές. Εναλλαγές συναισθημάτων, χαρακτήρων, μουσικής, καταστάσεων, τοποθεσιών.

Μια απ’ τις αγαπημένες μου τέτοιες εναλλαγές στην Αθήνα είναι η στιγμή που διαβαίνω τη γυριστή πόρτα της Μεγάλης Βρεταννίας. Εκείνη τη στιγμή που από τη φασαρία της πόλης, τη βαβούρα και το καυσαέριο της πλατείας Συντάγματος, τους στρεσαρισμένους οδηγούς και τους ανθρώπους που περπατούν βιαστικά για να προλάβουν τις υποχρεώσεις της ημέρας, όλα αλλάζουν. Μέσα σε λίγα βήματα, όλα μοιάζουν διαφορετικά. Ένας κοσμοπολίτικος αέρας με διαπερνά. Όμορφες παρουσίες δεσπόζουν στο χώρο. Το ευγενικό προσωπικό και τα εντυπωσιακά λουλούδια με καλωσορίζουν διακριτικά στο λόμπι του ιστορικού ξενοδοχείου.

Προχωρώντας προς στο βάθος, η κλασική μουσική δυναμώνει ελαφρώς, καταπληκτικά βιτρό κοσμούν την οροφή και περίτεχνες κολώνες, μαζί με το εξαιρετικό μαρμάρινο δάπεδο, προσδίδουν στο χώρο μια αίσθηση μεγαλείου. Η πολυτέλεια του χώρου αντισταθμίζεται από τις κρεμ και χρυσές αποχρώσεις και το άφθονο φυσικό φως που μπαίνει από το αίθριο, ενώ οι φοίνικες και το σιντριβάνι προσθέτουν μια χαλαρωτική νότα στο χώρο. Έχεις την αίσθηση ότι μεταφέρθηκες σε μια ήσυχη όαση στο κέντρο της Αθήνας.

Εκεί λοιπόν βρίσκεται το μοναδικό Winter Garden, στο οποίο, από το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, κάθε Σάββατο και Κυριακή 11:00 με 14:00, θα σερβίρεται ένα μοναδικό luxury brunch μενού που έχει επιμεληθεί ο ταλαντούχος Executive Chef του ξενοδοχείου και βραβευμένος με αστέρι Michelin Αστέριος Κουστούδης.

Στην εμπειρία αυτή brunch, τον πρώτο λόγο έχει ο απολαυστικός γαλλικός φρεσκοκαβουρδισμένος καφές, αλλά και η ποικιλία φρέσκων χυμών από λαχανικά και φρούτα. Η δίκη μου επιλογή έφερε τον τίτλο “colorful” και περιείχε παντζάρι, καρότο και πράσινο μήλο.Συγχρόνως, προϊόντα του ζαχαροπλαστείου της Μεγάλης Βρεταννίας καταφτάνουν στο επίσημα στρωμένο τραπέζι. Ένα καλαθάκι με ονειρεμένα χειροποίητα κρουασάν βουτύρου, ρολάκια με πραλίνα φουντουκιού, τσουρέκι πολίτικο με μαστίχα, “benoîtons” με κορινθιακή σταφίδα και κέικ λεμονιού, συνοδευόμενα από σπιτικές μαρμελάδες με φρούτα εποχής, εγχώριο φρέσκο βούτυρο εντυπωσιακά σερβιρισμένο με ανάγλυφη τη σφραγίδα του ξενοδοχείου, μέλι καστανιάς από τη Βυτίνα, αλλά και γιαούρτι με φρέσκα φρούτα.

Θα μου μείνει αξέχαστος ο συνδυασμός του καφέ με το κρουασάν βουτύρου, αλειμμένο με το φρέσκο βούτυρο και τη μαρμελάδα βατόμουρου αρωματισμένη με γλυκάνισο.

Στη συνέχεια, ένα μικρό μενού με κύριο θέμα τα αυγά κάνει την εμφάνισή του. Επιλογή από τρία διαφορετικά ορεκτικά και ακόμα τρία κυρίως πιάτα ταιριάζουν αρμονικά με τη Champagne Veuve Clicquot Brut, η οποία ρέει στο ποτήρι μας και αφήνει πίσω της κομψές κι ευχάριστα ζωηρές φυσαλίδες, που διαρκούν και αναδύουν τα χαρακτηριστικά αρώματα ψημένου τοστ, ξηρών καρπών και μαγιάς.

Επέλεξα για ορεκτικό το πιάτο ημέρας που δημιούργησε ο Chef, λόγω των ιδιαίτερων υλικών που ανακάλυψε στην αγορά: Jamón Ibérico de Bellota εξαιρετικής ποιότητας, με μια σαλάτα από πολύχρωμα μανιτάρια. Μια ξεχωριστή ισορροπία στη γεύση επιτυγχάνεται μεταξύ του jamon και των μανιταριών, ενώ η τριμμένη τραγανή παρμεζάνα δίνει νεύρο στο στόμα.

Για κυρίως πιάτο, δεν κατάφερα να αντισταθώ στα αυγά μελάτα με σολομό μπαλίκ και χαβιάρι. Μαγεία.Το brunch κλείνει μ’ ένα εντυπωσιακό stand επιδορπίων και φρέσκων φρούτων, ανάμεσα στα οποία ξεχώρισα τη granola με κρέμα γιαουρτιού μάγκο και passion fruit.

Πρόκειται για μια ξεχωριστή εμπειρία γεμάτη χρώματα, αρώματα και γεύσεις που αξίζει να ζήσει κανείς ένα Σαββατιάτικο ή Κυριακάτικο πρωινό στην πόλη, μια εμπειρία διαφορετική από τις συνηθισμένες.

Για περισσότερες πληροφορίες, ρίξτε μια ματιά στο μενού του brunch, το οποίο έχει κόστος 42 ευρώ το άτομο, εδώ.
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
CARPE VINUM
CARPE VINUM

Η Μαρία είναι Δικηγόρος Αθηνών αλλά και γκαλερίστα. Μεγαλωμένη σε κοσμοπολίτικο περιβάλλον και ζώντας για πολλά χρόνια στο εξωτερικό ανέπτυξε μια ιδιαίτερη σχέση με το κρασί και τη γαστρονομία, την οποία ακολουθεί πάντα και παντού! Δεν κρύβει ποτέ την παράφορη αγάπη της για την Αθήνα και μοιράζεται μαζί μας μικρά μυστικά από τον χώρο της γαστρονομίας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+