Άλλη Μια Φορά με Πάθος, Nick

“Τα τραγούδια είναι παράξενα πράγματα”, δήλωνε πρόσφατα σε συνέντευξή του ο Nick Cave. “Είναι υπομονετικά και περιμένουν για το νόημα, και το νόημα μέσα στα χρόνια αλλάζει”.

Ένας από τους τελευταίους μεγάλους τεχνίτες των τραγουδιών, όχι μόνο της γενιάς του (που εγκατέλειψε νωρίς), αλλά και ολόκληρης της ροκ ιστορίας, ξέρει ποια και πόση είναι η δύναμη των τραγουδιών μέσα στο χρόνο. Άλλωστε, αυτή η δύναμη είναι που τον έκανε σπουδαίο και ανθεκτικό, είναι από αυτούς τους καλλιτέχνες που όταν μιλούν σιωπάς και τους ακούς!

Ο 60χρονος σήμερα Nick Cave έχει βγει για ευρωπαϊκή περιοδεία με τους Bad Seeds, τη μπάντα που ξέρει εδώ και 30 χρόνια να συνοδεύει και να αποθεώνει ηχητικά τα τραγούδια του, και που κινείται με μεγάλη ευκολία από την κομψότητα και τη φινέτσα, στο απόλυτο χάος. Έρχονται και στα μέρη μας, στην Αθήνα, για μια απολύτως sold out συναυλία (εδώ και δύο μήνες!), την Πέμπτη 16/11.

Η περιοδεία του μοιάζει να είναι για τον ίδιο και τους Bad Seeds ένας θρίαμβος θετικής διάθεσης, έμπνευσης, και μπορεί και εξιλέωσης για τον μεγάλο και σημαντικό Nick Cave. “Σε αγαπάμε”, φωνάζει εν χορώ το κοινό του, για να απαντήσει ο ίδιος “χαίρομαι που το ξεκαθαρίσαμε από την αρχή”. “Θέλω το κοινό που έρχεται σε αυτές τις συναυλίες να φεύγει πιο αισιόδοξο και με πιο θετική διάθεση απ’ ό,τι ήρθε […] θέλω να φεύγουν καλύτερα απ’ ό,τι ήρθαν.”

Πολλές φορές σκέφτομαι τους πολλούς λόγους που συντελούν στο να έχει ένας καλλιτέχνης και το έργο του διάρκεια, αντοχή στο χρόνο, και ιδιαίτερη βαρύτητα στο κοινό -σε ακροατές και θεατές- για τη γενιά του και τους σύγχρονούς του καλλιτέχνες. Ο Nick Cave ξεπέρασε όλες τις κορυφές… Μάλλον γιατί σ’ αυτόν συναντήθηκαν όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν έναν καλλιτέχνη ΜΕΓΑΛΟ.

Nick, την απάντηση την πήρες.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
The Bright Side of the Road
The Bright Side of the Road

Ο Γιώργος Μουχταρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963 και είναι δημοσιογράφος και μουσικός παραγωγός. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία από το περιοδικό Ήχος & Hi Fi το 1983, στο οποίο βρέθηκε για περίπου 10 χρόνια. Την περίοδο εκείνη ήταν κιθαρίστας, τραγουδιστής και συνθέτης στο συγκρότημα The Jay Walkers, που κυκλοφόρησε έναν δίσκο από την Virgin Records. Παράλληλα, συνεργάστηκε με τα περιοδικά Εικόνες και Επτάμιση και με την εκπομπή Ραδιοσυννεφούλα, του Τετάρτου Προγράμματος. Συνεργάστηκε επίσης με τα ραδιόφωνα Pop Fm και Ρυθμός της πρώτης περιόδου, ενώ από το 2003 έως το 2011 ήταν ο Διευθυντής Προγράμματος του Ραδιοφώνου Kosmos 93,6. Το Μάρτιο του 2011 βρέθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Εν Λευκώ. Σήμερα είναι Διευθυντής Προγράμματος στον Pepper 96,6, ενώ από το μικρόφωνο του παρουσιάζει 10-1 κάθε πρωί την εκπομπή The Bright Side of the Road. Μοιράζεται μαζί μας τις μουσικές του επιλογές κάθε Παρασκευή, μέσα από τη στήλη με το ίδιο όνομα!

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+