Αντίστροφη Μέτρηση για τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Ο Μαραθώνιος της Αθήνας είναι την Κυριακή 13 Νοεμβρίου και όλοι ετοιμάζονται για να ζήσουν την εμπειρία του τερματισμού στο Καλλιμάρμαρο. Είναι τεράστια χαρά και απίστευτο συναίσθημα, ακόμη κι αν συμμετέχει κάποιος στα 5 χιλιόμετρα. Για όσους δε δοκιμάσουν στα 42.195 μέτρα, εκεί μιλάμε για επίτευγμα και όνειρο ζωής. Μια διοργάνωση με τεράστια συμμετοχή, που αποτελεί αφορμή για πολλούς ξένους δρομείς να επισκεφτούν την Αθήνα και την Ελλάδα. Μια ευκαιρία να δείξουμε ότι μπορούμε να βγούμε στους δρόμους και να χειροκροτήσουμε την προσπάθεια όσων επιλέξουν να τρέξουν, να υπάρχουν και ένθερμοι θεατές, αφού πλέον δρομείς υπάρχουν. Το τρέξιμο άλλωστε έχει γίνει η απόλυτη μόδα, και άνθρωποι που δεν το είχαν ποτέ στο πρόγραμμά τους, τώρα τρέχουν σε αγώνες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Αυτοί όμως που ξεκινούν τώρα έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από παρότρυνση, από ενίσχυση και έμπνευση.

Το δύσκολο άλλωστε είναι αυτό που κάνουν. Παλεύουν να βγάλουν 40 λεπτά προπόνησης και για αυτούς είναι σαν μαραθώνιος. Αλλά έχει αξία η προσπάθεια. Πριν από λίγες εβδομάδες και η σκέψη μόνο ότι θα έτρεχαν θα τους φαινόταν υπερβολική. Κάθε φορά που βάζουν τα αθλητικά τους και βγαίνουν για τρέξιμο είναι μία κατάκτηση, σαν να ανεβαίνεις στην κορυφή του Ολύμπου. Γιατί κάθε φορά πλησιάζουν όλο και πιο κοντά στο στόχο, που είναι να τρέχουν χωρίς σταματημό στην προπόνησή τους και να τερματίσουν σε έναν αγώνα για πρώτη φορά.

Το τρέξιμο δεν έχει ηλικία. Μας το θυμίζει η ταινία Finish Line της Ελιάνας Αμπραβανελ, η οποία θα προβληθεί στο Δαναό αυτές τις μέρεςκαι περιγράφει τις ιστορίες τριών δρομέων. Αξίζει να δείτε την ταινία και να πάρετε έμπνευση από την επιθυμία των πρωταγωνιστών της να τερματίζουν τον Κλασικό Μαραθώνιο. Κι ας μη το έχουν ως εικόνα! Δεν είναι αυτό που θα έλεγε κάποιος αθλητικοί τύποι. Αλλά ποιος νοιάζεται; Εκείνη τη στιγμή που τρέχουν, νιώθουν ζωντανοί κι αυτό τους δίνει χρόνια παραπάνω.

Σκυτάλη στο τρέξιμο και την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, με τη σειρά Βίκος Street Relays να επιστρέφει στον Πειραιά για τρίτη χρονιά. Εκεί θα τρεξει και η running team της αθηΝΕΑς! Γιατί το τρέξιμο θέλει παρέα. Τρέχοντας μαζί με άλλους, μπορούμε να τρέχουμε περισσότερο και καλύτερα. Στείλτε μας email εδώ για συμμετοχή στην ομάδα μας!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
Δημοσιογράφος & Εμπορικός Διευθυντής
Δημοσιογράφος & Εμπορικός Διευθυντής

Δημοσιογράφος και Εμπορικός Διευθυντής στην αθηΝΕΑ. Tannins Addicted. Travel Writer & Passionate Traveller-Check on Amazon my travel book "Destination Greece: Experience the Country like a Local". Content Creator. Διευθυντής του περιοδικού Athletics Magazine, συνεπιμελητής και συνδιοργανωτής της Cheap Art στη Θεσσαλονίκη, παρουσιαστής του ταξιδιωτικού ντοκιμαντέρ PEDAL, καλλιτέχνης φωτογράφος, σύμβουλος δημοσίων σχέσεων σε εταιρείες, μαραθωνοδρόμος, αστικός αναβάτης ποδηλάτου, κολυμβητής ανοιχτής θάλασσας, ταξιδιώτης, Θεσσαλονικιός που ζει στην Αθήνα. Αναζητά το Θ όπου και αν βρίσκεται.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+