Η Ετήσια Γευσιγνωσία του Αιόλου

Την περασμένη Παρασκευή πραγματοποιήθηκε για 16η συνεχόμενη χρονιά, η ετήσια γευσιγνωσία του Αιόλου, της εισαγωγικής εταιρίας εκλεκτών οίνων και ποτών, στο Intercontinental. Τη συγκεκριμένη έκθεση προσπαθώ να μη την χάνω ποτέ, γιατί ξέρω ότι εκεί θα δοκιμάσω κρασιά “υψηλής έκφρασης”. Σήμερα λοιπόν σας παρουσιάζω 5 από τα κρασιά στα οποία δεν θα έλεγα ποτέ όχι αν μου προσέφερε κάποιος ένα ποτήρι, κρασιά από τα οποία η κάθε γουλιά είναι μια πραγματικά ξεχωριστή εμπειρία.

Villa Maria 2015, Sauvignon Blanc (~17€)
Έχει μέτριο λεμονί χρώμα με χρυσές ανταύγειες και έντονα, μεθυστικά αρώματα από εξωτικά φρούτα, αλλά και φυτικότητα. Ένα απόλυτα χαρακτηριστικό κρασί της Νέας Ζηλανδίας.

Dum Vinum Sperum, Κτήμα Σκούρα (~25€)
Άλλο ένα καταπληκτικό κρασί από το Κτήμα του Σκούρα. Χρυσό στο χρώμα, από την ποικιλία Chardonnay. Το πιο δυνατό του χαρακτηριστικό είναι η αξέχαστη πολύπλοκη επίγευση που αφήνει στο στόμα.

Κτήμα Καρυδά Συλλεκτικό (~21€)
Ένα πληθωρικό, γεμάτο κόκκινο κρασί από Cabernet Sauvignon, Merlot και Ξινόμαυρο, που γεμίζει τις αισθήσεις με αρώματα μαύρων φρούτων και βανίλιας. Ένα κρασί που μπορεί να παλαιωθεί.

The Lodge Hill 2013, Shiraz, Jim Barrey (~25€)
Ένα πολύ εκφραστικό κόκκινο κρασί, βαθύ κόκκινο με μωβ ανταύγειες, που πίνεται εύκολα κάθε στιγμή. Έχει φινετσάτα αρώματα κόκκινων φρούτων και μαρμελάδων. Οι τανίνες του είναι βελούδινες.

Vinsanto 2003, Οινοποιείο Χατζηδάκη (~22€)

Ένα πραγματικά απολαυστικό γλυκό κρασί από την Σαντορίνη. Τα αρώματα που μπορεί κανείς να ανακαλύψει σε κάθε γουλιά είναι πολλά, όπως αποξηραμένα φρούτα σοκολάτα και καφέ. Η αρμονία στη γεύση είναι εντυπωσιακή.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
CARPE VINUM
CARPE VINUM

Η Μαρία είναι Δικηγόρος Αθηνών αλλά και γκαλερίστα. Μεγαλωμένη σε κοσμοπολίτικο περιβάλλον και ζώντας για πολλά χρόνια στο εξωτερικό ανέπτυξε μια ιδιαίτερη σχέση με το κρασί και τη γαστρονομία, την οποία ακολουθεί πάντα και παντού! Δεν κρύβει ποτέ την παράφορη αγάπη της για την Αθήνα και μοιράζεται μαζί μας μικρά μυστικά από τον χώρο της γαστρονομίας.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+