Eurolife ERB: Αναζητώντας τις Αξίες Σου

eurolife

Σε ένα κόσμο που αλλάζει και μετασχηματίζεται, έχουμε πολλές φορές την ανάγκη για μια σταθερά. Μια βάση που θα βρίσκεται εκεί όταν τη χρειαστούμε.

Ο ασφαλιστικός Όμιλος Eurolife ERB αποτελεί μέλος της Fairfax Financial Holdings Limited. Ένας όμιλος που σχεδιάζει, διαθέτει και προωθεί ασφαλιστικά προϊόντα και υπηρεσίες που καλύπτουν όλες τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου. Με την κληρονομιά της πολυετούς εμπειρίας του και με σταθερές τις θεμελιώδεις αρχές του, έχει πετύχει να βρίσκεται στο επίκεντρο της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, κατέχοντας ηγετική θέση στον κλάδο. Επιτυγχάνει σταθερά ισχυρή κερδοφορία, διαθέτει υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια που υπερκαλύπτει τις ευρωπαϊκές εποπτικές απαιτήσεις, με σκοπό να είναι κάθε στιγμή σε θέση να εκπληρώνει άμεσα τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει για τους ασφαλισμένους του.

Όταν οι Αριθμοί Λένε την Αλήθεια

Ο Όμιλος Eurolife ERB κατέχει την ηγετική θέση στην κερδοφορία στην ελληνική ασφαλιστική αγορά με € 21,3 εκατ. λειτουργικά κέρδη προ φόρων και € 198,3 εκατ. συνολικά κέρδη προ φόρων το 2018, ενώ είναι δεύτερος σε παραγωγή με € 436 εκατ. εγγεγραμμένα ασφάλιστρα την ίδια χρονιά. Το σύνολο του ενεργητικού του φτάνει τα € 2,8 δισ., με το συνολικό ποσό αποζημιώσεων να είναι € 194 εκατ. για το 2018. Ακομα, έχει επενδύσει σε έργα υποδομών περί τα € 2,5 εκατ. Φυσικά, πίσω από αυτή την επιτυχημένη αυτή πορεία βρίσκονται πάνω από 350 εργαζόμενοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Το Τρίπτυχο Συνεργασία-Επενδύσεις-Ψηφιακή Καινοτομία

Με την ώθηση της Fairfax και τη συνεργασία του με τη Eurobank και ένα ευρύ δίκτυο ασφαλιστικών συνεργατών σε ολόκληρη την Ελλάδα (περισσότεροι από 1.200 συμβεβλημένοι ασφαλιστικοί συνεργάτες σε ολόκληρη τη χώρα), έχει καταφέρει να διαθέτει οικονομική ευρωστία και να υπερκαλύπτει με άνεση τους απαιτούμενους δείκτες φερεγγυότητας. Επενδύει συστηματικά και με συνέπεια στην τεχνολογία και την καινοτομία, υλοποιώντας έργα για τον ψηφιακό του εκσυγχρονισμό. Ανανεώνει τις υποδομές του με νέες τεχνολογικές πρακτικές, ώστε η εμπειρία που προσφέρει στους πελάτες και τους συνεργάτες του να είναι πραγματικά σύγχρονη.

Στα έργα του ψηφιακού του εκσυγχρονισμού ανήκουν:

  • Το portal Eurolife Partners, μέσω του οποίου όλοι οι συνεργάτες της εταιρείας μπορούν, εύκολα και γρήγορα, να ετοιμάσουν προσφορές, να εκδώσουν και να παρακολουθούν συμβόλαια, να προχωρούν σε τιμολογήσεις, για όλες τις ροές του Ομίλου Eurolife ERB.
  • Η πλατφόρμα Eurolife Connect, μέσω της οποίας κάθε πελάτης μπορεί να έχει πλήρη εικόνα του ασφαλιστικού προφίλ του στον Όμιλο, αποκτώντας άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες όπως συμβόλαια, αιτήματα αποζημιώσεων και πληρωμή ασφαλίστρων.
  • H πλατφόρμα Salesforce CRM, η οποία είναι ένα πρωτοποριακό και σύγχρονο εργαλείο εξυπηρέτησης πελατών που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Salesforce, την κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης συστημάτων CRM παγκοσμίως. Με την πλατφόρμα αυτή, τα στελέχη του Ομίλου μπορούν να διαχειρίζονται σε πραγματικό χρόνο τα αιτήματα των πελατών τους, δίνοντάς τους πλήρη εικόνα για τα προγράμματα, τα αιτήματα και τις συναλλαγές κάθε πελάτη, προσφέροντας μια αποτελεσματική, σύγχρονη και προσωποποιημένη εμπειρία εξυπηρέτησης.
  • Η επένδυση σε ένα κορυφαίο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης, σε συνεργασία με τη DataRobot, μια πρωτοποριακή εταιρεία που ασχολείται με το ΑΙ και τις εφαρμογές του. Το συγκεκριμένο εργαλείο χρησιμοποιεί μοντέλα αυτοματοποιημένης γνώσης (machine learning), δίνοντας πρόσβαση σε μεγάλο αριθμό αλγορίθμων. Με ανάλυση δεδομένων, επιτρέπει αυτοματοποιημένη μάθηση για τάσεις, ζημιές, ακυρώσεις συμβολαίων κ.λπ.

Ένα Στρατηγικό Πλάνο που Εξελίσσεται

Στις προτεραιότητες του Ομίλου Eurolife ERB βρίσκεται το στρατηγικό πλάνο για την περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου συνεργατών, ο σχεδιασμός και η προώθηση νέων προϊόντων, η αξιοποίηση των assets του, η ανάπτυξη νέων έργων και υποδομών τεχνολογίας και η περαιτέρω ενίσχυση του στελεχιακού του δυναμικού, με το να γίνει ένας employer of choice για νέους επαγγελματίες, από όποιο αντικείμενο κι αν προέρχονται. Ο Όμιλος Eurolife ERB ήδη στελεχώνει τις διάφορες διευθύνσεις του με ανθρώπους διαφορετικών ειδικοτήτων (από αναλογιστές και συμβούλους πωλήσεων μέχρι marketing, data scientists και developers). Ο Όμιλος επενδύει και σε ευέλικτες εκπαιδευτικές δραστηριότητες για το δίκτυο συνεργατών του, όπως επαγγελματική πιστοποίηση, επανεκπαίδευση & επαναπιστοποίηση διαμεσολαβητών, εργαστήρια ανάπτυξης δεξιοτήτων, καθώς και το ΠΜΣ Advanced Program in Management for Insurance Executives, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Η Εταιρική Ευθύνη ως Ανάπτυξη Δεσμών με την Κοινωνία

Ο Όμιλος Eurolife ERB υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με στόχο να επιστρέφει, κάθε χρόνο, μέρος της κερδοφορίας του Ομίλου στην κοινωνία. Το πρόγραμμα σχεδιάζει και υλοποιεί στοχευμένες δράσεις σε 3 βασικούς πυλώνες:

  • Ποιότητα Ζωής
  • Παιδεία και Πολιτισμός
  • Επιχειρηματικότητα

Μια από τις πλέον σημαντικές συνεργασίες είναι αυτή που αναπτύχθηκε με τη HOPEgenesis για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα, μέσω εκπόνησης σχετικών ερευνών και την υλοποίηση οδοιπορικών ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την υπογεννητικότητα σε απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές της χώρας. Μέσω των ερευνών, ο κοινός τους στόχος είναι να σκιαγραφήσουν το πρόβλημα της υπογεννητικότητας, αναδεικνύοντας τους παράγοντες που το δημιουργούν, καθώς και τις προεκτάσεις του στην κοινωνία και την οικονομία.

Τα οδοιπορικά αυτά, παρέχουν ενημέρωση σε γυναίκες που, είτε είναι ήδη έγκυες, είτε επιθυμούν να κυοφορήσουν, αλλά και για τις υπηρεσίες φροντίδας και υποστήριξης που μπορεί να τους προσφέρει η HOPEgenesis κατά τη διάρκεια της κύησης και του τοκετού.

Μια συνεργασία πολιτισμού και παιδείας είναι αυτή με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, με σκοπό την προώθηση του πολιτισμού και της γνώσης. Ο Όμιλος υποστηρίζει όλες τις δράσεις του ΜΚΤ, όπως τον ετήσιο Παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής, τα εκπαιδευτικά Summer Camps για παιδιά, τα interactive Workshops Σαββατοκύριακου για παιδιά και οικογένειες, το event Cycladic Late Night για νέους ενήλικες και τις εκπαιδευτικές Μουσειοσκευές που ταξιδεύουν σε σχολεία ολόκληρης της χώρας.

Ο Όμιλος Eurolife ERB στηρίζει έμπρακτα την Εθνική Λυρική Σκηνή, με σκοπό την προώθηση του έργου και των δραστηριοτήτων. Ο Όμιλος είναι Πάγιος Χορηγός του καλλιτεχνικού προγράμματος της Κεντρικής Σκηνής και υποστηρίζει τα εκπαιδευτικά και κοινωνικά προγράμματά της, με πιο πρόσφατη την περιοδεία της όπερας κουκλοθέατρου El Retablo de Maese Pedro σε δέκα πόλεις της βόρειας Ελλάδας.

Τέλος, η συνεργασία με την ethelon, με θέμα την ανάπτυξη εθελοντικών δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών για τους εργαζόμενους της εταιρείας, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την υλοποίηση της Εβδομάδας Εθελοντισμού του Ομίλου, κατά την οποία οι εργαζόμενοι πρόσφεραν βοήθεια σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Επίσης, σε συνεργασία με την ethelon, ο Όμιλος συμμετέχει και στην υλοποίηση επιμέρους δράσεων για την υποστήριξη φορέων, παρέχοντάς τους τον εξοπλισμό και τα υλικά που χρειάζονται, ώστε να συνεχίζουν απρόσκοπτα το έργο τους.

“Τι Έχει Αξία για Σένα;”

Με μια καμπάνια αξιόλογης αισθητικής, ο Όμιλος Eurolife ERB “μετράει” μαζί μας τι έχει, τελικά, αξία για τον καθένα από εμάς. Είναι οι επιδιώξεις, είναι όσα οραματιζόμαστε για εμάς και τους οικείους που μας παρακινούν καθημερινά. Μέσω της καμπάνιας αυτής, ο Όμιλος Eurolife ERB υπενθυμίζει ότι βρίσκεται στο πλευρό των ανθρώπων, ενθαρρύνοντάς τους να ζουν τη ζωή που επιθυμούν, με αισιοδοξία, θετική διάθεση και όραμα να κάνουν πραγματικότητα κάθε επιδίωξή τους.

Απέναντι στην ένταση της καθημερινότητας, η καμπάνια αυτή στέκεται με έναν πιο φρέσκο, διαφορετικό, ανθρώπινο τρόπο στο σκοπό του Ομίλου Eurolife ERB, ο οποίος είναι να ασφαλίζει όλα αυτά που έχουν αξία για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά.

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+