Εκδόσεις Ίκαρος: Μοναχικές και Οικογενειακές Αναγνώσεις

Εκδόσεις Ίκαρος

Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφόρησαν τέσσερα νέα βιβλία που θα κάνουν παρέα στα ράφια των βιβλιοπωλείων μαζί με τα υπόλοιπα διαμάντια του αξιόλογου εκδοτικού οίκου. Αναγνωστικές διαδρομές που μας ταξιδεύουν στο Μόναχο, στο Χάρλεμ, στο Λονδίνο, αλλά και εντός των τειχών, για μια διασκεδαστική οικογενειακή περιπέτεια.

«Ματούλα Μυλλέρου, Πάροικος και Παρεπίδημος» | Δημήτρης Νόλλας

Όπως η ζείδωρος αύρα ή ένα πεφταστέρι, έτσι και το πέρασµα µιας άσηµης δασκάλας από τη ζωή ενός ανδρικού σύµπαντος αφήνει όσους τη συναναστράφηκαν έκθαµβους όσο και ανίκανους να κατανοήσουν την απώλειά της.

Δεν έχουµε µαρτυρία για την επίδραση που είχαν τα γεγονότα αυτά πάνω της, εκτός από τις νύξεις που κάνει η ίδια στα σηµειωµατάριά της, µε τα οποία δεν ξέρει ακόµη και σήµερα τι να κάνει ο Αντωνάκης, ως άτυπος κληρονόµος της, πνευµατικός τουλάχιστον. Η αλήθεια είναι, όπως τουλάχιστον τη µετέφερε ο Αντωνάκης σε µένα και όσους ήθελαν να τον ακούσουν, πως όλα αυτά που ακολούθησαν µετά την επιστροφή της στην Ελλάδα φανερώνουν ότι η ακατανόητη µεταστροφή της για τους µέχρι τότε γνωστούς της ακουµπούσε, αν δεν οφειλόταν αποκλειστικά, στα όσα είχε ζήσει στο Μόναχο εκείνους τους πρώτους µήνες του 1919, που είχαν αφήσει το σηµάδι τους στον µετέπειτα βίο της.

«Μπέρδεμα στο Χάρλεμ» | Colson Whitehead | Μετάφραση: Μυρσίνη Γκανά

Ο Colson Whitehead, βραβευμένος δύο φορές με Pulitzer, μας μεταφέρει στο σκοτεινό Χάρλεμ της δεκαετίας του ’60, εν μέσω ληστειών, εκβιασμών και ταραχών, δημιουργώντας μια ορμητική αφήγηση που αιχμαλωτίζει τον αναγνώστη.

Το βιβλίο βρέθηκε στην κορυφή των best-sellers των The New York Times, στα 100 σημαντικότερα βιβλία της χρονιάς σύμφωνα με το περιοδικό TIME και στη λίστα με τα αγαπημένα βιβλία του Barack Obama για το 2021.

«Όταν Πέσει ο Ουρανός στο Κεφάλι μας» | Phil Earle | Μετάφραση: Άγγελος Αγγελίδης

1940. Ο πόλεμος μαίνεται. Ο Τζόζεφ είναι ένα οργισμένο αγόρι διότι δεν το στέλνουν στην εξοχή, αλλά στο Λονδίνο, στην πόλη που τα εχθρικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν σχεδόν κάθε βράδυ. Εκεί ο Τζόζεφ θα μείνει με την κυρία Φ, μια απότομη γυναίκα που δεν συμπαθεί τα παιδιά. Οι μόνες της αγάπες είναι ο ρημαγμένος ζωολογικός της κήπος και ο επιβλητικός ασημόραχος γορίλας της, ο Άδωνης. Καθώς περνούν οι εβδομάδες, δεσμοί δημιουργούνται και μυστικά έρχονται στο φως. Η γυναίκα και το αγόρι πλησιάζουν ο ένας τον άλλο.

Αλλά, αν οι βόμβες ελευθερώσουν τρομοκρατημένο και αφηνιασμένο τον Άδωνη, θα μπορέσει κάποιος από τους δυο τους να βάλει τέλος στη ζωή του μόνου πλάσματος που αγαπούν πραγματικά; Μια καλογραμμένη ιστορία, εμπνευσμένη από μια πραγματική ιστορία, για την αγάπη, τη φιλία αλλά και για το πώς τα ζώα μπορούν να φέρουν πιο κοντά τους ανθρώπους, ακόμη και στους πιο σκοτεινούς και δυσοίωνους καιρούς.

«Αρκουδάκος – Το Πρώτο μου Παιχνίδι Μνήμης – Τα Ζώα» | Benji Davies | Για παιδιά από 1 έτους

Ένας ακόμη τίτλος στην επιτυχημένη σειρά προσχολικών βιβλίων του Benji Davies με ήρωα τον Αρκουδάκο, ένα βιβλίο μεγάλου σχήματος με παιχνίδια μνήμης, σχεδιασμένο για να βελτιώσει τη μνήμη και το λεξιλόγιο των μικρών παιδιών. Με πολλά αναδιπλούμενα μέρη, τέσσερις συναρπαστικές σκηνές και δεκάδες εικόνες.

Διαβάστε επίσης στην αθηΝΕΑ:

Εκδόσεις Πατάκη: Ιστορίες που «Συνορεύουν»

Οι Εκδόσεις Μεταίχμιο Συστήνουν εκ Νέου το Έργο του Φώτη Κόντογλου

«Μην Πεις Λέξη»: Μια Ιστορία Βίας και Προδοσίας από τον Patrick Radden-Keefe

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+