Δημοπρασία από τη VERGOS Auctions με αύρα Καβάφη και Ελύτη

Μια πλούσια γκάμα σπάνιων βιβλίων, χειρογράφων, εγγράφων και χαρακτικών με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιλαμβάνεται στην επόμενη δημοπρασία της Vergos Auctions, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου στις 17.00 στο ξενοδοχείο Athens Plaza και θα προβληθεί μέσω απευθείας σύνδεσης από την ιστοσελίδα της Vergos Auctions.

602 Είδη προς Δημοπρασία

Ανάμεσα στα 602 είδη που θα δημοπρατηθούν, ξεχωρίζουν τα χειρόγραφα των μεγάλων μας ποιητών Κωνσταντίνου Καβάφη και Οδυσσέα Ελύτη. Ειδικότερα, πρόκειται για το χειρόγραφο ποίημα “Che fece … … il gran rifiuto” του Καβάφη και μια ενότητα 22 αυτόγραφων επιστολών του Ελύτη προς την Έφη Κανελλοπούλου, σύζυγο του βιομήχανου και στενού φίλου του ποιητή, Αλέξανδρου Κανελλόπουλου.

Οι Επιστολές του Ελύτη

Οι επιστολές του Ελύτη περιλαμβάνουν ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη ζωή του κατά την περίοδο της διαμονής του στο εξωτερικό και τη σχέση του με το ζεύγος Κανελλόπουλου, απόψεις του για τον πολιτικό και πνευματικό κόσμο της Αθήνας, καθώς και προσωπικού χαρακτήρα αναφορές.

Μια ακόμη σημαντική και ξεχωριστή στη δημοπρασία ενότητα αφορά τα 135 έργα φιλελληνικού χαρακτήρα της ιστορικής βιβλιοθήκης ενός Αθηναίου συλλέκτη, η οποία αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον με αφορμή την Επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Περιλαμβάνει κυρίως φυλλάδια, παρτιτούρες και άλλα υλικά από το κίνημα του φιλελληνισμού, αποτέλεσμα αναζητήσεων πολλών ετών του συγκεκριμένου συλλέκτη.

Αφίσες μιας Άλλης Εποχής

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στην ενότητα που αφορά τις αφίσες της προβολής της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού από τον ΕΟΤ, όπως και άλλες διαφημιστικές καμπάνιες από γνωστές εμπορικές επωνυμίες των δεκαετιών 1950-1960.

Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το πολύ γνωστό θέμα του 1940 “Η Παναγιά μαζί του” του Γ. Γουναρόπουλου, όπως και την αφίσα του ΕΟΤ που σχεδίασε ο βραβευμένος Μ. Κατζουράκης το 1963 και θεωρείται από τις ωραιότερες του είδους.

Η VERGOS Auctions συστήνει στους ενδιαφερόμενους τη συμμετοχή τους στη δημοπρασία online, σε απευθείας σύνδεση, μέσω της ανανεωμένης ιστοσελίδας του οίκου, καθώς και μέσω τηλεφωνικής ή γραπτής προσφοράς. Για εκείνους που επιθυμούν να παρευρεθούν είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής για δέσμευση θέσης (τηλ. επικοινωνίας +30 210 3614897).

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+