Εκδήλωση της “WeForWomen”

Η τελευταία δράση του “WeForWomen” για το 2021 ρίχνει αυλαία με μια εκδήλωση που έχει στόχο να αναδείξει τη σπουδαιότητα της γυναίκας μέσα από τα φώτα του πολιτισμού. Μέσω της ολιστικής προσέγγισης που προσπαθεί να υπηρετεί ο οργανισμός, η καμπάνια “WeForWomen” αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της UNESCO (Όμιλος Πειραιώς και Νήσων), του Δήμου Αθηναίων και του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), με θέμα “Γυναίκα και Πολιτισμός”.

Ισότητα και Πολιτισμός

Η δράση ολοκληρώνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος” του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου. Η συζήτηση θα αρχίσει στις 12:30 και θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα “Ιφιγένεια”, παρουσία διακεκριμένων και καταξιωμένων προσώπων, αλλά και σπουδαστριών από τον χώρο του πολιτισμού, και θα αφορά σε ζητήματα ισότητας ανάμεσα στα φύλα και στον ρόλο που έχει η γυναίκα στον συγκεκριμένο χώρο στην Ελλάδα του 2021.

Στην εκδήλωση θα παραστεί η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Γιάννα Χορμόβα, και η Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου, Aντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και Πρόεδρος του ΕΕΔΕΓΕ. Επιπλέον, στη συζήτηση θα συμμετέχουν η Ματίνα Γκόγκα, Συντονίστρια Επικοινωνίας και Ανάπτυξης Προγραμμάτων του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard στην Ελλάδα, η Προγραμματίστρια και Founder του USEUM, Φωτεινή Βαλεοντή, και ο ηθοποιός Μάξιμος Μουμούρης.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Δώρα Αναγνωστοπούλου. Τέλος, η εκδήλωση θα κλείσει με μουσική παράσταση της Παυλίνας Βουλγαράκη, όπου θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα. Τα έσοδα από τις προσκλήσεις θα διατεθούν στη μη κυβερνητική οργάνωση ΑΜΑΚΑ, για την υποστήριξη των δράσεών της σχετικά με ζητήματα ισότητας μεταξύ των φύλων. Μπορείτε να συμμετάσχετε καταβάλλοντας ένα συμβολικό ποσό εδώ. Λόγω covid-19, οι θέσεις είναι περιορισμένες.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ
We Are Family
We Are Family

Γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1977. Μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα. Ανήσυχη από πολύ μικρή, της άρεσαν η μουσική, τα γράμματα και ο αθλητισμός. Στα 18 σπούδασε αισθητική και αργότερα έγινε make-up artist δίπλα στον Αχιλλέα Χαρίτο. Αφού συνεργάστηκε πάνω από 15 χρόνια με διάφορες εταιρείες παραγωγής και διαφήμισης, τηλεοπτικά studios και wedding planners, ανακάλυψε πως θέλει να ασχοληθεί με θέματα που αφορούν τα παιδιά. Παρακολούθησε "εκπαιδευτικό δράμα" στο εργαστήρι της Ξένιας Καλογεροπούλου στο Θέατρο Πόρτα και άρχισε να της δίνεται η έμπνευση για ιστορίες και παραμύθια που αφορούν ρόλους για παιδιά. Στη συνέχεια παρακολούθησε εργαστήρια ψυχολογίας γιατί την ενδιέφεραν οι διάφορες συμπεριφορές που διαμορφώνονται στους μικρούς μας φίλους, καθώς απέκτησε και η ίδια δύο γιους. Σήμερα σπουδάζει μονωδία-κλασσικό τραγούδι και ευελπιστεί να καταφέρει να πάρει το γρηγορότερο δυνατό το πτυχίο της. Συμμετέχει στο φωνητικό σύνολο "Eclipsis" και περνάει όμορφες εμπειρίες στη διάρκεια των προβών.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+