Ένα Δώρο Μεγαλώνει το Καλοκαίρι Σου

Όταν ήσουν μικρός μέτραγες τα καλοκαίρια με τα μπάνια! Ένα το πρωί, ένα το απόγευμα, δύο μπάνια την ημέρα, αρά 180 στο τέλος του καλοκαιριού, συν όλα τα ξυλάκια από τα παγωτά  που τα επλεκες μεταξύ τους. Να το το καλοκαίρι σου!

Όταν άρχισες να πηγαίνεις μόνος διακοπές κατάλαβες ότι δεν έχει νόημα το μπες-βγες μπες-βγες όλη μέρα να το μετράς σαν έξτρα μπάνια και τα ξυλάκια από τα παγωτά δεν μπορούσες να τα κουβαλάς πια από νησί σε νησί, έτσι μίκρυνε το καλοκαίρι σου. Γι’ αυτό έπρεπε να βρεις κάποιο άλλο μέτρο. Και το βρήκες!

Ήταν τα βιβλία που διάβαζες στην παραλία, και μετά έβρισκες κόκκους από άμμο ανάμεσα στις σελίδες τους. Ήταν η μυρωδιά του αντηλιακού που άφηνες πάνω στις σελίδες με τα δάχτυλά σου… και τα προγράμματα των θερινών σινεμά, και τα εισιτήρια των συναυλιών, και τα θέατρα που έβλεπες. Και όσο μεγάλωνες, άρχιζες να μιλάς για φεστιβάλ και για Rockwave και για Επίδαυρο, και μετά και για Ejekt και για Release και Πειραιώς 260!

Και φτάσαμε σιγά σιγά, ξανά στο σήμερα, που το καλοκαίρι σου μεγάλωσε και πάλι και συζητάς για φεστιβάλ και για live που σου φέρνουν το χαμόγελο στο πρόσωπο και για βιβλία που θες να πάρεις μαζί σου.

Σκεφτήκαμε λοιπόν το εξής. Η αθηΝΕΑ και το The Bright Side of the Road να σου κάνουν κάθε εβδομάδα και μέχρι το τέλος Ιουλίου ένα δώρο που να μεγαλώνει το καλοκαίρι σου. Στείλε στο mail της αθηΝΕΑς, υπόψιν της στήλης, κάθε εβδομάδα αυτό που συζητάς με την παρέα σου (συναυλία, θέατρο, βιβλίο, φεστιβάλ), και κάθε Τρίτη θα κάνουμε κλήρωση (με νομικό και οικονομικό σύμβουλο!) που θα αναδεικνύει ένα νικητή ή μια νικήτρια που θα χαίρεται ακόμη περισσότερο το καλοκαίρι του/της.

Ως τότε, καλοκαίρι και Beach Boys.

Αρθρογράφος

Δημοσιογράφος και μουσικός παραγωγός. Από το μικρόφωνο του Pepper 96,6 παρουσιάζει 10-1 κάθε πρωί την εκπομπή "The Bright Side of the Road". Μοιράζεται μαζί μας τις μουσικές του επιλογές κάθε Παρασκευή, μέσα από τη στήλη με το ίδιο όνομα!

Σχολιασμός

Σχολιασμός