Αθήνα και Θεσσαλονίκη: Whatever You Love, Love it Here

Αθήνα ή Θεσσαλονίκη; Και οι δύο. Η νέα καμπάνια της Aegean και του ΕΟΤ που φιλοδοξεί να αναδείξει το τουριστικό προϊόν των δύο προορισμών σε στοχευμένες αγορές του εξωτερικού μας λύνει το δίλημμα, με μια καμπάνια που αναδεικνύει όλα εκείνα που μπορεί κανείς να αγαπήσει σε καθεμιά από τις δύο πόλεις. “Whatever you love, love it here”, προσκαλεί τους δυνητικούς επισκέπτες η ολοκληρωμένη αυτή νέα εκστρατεία προβολής “Athens/Thessaloniki is a city for all kinds of lovers”, που υπόσχεται να δημιουργήσει μακροπρόθεσμη αξία για τη χώρα και τον τουρισμό συνολικά.

Η έμφαση δίνεται στους διαφορετικούς τρόπους που μπορεί κανείς να απολαύσει την κάθε πόλη – στους διαφορετικούς τρόπους που υπάρχουν για να την αγαπήσει. Άλλωστε, μια πόλη δεν βιώνεται με τον ίδιο τρόπο από όλους τους επισκέπτες της, όπως δεν σημαίνει τα ίδια πράγματα για όλους της τους κατοίκους. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για δυο πόλεις τόσο μοναδικές – με παρελθόν, με μέλλον, με πολλές ομορφιές, αλλά και αρκετά περιθώρια βελτίωσης. Αθήνα και Θεσσαλονίκη επιφυλάσσουν διαφορετικές εμπειρίες για κάθε έναν επισκέπτη που προσγειώνεται στη χώρα μας, έτοιμος να τις ανακαλύψει – μοναδικές για τον κάθε έναν διαδρομές, όπως μοναδικός είναι και ο ίδιος.

Στόχος της καμπάνιας είναι να αναδείξει τις δύο πόλεις ως city break προορισμούς που μπορούν να προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Όσο για τη στόχευσή της, αφορά αγορές που είναι γεωγραφικά τοποθετημένες σε ακτίνα εντός 3-4 ωρών από την Ελλάδα, για τις οποίες τόσο η Αθήνα όσο και η Θεσσαλονίκη θα μπορούσαν να αποτελούν δημοφιλέστατο προορισμό city break. Συγκεκριμένα, η μεν καμπάνια της Αθήνας εστιάζει στις αγορές της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, η δε καμπάνια της Θεσσαλονίκης στη γερμανική αγορά.

Έτσι, Για το σύνολο του τουριστικού προϊόντος της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έχουν σχεδιαστεί δημιουργικές εφαρμογές, στα αγγλικά και στα γερμανικά γλώσσα, ενώ στο πλαίσιο της καμπάνιας θα υλοποιηθούν μεταξύ άλλων  δημιουργικές ενέργειες επικοινωνίας με διαφορετική στόχευση ανά κοινό μέσα από διαφορετικά κανάλια, με έμφαση στο online περιβάλλον. Δημιουργήθηκαν μάλιστα τα ακόλουθα δύο θεματικά βίντεο που αποτυπώνουν δημιουργικά το τουριστικό προϊόν των δύο πόλεων, αναδεικνύοντας και εξιστορώντας τον ξεχωριστό χαρακτήρα και την αυθεντικότητά τους. Η καμπάνια βρίσκεται στον αέρα από τις αρχές Νοεμβρίου και πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 12 Δεκεμβρίου 2018.

Για μια γεύση από Αθήνα…

Για μια γεύση από Θεσσαλονίκη…

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
EX LIBRIS
EX LIBRIS

Ο Άρης Γαβριελάτος είναι κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδες στον Κοινωνικό Αποκλεισμό και το Φύλο. Αρθρογραφεί για βιβλία, θέατρο και μουσική, ενώ αγαπημένο του hobby είναι το ορεινό τρέξιμο.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+