Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο: ESG for Banks, Firms and Institutional Investors: Advances and Challenges

Το Institute of Finance and Financial Regulation (IFFR) διοργανώνει σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBDR) το διεθνές διαδικτυακό συνέδριο ESG for Banks, Firms and Institutional Investors: Advances and Challenges.

Πρόκειται για ένα υψηλής ποιότητας συνέδριο το οποίο θα ασχοληθεί με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικά με την εφαρμογή των κριτηρίων ESG (Περιβάλλον – Κοινωνία – Διακυβέρνηση) άμεσου ενδιαφέροντος για τις τράπεζες, τις εταιρείες, τους θεσμικούς επενδυτές, τις ρυθμιστικές αρχές, τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τους επόπτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί και επαγγελματίες από αναγνωρισμένους οργανισμούς και πανεπιστήμια θα ενημερώσουν τους συμμετέχοντες σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του ESG και θα συζητήσουν τις προκλήσεις που προκύπτουν από την εφαρμογή των πρακτικών ESG, προτείνοντας λύσεις.

Οι τέσσερις θεματικές ενότητες του συνεδρίου είναι (οι παρακάτω ώρες σε τοπική ώρα Ελλάδος):

ENOTHTA I, 26 Μαΐου 2021 |16.10-17.45: Αξιολογήσεις ESG – Εταιρικές Στρατηγικές – Βιώσιμη Τραπεζική
ENOTHTA II, 26 Μαΐου 2021 | 17.45-18.45: Θεσμικοί Επενδυτές και Νομοθεσία (πάνελ)
ENOTHTA III, 27 Μαΐου 2021 |16.30-17.45: Θεσμικοί Επενδυτές – Κλιματικοί Κίνδυνοι – Νομοθεσία ΕΕ
ENOTHTA IIIΙ, 27 Μαΐου 2021 |17.45-18.45: Βιώσιμες Τραπεζικές και Εταιρικές Στρατηγικές (πάνελ)

Το συνέδριο πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία των: Grant Thornton, HSBC, Τράπεζα Πειραιώς, PwC Ελλάδας (Gold Sponsors), Εθνική Τράπεζα (Silver Sponsor), ALPHA TRUST (Supporter) και Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών (Affiliate Organization).

Χορηγοί επικοινωνίας: Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αθηΝΕΑ, BusinessNews.gr, Capital.gr, CSRNews, CSRWeek.gr, Οικονομική Επιθεώρηση/Greek Business File, Ναυτεμπορική, Naftemporiki.gr, Nextdeal.gr και Savvy Investor. Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο, εδώ.

Λίγα λόγια για το Institute of Finance and Financial Regulation (IFFR)

Το Institute of Finance and Financial Regulation (IFFR) είναι ένα διεθνές ερευνητικό κέντρο υπό την αιγίδα του Τμήματος Χρηματοοικονομικής Διοικητικής και Τραπεζικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Συνδέει τη γνώση και τις τεχνικές που προκύπτουν από τις πλέον πρόσφατες εξελίξεις στο πεδίο της έρευνας με τις ανάγκες των επαγγελματιών και των οργανισμών (access-connect-share).

Αυτό το επιτυγχάνει με τη διοργάνωση υψηλού επιπέδου εκδηλώσεων που συνεισφέρουν στο δημόσιο διάλογο (think tank forum), με την εκπαίδευση στελεχών (executive training) και με την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών.

To Ινστιτούτο ειδικεύεται, μεταξύ άλλων, σε θέματα αποτίμησης περιουσιακών στοιχείων, διαχείρισης κινδύνων, διαχείρισης χαρτοφυλακίων, ESG, τραπεζικής, τραπεζικού δικαίου και θεσμικού πλαισίου χρηματαγορών.

Η ομάδα (Fellows) του Ινστιτούτου απαρτίζεται από διεθνώς καταξιωμένους πανεπιστημιακούς και επαγγελματίες από κορυφαία πανεπιστήμια και οργανισμούς. Περισσότερες πληροφορίες για το IFFR στο www.iffr.gr. Επικοινωνία: events@iffr.gr.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
EX LIBRIS
EX LIBRIS

Ο Άρης Γαβριελάτος είναι κοινωνιολόγος με μεταπτυχιακές σπουδες στον Κοινωνικό Αποκλεισμό και το Φύλο.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+