Έκθεση Μικρών Οινοποιών στον «Ελληνικό Κόσμο»

Καλωσορίσατε στην Έκθεση Μικρών Οινοποιών 2022! Έπειτα από δύο χρόνια μη δυνατότητας εκθέσεων με φυσική παρουσία, ο Σύνδεσμος Μικρών Οινοποιών Ελλάδος (ΣΜΟΕ) προσκαλεί ξανά επαγγελματίες του χώρου και από κάθε κλάδο, λάτρεις του κρασιού και κάθε ενδιαφερόμενο να δοκιμάσουν νέα οινικά προϊόντα και να διαπιστώσουν από κοντά το πάθος και το μεράκι των μικρών παραγωγών από όλη την ελληνική περιφέρεια.

Ήταν μια περίοδος που δοκίμασε τις αντοχές όλων, αλλά τα μέλη του ΣΜΟΕ δεν σταμάτησαν να προμηθεύουν την αγορά, να πειραματίζονται με νέες ποικιλίες και να γίνονται πρέσβεις του ελληνικού κρασιού εντός και εκτός συνόρων. Η αγορά και οι οινόφιλοι αγκάλιασαν τις δύο προηγούμενες διοργανώσεις με αγάπη και τους έκαναν να νιώσουν ότι η προσπάθεια και ο κόπος τους ανταμείβονται τόσο με υλικούς όσο και άυλους τρόπους.

Ο ΣΜΟΕ Μέσα από τα Μάτια των Μελών του

Ο ΣΜΟΕ σας προσκαλεί να στηρίξετε και φέτος την προσπάθειά του, να δώσετε την ευκαιρία στους μικρούς οινοποιούς να σας μιλήσουν για τα προϊόντα τους και να γίνετε συνοδοιπόροι τους.

«Συνδέουμε μια οµάδα οικογενειακών οινοποιείων που σήμερα μετρά 53 μέλη σε όλη την ελληνική επικράτεια. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας το 2018 και αυξανόµαστε ολοένα και περισσότερο, καθώς επικοινωνούμε το όραµα και υποστηρίζουμε τις ανάγκες των μικρών ελληνικών οινοποιείων. Μεγιστοποιούμε την αναγνωρισιμότητα και την ανάδειξη των ελληνικών terroir, των ποικιλιών και των κρασιών που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οινοπαραγωγής και λειτουργούν με έµφαση στην ποιότητα, χρησιμοποιώντας ήπιες οινοποιητικές µεθόδους και τρέφοντας σεβασµό στη γη και στο περιβάλλον. Οραματιζόμαστε ήδη τη νέα πραγματικότητα της βιώσιμης οικονομίας και κοινωνίας που απαιτούν συνετή χρήση πρώτων υλών και προτεραιότητα στον άνθρωπο, ενώ είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε ένα ουσιαστικό αποτύπωμα στον ελληνικό και διεθνή οινικό χώρο. Ενισχύουμε κάθε μορφής συνέργεια και τα δύο τελευταία χρόνια της κοινωνικής απομόνωσης και της δυσκολίας μετακινήσεων υποδεχθήκαμε κι άλλα μέλη στην ομάδα μας, ισχυροποιήσαμε τη φωνή μας και είδαμε με άλλη οπτική τις νέες προκλήσεις. Είμαστε μέλη του CEVI (Confédération Européenne des Vignerons Indépendants), που ενώνει ανεξάρτητους οινοπαραγωγούς με κοινά ενδιαφέροντα από Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Ελβετία, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο, Ουγγαρία, Σλοβενία, Βέλγιο, Μαυροβούνιο, Βουλγαρία και Ελλάδα και σήμερα αριθμεί περίπου 12.000 οινοποιούς».

Ετήσια Έκθεση Μικρών Οινοποιών

Η ετήσια Έκθεση Μικρών Οινοποιών είναι η μεγαλύτερη «ανοιχτή» για την αγορά και το κοινό δράση του ΣΜΟΕ, που διεξάγεται συνήθως στις αρχές τις άνοιξης. Λόγω των υγειονομικών περιορισμών, φέτος μετακινήθηκε λίγο η ημερομηνία διεξαγωγής, για να βρεθούν μαζί όσο το δυνατόν περισσότεροι επαγγελματίες, οινόφιλοι και υποστηρικτές.

Η «Ταυτότητα» της Έκθεσης Μικρών Οινοποιών 2022

▪ Ημερομηνίες διεξαγωγής: 3 και 4 Απριλίου 2022
▪ Ώρες επισκέψεων: 11.00-19.00
▪ Χώρος διεξαγωγής: Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254, Ταύρος), με 2.000 τ.μ. για την έκθεση και ξεχωριστή αίθουσα για τις παράλληλες εκδηλώσεις
▪ Εκθέτες: 53 οινοποιεία από όλη την ελληνική επικράτεια
▪ Παράλληλες εκδηλώσεις: Δύο
▪ Εισιτήριο εισόδου: 12 ευρώ/ημέρα και 20 ευρώ/2 ημέρες

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ

Η αθηΝΕΑ είναι ένα μέσο ενημέρωσης που έχει τα μάτια του στραμμένα στο μέλλον. Απευθύνεται σε μια νέα γενιά Ελλήνων, δυναμική, κοσμοπολίτικη, μορφωμένη και απαιτητική, που θέλει μια ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικά της ενδιαφέροντα. Με αιχμή του δόρατος το βραβευμένο ομώνυμο newsletter, η αθηΝΕΑ αγκαλιάζει την καθημερινότητά σας με ερεθίσματα που σας κάνουν να σκέφτεστε διαφορετικά.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τα σημαντικότερα νέα της ημέρας, στο inbox σου κάθε μεσημέρι!

ΕΓΓPΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER

+