Οι Αναγνώστες Μίλησαν: Η All-Time Πεντάδα της Εθνικής Μπάσκετ

Στο τουρνουά του #eurobasket2022, η Εθνική Ομάδα Μπάσκετ έκανε μια διαδρομή με επτά αγώνες και μόνο μία ήττα στον νοκ άουτ αγώνα με τη γηπεδούχο Γερμανία, που πήρε τελικά την τρίτη θέση. Λίγες μέρες μετά, αναγνώστες και αναγνώστριες της αθηΝΕΑς ψήφισαν τους παίκτες που θεωρούν ότι θα αποτελούσαν την ιδανική Εθνική, σχηματίζοντας την πεντάδα της με παίκτες της τελευταίας 35ετίας.

Ποιοι παίκτες έρχονται πρώτοι στο μυαλό τους και ποιο το σκεπτικό πίσω από την «ψήφο» τους; Δύο παίκτες βρίσκονται σταθερά σε όλες τις απαντήσεις: ο άνθρωπος που άλλαξε τον ρου της ιστορίας του ελληνικού μπάσκετ, ο Νίκος Γκάλης, και ο διαστημικός Γιάννης Αντετοκούνμπο. Για τις άλλες θέσεις, οι επιλογές παρουσιάζουν αποκλίσεις.

Σε πολλές απαντήσεις υπάρχει ο Δημήτρης Διαμαντίδης, που μάλλον έρχεται τρίτος σε δημοφιλία. Ακολουθεί ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ο Βασίλης Σπανούλης, ενώ υπάρχουν και άλλοι παίκτες, όπως ο Φάνης Χριστοδούλου, ο Αργύρης Καμπούρης και ο Παναγιώτης Φασούλας, από τα χρόνια του ’87, ο Σωτήρης Σακελλαρίου, ο πλέι μέικερ της δεκαετίας του ’80, ο Γιώργος Σιγάλας από την ομάδα της δεκαετίας του ’90, αλλά και ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, ο Κώστας Τσαρτσαρής, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο Γιώργος Πρίντεζης και ο Νίκος Ζήσης, από τη γενιά που έδωσε το χρυσό του 2005 και το αργυρό του 2006.

Το εντυπωσιακό είναι ότι έχουμε ελάχιστες παρουσίες από τη νέα γενιά της Εθνικής Ομάδας. Οι παλαιότεροι, βέβαια, ήταν τεράστιοι παίκτες και δύσκολα μπορούν να αντικατασταθούν μέχρι να περάσουν οι σύγχρονοι στην ιστορία…

Πώς Ψήφισαν οι Αναγνώστες και οι Αναγνώστριες της αθηΝΕΑς

Νίκος Γκάλης: Κατέστησε το Μπάσκετ Εθνικό μας Άθλημα

Νίκος Ζήσης, Νίκος Γκάλης, Δημήτρης Διαμαντίδης, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Σοφοκλής Σχορτσιανίτης. Άφθονο ταλέντο, αθλητές-πρότυπα και σύνδεση του παρελθόντος με το παρόν και το μέλλον. Ο Νίκος Γκάλης ενέπνευσε μια ολόκληρη γενιά αλλά και ολόκληρη τη χώρα με τα όσα έκανε το 1987. Κατέστησε το μπάσκετ εθνικό μας άθλημα.

Τη σκυτάλη πήραν οι Δημήτρης Διαμαντίδης, Νίκος Ζήσης, Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, έχοντας πολλές επιτυχίες με την «επίσημη αγαπημένη», με τους δύο τελευταίους να αποτελούν μέλη της τελευταίας ομάδας που διακρίθηκε σε Ευρωμπάσκετ το 2009 (3η θέση). Κάτι που ευχηθήκαμε να καταφέρει και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με την Εθνική Ομάδα, όντας το παρόν και το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Νίκος Ζήσης αποτελεί προσωπική μου αδυναμία και λόγω της προσωπικής σχέσης μας, που κρατάει από τα χρόνια που πήγαινε γυμνάσιο ακόμη, και υπήρξε αθλητής μου στη σχολική ομάδα. Σπουδαίος αθλητής, ακόμη πιο σπουδαίος άνθρωπος και χαρακτήρας ήδη από μικρό παιδί.

Κώστας Βασιλείου, εκπαιδευτικός

Δημήτρης Διαμαντίδης: Εντυπωσιακός Αμυντικά, Ευφυέστατος Επιθετικά

Στον άσσο, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο πιο εντυπωσιακός αμυντικά αλλά και ευφυέστατος επιθετικά. Στα guard, ο Νίκος Γκάλης φυσικά, αλλά και ο Βασίλης Σπανούλης. Με ένστικτο «γκάνγκστερ» και «killer», δύσκολο το έργο κάθε αμυντικού. Στο «4» θα έβαζα τον Φάνη Χριστοδούλου. Γιατί λατρεύω το πάθος του, τον όγκο του, αλλά και την ψυχή του. Στο 5 εννοείται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Κώστας Μανώλογλου, ορθοπεδικός 

Το Απόλυτο Μπασκετικό Δίδυμο: Γκάλης-Γιαννάκης

Γκάλης: Δίδαξε και έφερε το μπάσκετ στην Ελλάδα με το τεράστιο ταλέντο του. Γιαννάκης: εξαιρετικός παίκτης. Οι δυο τους αποτέλεσαν το απόλυτο μπασκετικό δίδυμο. Σπανούλης και Διαμαντίδης: άξιοι διάδοχοι των παραπάνω. Και τέλος, φυσικά, Αντετοκούνμπο. Πέρα από το φυσικό ταλέντο και τη σωματική διάπλαση, μας δίδαξε πώς ο συνδυασμός ταλέντου και σκληρής δουλειάς μπορούν να σε ανεβάσουν στην κορυφή του κόσμου.

Δήμητρα Κατσαβριά, executive secretary

«Κλείνοντας τα φώτα, όμως, είναι ωραίο να λες για αυτούς που αποθεώνεις στο γήπεδο: “Αυτοί είναι ωραίοι τύποι, τελικά”».

Τον Αργύρη Καμπούρη, Τιμής Ένεκεν για να Σουτάρει στο Τέλος τις Βολές

Γκάλης, Διαμαντίδης, Χριστοδούλου, Αντετοκούνμπο, Καμπούρης. Ο Νίκος Γκάλης γιατί αυτός μας έμαθε τι είναι μπάσκετ. Ο Μητσάρας γιατί είναι ό,τι πιο ολοκληρωμένο σε guard είχε ποτέ η χώρα. Ο Φάνης γιατί, εκτός από αιώνιο ταλέντο, τον γουστάραμε γενικά σε όλα του. Ο Γιάννης γιατί είναι MVP και για όλα αυτά που συμβολίζει η ιστορία του. Και τον «τίμιο γίγαντα», τον Αργύρη, τιμής ένεκεν για να σουτάρει στο τέλος τις βολές.

Κωστής Χατζηφώτης, νομικός

Φάνης Χριστοδούλου: Το Μεγαλύτερο Ταλέντο του Ελληνικού Μπάσκετ

Η καλύτερη all-time πεντάδα της Εθνικής Ελλάδος Μπάσκετ: Γκάλης, Διαμαντίδης, Χριστοδούλου, Τσαρτσαρής, Αντετοκούνμπο. Ο Νικ γιατί έκανε ό,τι ήθελε την μπάλα, ο θεός! Ο Μητσάρας και ο Τσαρτσαρής γιατί είναι ό,τι πιο ολοκληρωμένο σε guard και power forward. Ο Φάνης γιατί ήταν το μεγαλύτερο ταλέντο του ελληνικού μπάσκετ. Ο Giannis ως ultimate MVP!

Ζήσης Μάρας, χειρουργός οδοντίατρος

Basket

Σπανούλης-Διαμαντίδης: Θα Αργήσουμε να Ξαναδούμε σε Ελληνικές Ομάδες Τέτοιους Παίκτες

Νίκος Γκάλης, Δημήτρης Διαμαντίδης, Βασίλης Σπανούλης, Θοδωρής Παπαλουκάς, Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο Νίκος Γκάλης, αν και δεν τον πρόλαβα, ήταν αυτός που άλλαξε τον ρου της ιστορίας του μπάσκετ και έκανε πολλούς νέους και μη να στραφούν στο συγκεκριμένο άθλημα. Διαμαντίδης-Σπανούλης-Παπαλουκάς, γιατί ήταν οι παίκτες που είχα την ευλογία να μεγαλώσω μαζί τους παίζοντας μπάσκετ και καθένας για διαφορετικούς λόγους μου έχει αφήσει το αποτύπωμά του. Οι Σπανούλης-Διαμαντίδης θεωρώ πως είναι θρύλοι του ελληνικού μπάσκετ και θα αργήσουμε πολύ να ξαναδούμε σε ελληνικές ομάδες τέτοιους παίκτες. Ο Παπαλουκάς, τεράστια καριέρα. Ο Γιάννης, ο καλύτερος παίκτης του κόσμου, που έχουμε την τύχη να είναι στην Εθνική μας.

Γιώργος Τριανταφυλλίδης, marketing manager στη Saucony

Φασούλας: η «Αράχνη» του Ελληνικού Μπάσκετ

Γιαννάκης: η κατάθεση καρδιάς και ψυχής σε κάθε αγώνα, σε συνδυασμό με τις αθλητικές του ικανότητες σε επίθεση, άμυνα και οργάνωση. Γκάλης: ο απόλυτος παγκόσμιος Έλληνας μπασκετμπολίστας. Δεν γίνεται να μην αναφέρω κάτι για τον άνθρωπο στον οποίο οφείλουμε την μπασκετική μας ιστορία και ύπαρξη. Χριστοδούλου: και μόνο για το ταλέντο του και την ευχαρίστησή του να παίζει. Ο δικός μας Magic Johnson στη 3η θέση (ή και σε όποια άλλη θέση). Πόσο μπροστά για την εποχή του! Γιάννης Αντετοκούνμπο: ο ώριμος πλέον Giannis των τίτλων MVP του NBA, ασταμάτητος, ολοκληρωμένος και παθιασμένος. Στην κορυφαία πεντάδα κάθε χώρας νομίζω. Φασούλας: η «αράχνη» του ελληνικού μπάσκετ, για την αμυντική του ικανότητα, την αποτελεσματικότητά του στην επίθεση μέσα στη ρακέτα και τα ριμπάουντ του.

Πάνος Δορμπαράκης, γυμναστής-ιδιοκτήτης του Athlesis

BasketΣωτήρης Σακελλαρίου: Μαχητικός, Προσηλωμένος, με Πάθος και Ήθος

Ξεκινώ με τον Σωτήρη Σακελλαρίου, μαχητικός πλέι μέικερ, γρήγορος και με πάθος, με τον νου του στο πώς θα κλέψει την μπάλα, προσηλωμένος και με ήθος. Ο Νίκος Ζήσης, που χαρακτηρίστηκε, εκτός από τη μεγάλη ικανότητά του ως παίκτη, και από το πνεύμα ομαδικότητας. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, πρότυπο παίκτη, εξαιρετικός σουτέρ, ονομαστός για τις πάσες του και γνωστός για το ήθος του. Ο Γιώργος Πρίντεζης, ξεχωριστός για το ιδιαίτερο σουτ του, για τη μεγάλη θέλησή του και την εξέλιξή του. Τέλος, ο Θοδωρής Παπαλουκάς, γνωστός για την ομαδικότητα και την οργανωτικότητά του, καθώς και για τις ασίστ πάσες του. Αυτά με το μάτι όχι ειδικού, αλλά με αγάπη προς το άθλημα, το ήθος των παικτών.

Ευτυχία Πρωτοπαπαδάκη, καλλιτέχνις

Big Σόφο: Δεν τον Σταματούσε Τίποτα

Σπανούλης, Γκάλης, Χριστοδούλου, Γιάννης και Σχορτσανίτης στα καλά του. Δυο guard φωτιά. Γκάλης, θεός. Σπανούλης, ασταμάτητος. Φάνης, ένα τριάρι που μπορεί να παίξει και στις πέντε θέσεις με άνεση. Γιάννης, MVP. Τα κάνει όλα. Big Σόφο, όταν ήταν καλά, δεν τον σταματούσε τίποτα.

Σοφοκλής Χαρατσάρης, ιδιοκτήτης καταστημάτων με αθλητικά είδη

«Γιάννης Αντετοκούνμπο: ο MVP του ΝΒΑ, που όλος ο κόσμος περιμένει να τον δει να παίζει, είτε είναι Έλληνας είτε βρίσκεται στο πιο απομακρυσμένο σημείο του πλανήτη».

Παναγιώτης Γιαννάκης: Φανταστικό Μπάσκετ

Νίκος Γκάλης: ο άνθρωπος που άλλαξε το μπάσκετ στην Ελλάδα και όλοι θέλαμε να γίνουμε σαν αυτόν. Παναγιώτης Γιαννάκης: συναθλητής τότε με τον Γκάλη, σήκωσε το βαρύ τρόπαιο, για να το κάνει και αργότερα, ως ομοσπονδιακός. Κατηύθυνε τους νέους που έχουν διαπρέψει σε όλο τον κόσμο παίζοντας φανταστικό μπάσκετ! Φάνης Χριστοδούλου: ο μπέμπης! Ο παίκτης που διέψευσε τον καθένα μας και διέπρεψε παντού. Σκόραρε, κατέβαζε την μπάλα, έπαιρνε ριμπάουντ. Δημήτρης Διαμαντίδης: και ποιος δεν θυμάται τις φωνές του εκφωνητή –«Το έβαλε!»– και τον ίδιο μετά να σηκώνει την κούπα. Γιάννης Αντετοκούνμπο: ο MVP του ΝΒΑ, που όλος ο κόσμος περιμένει να τον δει να παίζει, είτε είναι Έλληνας είτε βρίσκεται στο πιο απομακρυσμένο σημείο του πλανήτη.

Ματθαίος Στράντζαλης, στέλεχος στη LeasePlan

Νάσος Γαλακτερός: Στα Εύκολα και στα Δύσκολα, με Χαμόγελο και Αυταπάρνηση

Επιλέγω παίκτες που δεν είναι εν ενεργεία πλέον. Ο λόγος είναι ότι θέλω να κριθούν αφού κλείσει ο κύκλος τους στην Εθνική. Πλέι μέικερ ο ένας και μοναδικός Παναγιώτης Γιαννάκης, ο «Δράκος». Έδωσε την ψυχή του για την Εθνική και το ελληνικό μπάσκετ. Ό,τι του έλειπε σε ταλέντο, τα αναπλήρωνε με τσαγανό. Δυάρι, ο Γιώργος Σιγάλας. Ο «Ράμπο» τίμησε τη φανέλα όσο λίγοι και έκανε μερικά εντυπωσιακά τουρνουά με τη γαλανόλευκη. Τριάρι, ο Νάσος Γαλακτερός. Γλυκό χέρι και πάντα εκεί στα εύκολα και στα δύσκολα να βοηθάει όσο μπορεί, με χαμόγελο και αυταπάρνηση. Τεσσάρι, ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης. Ο «Μπέιμπι Σακ» δεν είχε διάρκεια στην προσφορά του, αλλά μόνο και μόνο η παρουσία στην ανεπανάληπτη εμφάνιση της επίσημης αγαπημένης εναντίον των ΗΠΑ αρκεί για να τον έχω στους επίλεκτους και ως εκπρόσωπο εκείνης της Εθνικής. Πεντάρι, η «Αράχνη», ο Παναγιώτης Φασούλας, αγαπημένος Έλληνας παίκτης του Shaquille O’Neal και διαχρονικό σέντερ της Εθνικής, με αποκορύφωμα τις εμφανίσεις του στον Καναδά το 1994.

Γιώργος Ράδος, επιχειρηματίας 

«Ψηφίζω στη θέση “ένα” τον θρύλο Νίκο Γκάλη ως τον Έλληνα που έφερε το μπάσκετ σε όλες τις γειτονιές».

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Δράσεις με Μηνύματα Ενάντια στον Ρατσισμό

Παίκτες και κορυφαίες προσωπικότητες που η πορεία τους έπαιξε και παίζει καθοριστικό ρόλο στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ και εμπνέει πολλούς συμπαίκτες, αθλητές και όχι μόνο, με τα ΠΟΛΛΑ «ένσημά» τους σε επίπεδο συλλόγων, εθνικών ομάδων και ευρωπαϊκών τίτλων. Παναγιώτης Γιαννάκης, καθοριστικός και πολύτιμος ο ρόλος του ως παίκτη, αλλά και ως προπονητή, σε ελληνικά και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Νίκος Γκάλης, από τους μεγαλύτερους σκόρερ και παίκτες στην ιστορία του αθλήματος στην Ελλάδα. Δημήτρης Διαμαντίδης, από τους καλύτερους και πιο πιστούς παίκτες στον Παναθηναϊκό, πιστός MVP, επίσης σε ελληνικά πρωταθλήματα και Euroleague. Βασίλης Σπανούλης, σε δύο κορυφαίες ελληνικές ομάδες, να κατακτά ελληνικά πρωταθλήματα και τίτλους σε final four. Γιάννης Αντετοκούνμπο, ένας κορυφαίος Έλληνας MVP στο NBA, αγαπητός με τον πιο απλό τρόπο στα media, αλλά βασικά για τη σχέση του με τα αδέρφια και την αγάπη του στην οικογένειά του και για τις μπασκετικές δράσεις του με μηνύματα ενάντια στον κοινωνικό ρατσισμό.

Ιωάννα Θυμιοπούλου, στέλεχος σε αθλητικές διοργανώσεις

Λιβέρης Ανδρίτσος: Το Οutsider που Κάνει την Ανατροπή

Γκάλης, Διαμαντίδης, Ανδρίτσος, Παπαλουκάς, Αντετοκούνμπο. Η «δική μου Εθνική». Γιατί σε μια dream team του εγκλήματος χρειάζεσαι έναν αδίστακτο star, έναν cool τύπο-πολυεργαλείο, ένα outsider που θα κάνει την ανατροπή, έναν ηγέτη με ψυχρή λογική και ένα talent-freak που σαρώνει! Στην πραγματικότητα, από το πρώτο καλάθι του Γκάλη μέχρι το τελευταίο κάρφωμα του Γιάννη, έχουν αλλάξει πολλά. Στη ζωή και στον αθλητισμό. Στο ίδιο το μπάσκετ. Στα πρόσωπά μας, ίσως και πιο βαθιά. Κλείνοντας τα φώτα, όμως, είναι ωραίο να λες για αυτούς που αποθεώνεις στο γήπεδο: «Αυτοί είναι ωραίοι τύποι, τελικά».

Κατερίνα Τζαβάρα, συγγραφέας

Ευθύμης Ρεντζιάς: Ολοκληρωμένος Έλληνας Center

Έπειτα από τόσα χρόνια επιτυχιών της Εθνικής Ελλάδος στο μπάσκετ ψηφίζω στη θέση «ένα» τον θρύλο Νίκο Γκάλη ως τον Έλληνα που έφερε το μπάσκετ σε όλες τις γειτονιές. Έδωσε το έναυσμα σε μια ολόκληρη γενιά –εκείνης της εποχής αλλά όχι μόνο– να ονειρεύεται πως μπορεί να ασχοληθεί με το μπάσκετ επαγγελματικά. Στη θέση «τέσσερα» τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, διότι μέσα από την προσωπική του ιστορία έδωσε ξανά την ελπίδα. Στη θέση «δύο» και «τρία» στους Σπανούλη και Διαμαντίδη, γιατί θεωρώ ότι και οι δύο άφησαν το προσωπικό τους στίγμα στην Εθνική Ομάδα και ιδιαίτερα όταν ψηφίστηκαν στην καλύτερη πεντάδα της Ευρώπης από το 2000 έως το 2020. Τέλος, στη θέση «πέντε» ψηφίζω τον Ευθύμη Ρεντζιά, τον οποίο θεωρώ τον πιο ολοκληρωμένο Έλληνα center, με πολύ καλό σουτ και απίστευτο ύψος, αν και αποχώρησε στην ηλικία των 30 εξαιτίας σοβαρού τραυματισμού.

 Ζαχαρένια Πιλιτσίδου, στέλεχος αθλητισμού

«Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, γιατί η επαφή του με το καλάθι ήταν μοναδική, το ίδιο και η σεμνότητά του».

Basket

Βασίλης Σπανούλης: Για τον Εγκεφαλικό Τρόπο Σκέψης

Ο Νίκος Γκάλης, γιατί χάρη σε αυτόν έγινε γνωστό το μπάσκετ στη χώρα μας. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, γιατί η επαφή του με το καλάθι ήταν μοναδική, το ίδιο και η σεμνότητά του. Ο Βασίλης Σπανούλης, για τον εγκεφαλικό τρόπο σκέψης που «έβαλε» στο άθλημα, την οξυδέρκειά του στο παιχνίδι, αλλά και τη σταθερότητα και ταπεινότητά του. Ο Γιώργος Σιγάλας, για τη μαχητικότητά του και γιατί η άμυνα είναι η βάση και η αρχή για όλα. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, γιατί συνέδεσε το άθλημα με τις ανθρώπινες αξίες.

Κλειώ Κεντερελίδου, καθηγήτρια στη Σχολή Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ

Γιώργος Πρίντεζης: Έξυπνος και Γρήγορος

Γκάλης: χωρίς σχόλια. Χριστοδούλου: χαρισματικός all around, με ταλέντο σε σουτ, μπασίματα, πάσες, ριμπάουντ, κατέβασμα μπάλας και μυαλό. Διαμαντίδης: ψηλό και έξυπνο πλέι μέικερ με ηγετικές ικανότητες, χωρίς τραβηγμένες ενέργειες στην επίθεση. Φασούλας: πανύψηλος, ωστόσο ευέλικτος και ταχύτατος. Φόβητρο στην άμυνα με τα μακριά του χέρια και το σωστό timing στα κοψίματα. Πρίντεζης: έξυπνος και γρήγορος.

Μαριλένα Λαυρεντιάδου, στέλεχος αθλητισμού

«Κριτήριό μου, ποιοι μου χάρισαν αναπάντεχη, ξέφρενη χαρά…».

Άφησα Έξω Πολλούς Παίκτες που Θαυμάζω

1. Δημήτρης Διαμαντίδης 2. Νίκος Γκάλης 3. Γιάννης Αντετοκούνμπο 4. Σοφοκλής Σχορτσιανίτης 5. Παναγιώτης Φασούλας

Δεν φανταζόμουν πως θα μου προκαλούσε στενoχώρια η σύνθεση της αγαπημένης μου πεντάδας. Οι επιλογές μου, όμως, άφησαν έξω πολλούς παίκτες που θαυμάζω. Κριτήριό μου ήταν ποιοι μου χάρισαν αναπάντεχη, ξέφρενη χαρά μέσα από τις εμφανίσεις τους στις κατακτήσεις των μεταλλίων το 1987, το 1989, το 2005 και το 2009. Αλλά η χαρά μου από τις θύμησες θα γίνει πάλι στενοχώρια αν δεν συμπεριλάβω αυθαίρετα σε αυτήν τη λίστα και έναν έκτο, τον Παναγιώτη Γιαννάκη, που με το μιμητικό του πάθος ανέβηκε στο πόντιουμ και ως παίκτης και ως προπονητής. Και ο Αντετοκούνμπο τότε, γιατί είναι στη λίστα, δεν έχει κερδίσει μετάλλιο, θα αναρωτηθεί κανείς. Γιατί εύχομαι να συνεχίσει να μου δίνει απλόχερα χαρά και θα έρθει κάποια στιγμή και το μετάλλιο για να ανήκει και δικαιωματικά στη λίστα.

Αργυρώ Μπαράτα, cultural experiences designer

«Γιατί όλοι τους έχουν αγαπήσει το μπάσκετ».

 Υψηλή Μπασκετική Ευφυΐα

Δημήτρης Διαμαντίδης, Νίκος Γκάλης, Φάνης Χριστοδούλου, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Λάζαρος Παπαδόπουλος. Η επιλογή των συγκεκριμένων παικτών έγινε γιατί είναι και στις δύο πλευρές του γηπέδου εξαιρετικοί. Πολύ καλοί αμυντικοί και εξαιρετικοί επιθετικά. Γιατί μπορούν να αντεπεξέλθουν σε κάθε συνθήκη που θα δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Είναι σούπερ ταλαντούχοι και με φοβερά αθλητικά προσόντα και υψηλή μπασκετική ευφυΐα.

Κυριάκος Μπαχταλιάς, προπονητής μπάσκετ στην Αμερική

Πρότυπα Έμπνευσης σε Αγωνιστικό και σε Ανθρώπινο Επίπεδο

Νίκος Γκάλης, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Δημήτρης Διαμαντίδης, Βασίλης Σπανούλης, Παναγιώτης Γιαννάκης. Γιατί όλοι τους έχουν αγαπήσει το μπάσκετ, έχουν συμβάλει στο να αγαπηθεί και αποτελούν πρότυπα έμπνευσης τόσο σε αγωνιστικό όσο και σε ανθρώπινο επίπεδο.

Κατερίνα Κανακάρη, περιβαλλοντολόγος

 

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Άγγελος Ζυμάρας: Μια Ζωή Πίσω από τη Φωτογραφική Κάμερα

Μαρία Πολύζου: Η Ζωή Είναι Ένας Μαραθώνιος

Κώστας Δαβερώνας: Η Κολύμβηση είναι Άθλημα Μακροζωίας

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Δημοσιογράφος & Εμπορικός Διευθυντής
Δημοσιογράφος & Εμπορικός Διευθυντής

Δημοσιογράφος και Εμπορικός Διευθυντής στην αθηΝΕΑ. Tannins Addicted. Travel Writer & Passionate Traveller-Check on Amazon my travel book "Destination Greece: Experience the Country like a Local". Content Creator. Διευθυντής του περιοδικού Athletics Magazine, συνεπιμελητής και συνδιοργανωτής της Cheap Art στη Θεσσαλονίκη, παρουσιαστής του ταξιδιωτικού ντοκιμαντέρ PEDAL, καλλιτέχνης φωτογράφος, σύμβουλος δημοσίων σχέσεων σε εταιρείες, μαραθωνοδρόμος, αστικός αναβάτης ποδηλάτου, κολυμβητής ανοιχτής θάλασσας, ταξιδιώτης, Θεσσαλονικιός που ζει στην Αθήνα. Αναζητά το Θ όπου και αν βρίσκεται.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+