Ανοιξιάτικοι Αγώνες Δρόμου

Η Άνοιξη είναι γεμάτη από αγώνες τρεξίματος. Σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε πόλη, σε κάθε βουνό και μικρό ή μεγάλο χωριό, πραγματοποιούνται αγώνες ανώμαλου ή ασφάλτινου δρόμου. Μάλιστα, πάνω από 600 αγώνες θα πραγματοποιηθούν το 2017 στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια ολόκληρης της χρονιάς. Είναι εντυπωσιακή η ανάπτυξη μιας δραστηριότητας που μόνο θετικό πρόσημο έχει.

Η Αθήνα γέμισε πριν λίγες μέρες από χιλιάδες χαρούμενους δρομείς που έτρεξαν στον Ημιμαραθώνιο στο κέντρο της πόλης. Εντυπωσιακές εικόνες από άδειους δρόμους που φαντάζαν τόσο ελκυστικοί, όταν τις άλλες μέρες είναι μέσα στα αυτοκίνητα, τις κόρνες και τις χαλασμένες εξατμίσεις. Μία πόλη που έδειχνε χαρούμενη και ζωντανή. Γεμάτη ανθρώπους που αναζητούσαν μετά κάπου να κάτσουν για καφέ ή φαγητό. Άλλωστε οι αγώνες δρόμου έχουν μεγάλη συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη όπου κι αν γίνονται.

Ο αθλητικός τουρισμός είναι και εσωτερικός, ακόμη και μέσα στην ίδια τη μεγάλη πόλη. Πριν από ένα χρόνο η αθηΝΕΑ πήρε τη σκυτάλη και έτρεξε στα Βίκος Street Relays στη Γλυφάδα. Την Κυριακή 9 Απριλίου θα γίνει μπροστά στο παλιό Δημαρχείο της Γλυφάδας ο φετινός αγώνας και έχει καλό σκοπό, μιας και τα έσοδα θα πάνε στο Make a Wish. Ελάτε να τρέξετε με την αθηΝΕΑ στις Σκυταλοδρομίες Δρόμου της Γλυφάδας και συνδυάστε την άσκηση με την κοινωνική προσφορά.

Οι αγώνες είναι και για μικρούς (4×50 μέτρα και 4×100 μέτρα για παιδιά από 3 έως 11 ετών) και για μεγάλους (4×2.500 μέτρα, 2×5.000 μέτρα και ατομικό 10άρι από 12 ετών και άνω). Κάντε την εγγραφή σας στο vikos.relays.gr και στείλτε μας email στο info@a8inea.com αν θέλετε να τρέξετε με τα χρώματα της αθηΝΕΑς!

Μετά τον αγώνα, μη χάσετε την ευκαιρία να ανακαλύψτε τα καλύτερα σημεία για καφέ και φαγητό στη Γλυφάδα, δίπλα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο ελκυστικά σημεία της Αττικής.

Οι φωτογραφίες από τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας και από τα Street Relays της Γλυφάδας είναι του φωτογράφου Άγγελου Ζυμάρα.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Δημοσιογράφος & Εμπορικός Διευθυντής
Δημοσιογράφος & Εμπορικός Διευθυντής

Δημοσιογράφος και Εμπορικός Διευθυντής στην αθηΝΕΑ. Tannins Addicted. Travel Writer & Passionate Traveller-Check on Amazon my travel book "Destination Greece: Experience the Country like a Local". Content Creator. Διευθυντής του περιοδικού Athletics Magazine, συνεπιμελητής και συνδιοργανωτής της Cheap Art στη Θεσσαλονίκη, παρουσιαστής του ταξιδιωτικού ντοκιμαντέρ PEDAL, καλλιτέχνης φωτογράφος, σύμβουλος δημοσίων σχέσεων σε εταιρείες, μαραθωνοδρόμος, αστικός αναβάτης ποδηλάτου, κολυμβητής ανοιχτής θάλασσας, ταξιδιώτης, Θεσσαλονικιός που ζει στην Αθήνα. Αναζητά το Θ όπου και αν βρίσκεται.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+